• 1
  • 2

ТЕМА: порадьте початківцю

порадьте початківцю 04/07/2010 00:13 #26699

Шановні ловчі,купив ІЖ-12 в 12к.,звуження 17,2-17,5.Підкажіть чи можна з неї стріляти набоями RIO міні-магнум 12/70 :куля"Бренеке",дріб 3,5... На набоях RIO міні-магнум 5 вказано 42г.Це не "смертельно" для мого ІЖачка.Чекаю на добру пораду.
  • ANVO
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 45

Ві:порадьте початківцю 04/07/2010 11:08 #26710

Однозначно що НЕ можна!!!!
Хто Вам казав про можливість такого? ???
Пожалійте рушницю і руки свої...
Користуюся іж12
Подивіться/порахуйте звуження своєї фузеї...

Ві:порадьте початківцю 04/07/2010 11:38 #26713

Можна стріляти,але хіба один раз.

Якщо чесно,то можна,бо 0,3 звуження це циліндр з напором.Практично той же циліндр.Щодо куль.Щодо заряду пороху дивися на патрон,який тиск створює і відповідно на випробовування рушниці.Під який тиск розрахована і чи взагалі випробовують москалі,чи просто ліплять клейма.Це в них запросто.
  • Постів: 1925

Ві:порадьте початківцю 04/07/2010 13:26 #26722

Ярий,а де можна подивитись під який тиск розрахована рушниця,якщо немає паспорта на неї.В магазині кажуть,що можна стріляти,тай я взяв "пів відра" різних,а тепер чухаю потилицю.А ІЖика ти повинен знати,це та ружбайка,що поїхала зі Стрия весною з Олесьом С.
  • ANVO
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 45

Ві:порадьте початківцю 04/07/2010 14:54 #26727

ANVO писав(ла):
Ярий,а де можна подивитись під який тиск розрахована рушниця,якщо немає паспорта на неї.В магазині кажуть,що можна стріляти,тай я взяв "пів відра" різних,а тепер чухаю потилицю.А ІЖика ти повинен знати,це та ружбайка,що поїхала зі Стрия весною з Олесьом С.

Завантаження --> Зброя --> ИЖ
www.huntingukraine.com/index.php?option=...id=186&Itemid=86

та

www.baikalinc.ru/ru/company/open/weapon.html
  • WALLY
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Головний редактор
  • Постів: 3499
НЕ КОРИСТАЮ З ПРИВАТНИХ ПОВІДОМЛЕНЬ
Розплідник FCI vom Berufsjager: www.berufsjager.com/
ALLROUNDER SERVICE INTERNATIONALE: www.alldog.eu/
Останнє редагування: 04/07/2010 14:57 від WALLY.

Ві:порадьте початківцю 04/07/2010 15:29 #26729

ANVO писав(ла):
Шановні ловчі,купив ІЖ-12 в 12к.,звуження 17,2-17,5.Підкажіть чи можна з неї стріляти набоями RIO міні-магнум 12/70 :куля"Бренеке",дріб 3,5... На набоях RIO міні-магнум 5 вказано 42г.Це не "смертельно" для мого ІЖачка.Чекаю на добру пораду.
А що зарядів з вагою - 32-36г. мало?? Російська (радянська) зброя розрахована на тиск до 750 атм., нормальний середній тиск набоїв - 630-650 атм. Мінімагнум , якщо я не помиляюсь, має тиск - 900атм., магнум -1200, супермагнум - 1600бар. В магазинах багато чого можуть розказати. Якось я по рекомендації продавців купив кілька італійських кульових набоїв в 70мм гільзі. Коли вдома роздивився то знайшов напис - 1050бар.(приблизно - 1000атм.) Стріляти своїм ІЖ-12 не став, шкода зброю, та і небезпечно. Куля була - 36гр. тому я просто перезарядив патрони порохом Сокіл.
..

