<--

ТЕМА: Прошу поради

Прошу поради 25/02/2011 15:52 #41110

Пропонують мені придбати рушницю ТОЗ-66 калібром 12, 1971 року випуску, має незначні раковини в стволах. І куркові пружини туговато зводяться. Просять 800 грн.
  • Марян
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 229
ТОЗ-34 ЕР
Останнє редагування: 25/02/2011 15:53 від Марян.

Re: Прошу поради 25/02/2011 16:18 #41112

А що саме цікавить? Чи варто купляти?
Щось не зрозумів я..
  • Постів: 6223
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77

Re: Прошу поради 25/02/2011 16:23 #41113

Марян написав:
Пропонують мені придбати рушницю ТОЗ-66 калібром 12, 1971 року випуску, має незначні раковини в стволах. І куркові пружини туговато зводяться. Просять 800 грн.

Вона з дукументами?
  • бригадирь
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 3759

Re: Прошу поради 25/02/2011 16:30 #41114

І взагалі спочатку зайди сюди і розкажи декілька слів про себе.Бо ми про тебе нічого незнаємо,крім того ,що ти вбив кота.www.huntingukraine.com/index.php?option=...amp;Itemid=197#41096
  • бригадирь
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 3759

Re: Прошу поради 25/02/2011 17:15 #41121

Перепрошую що неуточнив, мене цікавить сама рушниця, чи хтось таку має і що може про неї сказати і що можна зробити з раковинами. Вони не глибокі, на вигляд чорні плямки в стволі. Дякую за увагу!
  • Марян
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 229
ТОЗ-34 ЕР

Re: Прошу поради 25/02/2011 17:34 #41123

Мар"ян, заскочи в тему "презентація.." і залиш пару слів про себе, така вже тут традиція. Вище Бригадир тобі ссилочку скинув.
Відносно рушниці.
Саме про "66-ту" не знаю, але маю ТОЗ-БМ (16к), теж курківка, то люблю її більше, ніж ІЖ-12 (16к) вертикалку. Що правда, у моєї сверловка стволів цікава, циліндр/чок, що мені дуже подобається. Я полюю переважно на перо з лягавою, тому така комбінація для мене дуже зручна.
Раковини в стволі, то не дуже добре, сип ще куди не йшло. То, що туго взводяться курки, говорить про те, що бойові пружини нормальні і не ослаблені. Якщо з бойками все гаразд, то осічок не буде (при умові нормальних капсулів). А так, власники "66-х" доповнять (якщо є такі на форумі).
  • Постів: 6223
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77

Re: Прошу поради 25/02/2011 17:43 #41125

Заскочив, і залишив там пару слів про себе.
Дякую Slava! Сподіваюсь ще хтось щось напише

Рушниця з документами.
  • Марян
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 229
ТОЗ-34 ЕР
Останнє редагування: 25/02/2011 17:51 від Марян.

Re: Прошу поради 25/02/2011 19:40 #41151

Полював раніше із ТОЗ-63,зараз вона у брата.Також у правому стволі є невеликі раковини, але на кучність і бій невпливають,рушничка не погана, але мені курківка не зручна.
Ти подивись добре чи то раковини.А краще покажи комусь із мисливців із стажем.те,що курки туго зводяться ,то це нормально,як каже Слава нормальні ще пружини.Зверни увагу чи є шат, хоча це можна легко виправити.Головне стволи! Треба обовязково простріляти, подивитися на бій.Пізніше можна буде про щось говорити.А в загальному Тозовки,ще й солдеповські-вічні якщо нормальних руках,й і сталь краща аніж в Їжа.Спитай яке звуження, при можливості сфоткай макування на стволах (обидвох) і виклади.
Свою ТОЗ-63 розбирав до останньго болтика, конструкці у ТОЗах майже одинакова.Щось ще буде цікавити конкретно, пиши!Удачі!
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)
Останнє редагування: 25/02/2011 19:41 від strilok.
За пост подякували: Марян

Re: Прошу поради 26/02/2011 09:15 #41191

Не спіши і ще щось пошукай.Вже як брати то брати з добрими стволами і без шатів.
  • Постів: 1824
О.Бісмарк

Re: Прошу поради 26/02/2011 09:39 #41192

Марян написав:
Пропонують мені придбати рушницю ТОЗ-66 калібром 12, 1971 року випуску, має незначні раковини в стволах. І куркові пружини туговато зводяться. Просять 800 грн.

Ну на питання чи рушниця законна ти не відповів.То скажу декілька слів.
-Стволи з раковинами.Так дійсно на кучність воно не вліяє,але ті раковини будуть завжди як більмо на оці.Це тільки зарас тобі цікаво,але через деякий час почнеш жаліти,що рушниця із дефектами.
-Легальна рушниця це перш за все крім того,що маючи її ти будеш легальним мисливцем (при наявності мисл.квитка),то іще і обов"язок .ЇЇ неможна як мотоцикл,якщо не потрібен і не годний то здати на металобрухт і забути.А найти на неї покупця іще одного такого буде не легко,тим паче вибір зброї зараз такий великий.Так 800 гр це не багато,і навіть якщо без доків,а ти як ми зрозуміли легальний мисливець.Навіщо тобі той геморой.Весь час ховати,аби не дай бог хтось не знайшов.
Моя порада краще наскладай іще грошей і купи таку рушницю,яку тобі не буде хотітися міняти.
  • бригадирь
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 3759

Re: Прошу поради 26/02/2011 09:50 #41194

West написав:
Не спіши і ще щось пошукай.Вже як брати то брати з добрими стволами і без шатів.

