По кров'яному сліду: важко у навчанні - легко в бою
( 7 Votes )
Написав Пустельник Переглядів - 3450   
Понеділок, 28 листопада 2011 13:59

Майстер-клас по кров'яному слідуВажко напевне назвати точну цифру кількості недостатньо влучних пострілів протягом сезону на полюванні копитних в масштабах ловецьких угідь України, але вона, безперечно - величезна. Підранок переважно йде і гине десь на поживу вовкам та лисицям, а у стрільця залишається осад від даремно загубленої животини. Така картина у наших західних колег спостерігається доволі рідко, оскільки майстерність пошуку по кров’яному сліду там поставлена на високому рівні, а отже й нам колись все ж таки треба ширше долучатися до світового досвіду у цьому плані. Черговим кроком у цьому напрямку й стало нещодавнє проведення дводенного майстер-класу клубом «HuntingUkraine на базі мисливського господарства «Тустань», що на Львівщині.

Фахова допомога при проблемах з відтворенням у тварин у Львові
( 5 Votes )
Написав Administrator Переглядів - 4374   
П'ятниця, 25 листопада 2011 12:10

КлінікаФахова допомога при проблемах з відтворенням у тварин, а також штучне осіменіння та можливість зберігати статеві клітини практично необмежений час у замороженому вигляді.

Беручи до уваги сучасні тенденції і досягнення у біотехнології відтворення дрібних тварин, зокрема собак, а також діагностики захворювань пов'язаних з порушеннями в репродуктивних органах, Лабораторія Фізіології і Патології Відтворення Тварин Інституту Біології Тварин НААН пропонує наступні послуги:

Андре Марті і Великий блакитнй з Гасконі
( 4 Votes )
Написав Le Chasseur de Sanglier - Переклад Ostt, Юрій РУДЕНКО Переглядів - 2921   
Субота, 05 листопада 2011 15:05

Великі блакитні гончакиРазом з Роже Башала та Андре Лагардом – Андре Марті є символічною фігурою в Клубі. Він полює кабана в Корбьєр з великим блакитним гасконцем.

«- Великі блакитні гончаки - це старовинна порода, початок історії якої йде з Середньовіччя і Гастона Фоебюса, який полював зі згрєю цих собак на вовків, ведмедів і кабанів в П’ємонті.

Цей великий гончак розглядає околиці з висоти свого росту, потужний і стійкий. Специфічні якості породи – це старанність і мудрість в контакті зі звіром. Тонкий нюх - це основа, яка дозволяє переслідувати звіра протягом 3-4 годин, - з тремтінням в голосі розповідає Андре Марті - арбітр, який судив Великих блакитних гасконців під час національної виставки 2010 року.- Великий блакитний гасконець наділений голосом особливо сильним і дзвінким. Цей голос має специфічну характеристику, він змінюється тон і тремтить. Ця важлива якість, особливо в горах, дозволяє слідкувати за ходом полювання та за розвитком експресії. Голос змінюється по мірі переслідування: по сліду, зряче переслідування, контакт.

Цей могутній голос з треморою перевертає угіддя, звір не затримується перед зграєю Великих блакитних гасконців.

Важливою є й сама краса полювання з цим гончаком - це не перевершена насолода гоном.»

Роздуми затятих гончатників - Великого блакитного гончака
( 17 Votes )
Написав Le Chasseur de Sanglier - Переклад Ostt, Юрій РУДЕНКО Переглядів - 3364   
Субота, 05 листопада 2011 14:41

Великий блакитний з ГасконіКлод Лішьєр є особою, про яку неможливо не згадати, говорячи про Великого гасконського гончака. Він є власником собак цієї породи вже протягом 30 років, а його батько тримав цих гончаків ще раніше і заколисував свого сина історіями про цих собак.

Коко, як його називають близькі, завжди підтримував розвиток цієї породи. В “Мисливці на кабанів” (№ 34 за листопад 1999 року) він сформулював побажання ефективного прогресу в цьому. Фото в компанії Жільбера Маркаціо з його зграєю собак ілюструє перемогу Великих гасконських гончаків ( 98 атестатів) на атестаційному полюванні в Лісі Орт ан Шафет.

Вовкогона плекатимуть у Львові
( 9 Votes )
Написав Юрій РУДЕНКО Переглядів - 3210   
Четвер, 13 жовтня 2011 21:42

Великий Блакитний Гасконський Гончак Вальдемар ОлдакВіднедавна утримувати чисельність поголів’я вовків  на  прийнятному рівні в Україні дедалі важче, адже на вимоги Євросоюзу у нас запроваджено строкові обмеження полювання на сіроманців. Для часткового вирішення цього болючого питання нещодавно у Львів (уперше в Україні) з Французської провінції Гасконь завезли цуценят рідкісної породи вовкогонів — великого блакитного гончака, який (чи не єдиний із сучасних порід собак) здатний дати гідний бій сіроманцям.

«Плекатимуть вовкогонів у нашому місцевому розпліднику «vom Berufsjeger» («Від професійного мисливця»), який уже тривалий час діє під егідою Міжнародної кінологічної федерації та Кінологічної спілки України.

сторінка 7 з 38