Ві:порадьте початківцю 07/07/2010 00:35 #26832

Я би також важкими патронами з такої рушниці не стріляв,для цього є інші.
  • volfar
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1416

Ві:порадьте початківцю 07/07/2010 03:07 #26837

Ярий,а де можна подивитись під який тиск розрахована рушниця,якщо немає паспорта на неї.В магазині кажуть,що можна стріляти,тай я взяв "пів відра" різних,а тепер чухаю потилицю.А ІЖика ти повинен знати,це та ружбайка,що поїхала зі Стрия весною з Олесьом С

Ясно. Вона ще старої роботи то повинна витримувати.Але це не все.Одностволки легкі і при сильних зарядах отримують сильну вібрацію ствола.Можуть погіршувати бій.В одностволках краще помірного тиску патрони використовувати,а ще краще і для самої зброї і для кращого бою використовувати підкаліберні кулі.16 кал.в грубому контейнері в патрон з зарядом 12 кал.Від типу кулі буде також залежати купчастість попадання.
  • Постів: 1925

Ві:порадьте початківцю 07/07/2010 12:54 #26847

Для стрільби на 30-40 м і магнуму не треба.Треба мисливське щастя і мін. практика з рушницею.А на дальні дистанції то нарізняк.
За пост подякували: DOK

Ві:порадьте початківцю 07/07/2010 15:28 #26856

West писав(ла):
Для стрільби на 30-40 м і магнуму не треба.Треба мисливське щастя і мін. практика з рушницею.А на дальні дистанції то нарізняк.

Я з West згідний на всі сто процентів .Хочеш постріл на дальню дистанцію-купи собі карабін .А магнуми я взагалі не признаю .А для 40м.цілком хватає нормального заряду .Не треба мучити рушницю .Тим паче ІЖ-12.,прекрасна зброя,яка і без магнума свою роботу робить на УРА.
  • ВОВА /24
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 187
Останнє редагування: 07/07/2010 15:30 від ВОВА /24.

Ві:порадьте початківцю 07/07/2010 17:00 #26859

У мене 12/76. тиск 900. Стріляв патронами з тиском 1050 БП і РІО по стенду. Рушниця витримала, але віддача сильна.
Для 12/70 патрони з тиском 1050 завеликі, так як це верхня межа випробування. Стволи мають випробовуватись півторакратним тиском, для 650 це 975, для 700 - 1050, для 900-1350.
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

Ві:порадьте початківцю 07/07/2010 22:05 #26877

Шановні,всім дякую за пораду,а набої я вже поміняв.
  • ANVO
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 45

Ві:порадьте початківцю 07/07/2010 22:06 #26878

ESOX У мене 12/76. тиск 900. Стріляв патронами з тиском 1050 БП і РІО по стенду. Рушниця витримала, але віддача сильна.
Для 12/70 патрони з тиском 1050 завеликі, так як це верхня межа випробування. Стволи мають випробовуватись півторакратним тиском, для 650 це 975, для 700 - 1050, для 900-1350.

Стволи при стрільбі патронами з більшою навіскою пороху можуть і витримати ,а от приклад таку нагрузку не витримає і при стрільбі постійно з повишеною навіскою пороху скоріше всього дасть тріщину .
  • Norik
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • ТОЗ -34 , ІЖ -18
  • Постів: 163

Re: порадьте початківцю 26/07/2012 23:19 #82308

чекаю відкриття першого полювання

Прошу ознайомитися з ПРАВИЛАМИ та заповнити свій профіль!!!
А також прошу дотримуватись відповідності ТЕМІ ваших дописів!!!
=LСергій=
  • @sasko@
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 1
Останнє редагування: 27/07/2012 09:53 від LСергій.

Re: Ві:порадьте початківцю 27/07/2012 10:16 #82331

DOKtor Nik написав:
[b] :Мінімагнум , якщо я не помиляюсь, має тиск - 900атм., магнум -1200, супермагнум - 1600бар.

DOK, маю питання.
Чи точно патрони супермагнум розвивають тиск 1600 бар? Для якої зброї вони ?
Стволи моєї рушниці випробувані при тиску 1630 бар. Я б такими патронами боявся стріляти. Для такого супермагнума стволи треба випробовувати тиском десь 2300 бар. Я такої зброї назвати не можу.
  • volfar
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1416

Re: Ві:порадьте початківцю 27/07/2012 10:57 #82334

volfar написав:

... Я такої зброї назвати не можу.