Підтримую,краще доржче, але взяти щось нормальне.Всерівно потім захочеться краще.Через мої руки по молодості багато металолому пройшло,теж вівся на ціну, тай навиків у зброї ще немав, потім шукав таких самих як я кому продати.
P.S.Ми не настільки богаті, щоб таке дешеве купляти!
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)
За пост подякували: Марян

Re: Прошу поради 26/02/2011 10:08 #41195

Я би цю рушницю не купляв. В неї є тільки 1 плюс-ціна. Решта -мінуси.
  • volfar
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1416

Re: Прошу поради 26/02/2011 14:34 #41219

Вдалої покупки.
  • Постів: 1824
О.Бісмарк

Re: Прошу поради 28/02/2011 11:51 #41450

Дякую дуже за поради Strilok i бригадирь! Як добре що є такі люди на цьому сайті дружні...
Рушниця ця з документами. Я вже маю рушницю ТОЗ-34 ЕР (правда щось з інжекторами сталось, нехочуть викидувати і не знаю якому майстру дати) з документами і з 1991 року, колодка хромована. Причина покупки горизонталки - може менше мазатиму по качках . Минулого року я був вперше на полюванні на качку, цікава охота, і якщо хочеш багато постріляти то якраз це в самий раз . Настрілявся я багато, а результат "0" . Знайомі казали що з горизонталки легше попасти по качці. Але я всетаки думаю що мені потрібна практика...
А Ви що на це думаєте???
Тай погоджуюсь з Вами, креще вже щось брати ліпше і безкурківку.
Хто мав справу по дозволу на другу зброю, скільке це коштує?
  • Марян
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 229
ТОЗ-34 ЕР

Re: Прошу поради 28/02/2011 13:24 #41463

[quote="Марян" post=41450] Я вже маю рушницю ТОЗ-34 ЕР (правда щось з інжекторами сталось, нехочуть викидувати і не знаю якому майстру дати) з документами і з 1991 року.

Рушничка має бути не погана,а інжектори це взагалі не проблема в домашніх умовах можна пікрутити за 10 хв без майстра, тільки конкретно опиши яка проблема, просто не викидає, а висуває як екстрактор, чи штопорять і птрібно силу прикладати?
А на рахунок вертикалки і горизонталки, то тут ще можна поспорити з якої легше попасти, для мене вертикалка набагато зручніша,сам полюю із ТОЗ-120 12 кал.При віддачі при вистрілі із вертикалки свтоли підкидує тільки у низ або у верх, у горизонталк ще й вліво і вправо, так, що у горизонталки похибка набагато більша ніж у вертикалок! Але це все залежить від стрілка і навичок,не жалій патронів і тренуйся і все буде окей!
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)
За пост подякували: Марян

Re: Прошу поради 28/02/2011 13:30 #41465

strilok написав:
Але це все залежить від стрілка і навичок,не жалій патронів і тренуйся і все буде окей!

Саме з цього потрібно починати, а не шукати другу рушницю.
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2935

Re: Прошу поради 28/02/2011 14:18 #41475

Мабуть так і зроблю, хоча дроге зазараз зодоволення постріляти
Маю трохи сімірки, треба буде піти і вистріляти (наробив на куропаток, а цієї зими ніодної небачив). От почому тренуватись, хіба що чекати наспутного сезону на качку.
  • Марян
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 229
ТОЗ-34 ЕР

Re: Прошу поради 28/02/2011 14:31 #41476

Марян написав:
Мабуть так і зроблю, хоча дроге зазараз зодоволення постріляти
Маю трохи сімірки, треба буде піти і вистріляти (наробив на куропаток, а цієї зими ніодної небачив). От почому тренуватись, хіба що чекати наспутного сезону на качку.

НІ тренуватись маєш на тарілках пляшках, а не качках і куріпках. І тим десмятком патронів, що ти накрутив на куріпку, стріляти не навчишся. Запам"ятай, кожен постріл має бути виважений, проаналізований, у чому ти маєш бачити, понизив, повисив, позадив, попередив. Має бути поняття, практика і буде результат.

А не збиратись проводити тренування на зайцях.
  • сірий
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1132
Жоден народ не буде вільним, поки не звільнеться сам.

Re: Прошу поради 28/02/2011 14:31 #41477

Марян, а ти взагалі прострілював своюрушничку( з кулі (і з якої саме), картечі, напівкартечі)? Якщо так то розкажи, які результати, і які в тебе звуження стволів? На яку відстонь прострілював? Опиши проблемку з іжекторами,щось подібне я вже проходив.
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)

Re: Прошу поради 28/02/2011 14:56 #41486

Проблема така, трішки патрон після вистрілу висуває і все... я вже і сам розбирав, але незміг доглупати вчому ж причина .
Та прострілював я її багато разів, і кулями і картеччю, бо віддаю перевагу полюванню на копитних, хоча, і на зачика полюбляю. Минулими роками (3-4 роки назад) за сезон і до 10-ти зайчиків брав. Просто качка - це не кабан чи коза.
Прострілка на вістані 60 крові, пів-чок (нижній ствол)

2.jpg

050420101162.jpg

Вистріл картечю 7,2, безконтейнера, пів-чок - на відстані 60 кроків.

050420101160.jpg

Вибачайте, що мало фото, неможу всіх на компі познаходити, знайду більше - закину.
  • Марян
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 229
ТОЗ-34 ЕР
Останнє редагування: 28/02/2011 14:59 від Марян.
Час створення сторінки: 0.85 секунд