План проведення обласних виставок та випробувань мисливських собак у 2008р.
( 22 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 17493   
Вівторок, 06 травня 2008 15:15

Норні собаки – виховання, дресирування, притравка
( 17 Votes )
Написав Анна Переглядів - 26362   
Четвер, 17 квітня 2008 12:28

norn.jpgПісля відпрацювання загальних елементів поведінки собаки і чіткого виконання ним команд господаря потрібно зайнятися спеціальною його підготовкою для виховання надійного помічника мисливця на полюванні.Перш за все потрібно, щоб собака не боявся пострілу, подавав голос при виявленні звіра, біля відстріляної дичини, йшов по кров'яному сліду в пошуках підранка, не боявся води й апортував взяту дичину. Крім згаданих задач, для норних собак чи не найосновнішим є притравка на лисицю, борсука та кабана. Отже, почнемо з першого.На полюванні важко використовувати собаку, який боїться пострілу, тому привчати до пострілу пса можна вже тоді, коли він засвоїть команду «Даун!».

Вирощування щенят
( 4 Votes )
Написав Анна Переглядів - 18655   
Четвер, 17 квітня 2008 12:17

cucenya_2.jpg У перші години і дні після народження ніякого догляду щенята не потребують. Його повністю інстинктивно здійснює сама сука. Вона розриває навколоплідну плівку, відгризає пуповину, масажує щенят язиком і носом до тих пір, поки вони не почнуть дихати.При народженні може бути присутній лише господар собаки. Сторонні тільки нервують суку.

Вибір і придбання цуценяти
( 6 Votes )
Написав Анна Переглядів - 26287   
Четвер, 17 квітня 2008 12:11

cucenya.jpgСправжню насолоду від полювання дає співучасть в ньому мисливського собаки з відповідним вишколенням — вірного чотириногого друга не лише в угіддях, а й в щоденному побуті.Ця гармонія досягається лише з собакою породистим, або, як часто кажуть, чистокровним. Цей давній термін вживається ще з тих часів, коли вважали, що спадкові ознаки передаються через кров, а не через гени, зосереджені в ядрі клітини в особливих структурах — хромосомах, як це було встановлено вже на початку двадцятого століття. За традицією, давній термін "чистокровний пес" — побутує й понині.Чистокровним вважається собака, який протягом чотирьох поколінь має предків цієї ж породи, що зафіксовано у відповідних документах-родоводах."Полювання та риболовля" започатковує серію статей, які познайомлять читачів з прийомами утримування, виховання, навчання (дресирування) та породними особливостями мисливських собак.  Вибір породи — це справа смаку й уподобань мисливця, але є критерій, якого слід дотримуватися: на яку дичину, в основному, збирається полювати мисливець? Якщо на літньо-осіннє полювання по "перу" — підійдуть лягаві, як континентальні, так і острівні, спанієлі. Якщо мисливець надає перевагу "пухові", треба брати гончака; на лисицю, єнотовидного собаку — норчака (фокстер'єра, вельтштерьєра, ягдтерьєра, таксу). Для полювання на звіра (кабана, лося, куницю) — лайку.

<< Початок < Попередня 31 32 33 34 35 36 37 38 Наступна > Кінець >>

сторінка 38 з 38