Люба зброя розрахована на магнум стальним шротом і з патронником 89мм.
  • Постів: 3129
Обов"язково читаємо ПРАВИЛА
............................................
За пост подякували: volfar, DOK

Re: Ві:порадьте початківцю 27/07/2012 12:09 #82336

volfar написав:

Чи точно патрони супермагнум розвивають тиск 1600 бар? Для якої зброї вони ?
Стволи моєї рушниці випробувані при тиску 1630 бар. Я б такими патронами боявся стріляти. Для такого супермагнума стволи треба випробовувати тиском десь 2300 бар. Я такої зброї назвати не можу.
volfar, я пам"ятаю маєш хорошу іномарку, але часто купляють невідомі набої люди які мають звичайні радянські Тулки Іжевки.
  • Люди добрі для чого придумувати велосипед ? Маєте гарну рушницю радянського виробництва, скажіть для чого ризикувати купляючи різні МАгнум набої" , (немає різниці звичайний магнум чи "міні" ) невже не вистачає відповідних набоїв чи можливості спорядити?? І звуження чи вага рушниці тут ні до чого,бо стріляючи такими набоями ризикуєте пошкодити як рушницю так і себе. !!!!
  • Радянські рушниці і сучасні зарубіжні, які можуть бути навіть легші по вазі то зовсім різна зброя по конструктивним характеристикам. Для кожного виду набоїв "своя" зброя. Різниця в тому при якому тиску випробувані стволи і який тиск рекомендується використовувати постійно. Радянські стволи теж випробовують при 3 гр Сокола, але ж не рекомендується стріляти на полювання такими зарядами бо нормальний заряд пороху для постійної "роботи" стволів приблизно 2-2.5гр в залежності від партії того ж Сокола. Мається на увазі що експлуатаційний тиск повинен бути в межах 600-650атм. На деяких стволах вибито 750атм. - це означає що допускається стрільба таким тиском без пошкодження механізмів зброї. Але запитаємо себе, якщо норма Сокола наприклад в дробовому заряді 12к - 1.9-2.2гр. що дасть підвищення наважки до 2.6-3гр.?? Окрім сильної віддачі, підвищеного розсіювання шроту нічого. А ми ж хочемо мати максимально ефективний набій - достатньо кучний, з рівномірним розсіюванням і хорошою різкістю. Тому й рекомендується вибирати "свій" набій пристрілкою поступово збільшуючи наважки починаючи з мінімальної для даної ваги рушниці і шроту. В кульових набоях наважка пороху як правило збільшується на 0.1-0.2гр. Рушниці сучасного виробництва російські та іноземні почали виробляти під набій МАГНУМ, але я не ставив би "магнум" російський і іноземний в одну лінію, бо то як кажуть в Одесі - дві різні речі. Наприклад Фабарм гарантує цілістність зброї і механізмів при стрільбі Магнум набоями до 1600 бар. але сумніваюся що російська зброя витримає довго такий тиск(якщо взагалі витримає), бо наскільки відомо що особливих змін в конструкції не проводилось і механізми тієї самої Іжевки (сучасної) чи МР залишилися на радянському рівні.
  • Як правило зброя Магнум має патронник 76мм, -використовуються набої Магнум та "мінімагнум" (різниця в наважках і тиску). Патронники супермагнумів мають довжину 89мм і поширені в основному в США.
    ..
    Останнє редагування: 27/07/2012 12:32 від DOK.
    За пост подякували: volfar

    Re: Ві:порадьте початківцю 27/07/2012 12:48 #82339

    Док та Сергій дякую за відповіді.
    По цьому питанню в мене була біла пляма (магнумом не сильно цікавився). Порившись трохи в літературі та інтернеті заповнив цю прогалину. Патрони у 89-мм гільзі розвивають тиск до 1650 бар. Для стрільби такими патронами можна купити Бенеллі Вінчі, чи Беретту уніко.
    • volfar
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Постів: 1416

    Re: Ві:порадьте початківцю 27/07/2012 14:24 #82341

    volfar написав:
    Для стрільби такими патронами можна купити Бенеллі Вінчі, чи Беретту уніко.

    а оно надо, верно говорятобычных патронов для гладкого ствола хватает с головой
    • Hunter.ua
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Постів: 2346

    Re: Ві:порадьте початківцю 27/07/2012 15:14 #82346

    • Hunter.ua
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Постів: 2346
    Останнє редагування: 27/07/2012 15:26 від Hunter.ua.
    • Сторінка:
    • 1
    • 2
    Час створення сторінки: 0.70 секунд