• 1
  • 2
  • 3
<--

ТЕМА: Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка.

Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 05/11/2009 20:51 #15615

Шановні колеги!
Після декількарічного користування болтовим карабіном (у мене Брно-98) я остаточно переконався, що для мене він не зручний. Тому вирішив для полювання з підходу та засідки придбати нарізну одноствольну переломку - кіплауф. Зупинився на Brno Effect в калібрі 7х65R.
Виходив з таких критеріїв:
1. Зброя повинна бути "переломкою" - для мене це зручно (заряджання\розряджання, тишина всіх операцій, зручність догляду, невелика довжина порівняно із болтом, звичка до такого типу зброї)
2. Одностволка - основне призначення - "тихе полювання" (для підходу та засідки - достатньо одного ствола)
3. Конструкція повинна бути простою, надійною та класичною - без алюмінію, пластику, модернових замків і т.п.
4. Патрон рантовий - для надійності екстракції та зручності виймання пальцями.
5. Ціна - до 2 КЄвро.
Буду Вам вдячний, колеги, за будь-які коментарі, думки та зауваження.
  • ivans
  • Постів: 1269

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 05/11/2009 21:12 #15617

Я таку люфу хіба бачив у чужих руках... Сам навіть не тримав. А можливо варто подумати про комбінашку? Матимете переломку з нарізним плюс гладкий... Сам над цим думаю...
  • Постів: 3851

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 05/11/2009 21:16 #15618

І я над цим думаю. От тільки не знаю нащо мені гладкий, коли йду на цапа з підходу, чи на кабана на вишці.
  • ivans
  • Постів: 1269
Останнє редагування: 05/11/2009 21:17 від ivans.

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 05/11/2009 23:34 #15628

Брат полює з моделю яка є попередником Брно Ефект - називається Збройовка Броно ZBK - 110 Lux
нарізний ствол під 22Hornet, змінний - гладкий 12*70. Добра штучка, легка. Було одного разу, що брат пішов на засідку на лиса: на світанку взяв лиса, поміняв ствол - по дорозі до дому взяв зайця. Крім цього полював на козлика, взяв кабанчика приблизно 60 - 70 кг. Завтра повішу фото.
  • Oleksa
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 206

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 05/11/2009 23:52 #15629

Не кабанця звичайно, а рушниці
  • Oleksa
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 206

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 00:12 #15630

Якщо козлик близько, то можна і з гладкого. Або, наприклад, лиса..., попутньо...
  • Постів: 3851
Останнє редагування: 06/11/2009 00:15 від ОлегП.

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 00:32 #15632

ivans писав(ла):
Шановні колеги!
Після декількарічного користування болтовим карабіном (у мене Брно-98) я остаточно переконався, що для мене він не зручний. Тому вирішив для полювання з підходу та засідки придбати нарізну одноствольну переломку - кіплауф...

А можна детальніше про "незручності" болтовика, бо я якраз приглядаюся до нього?
  • urban
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 953
"Ein schlechter Jagdtag ist immer noch besser als ein guter Arbeitstag"

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 00:50 #15635

У мене на чеській ZH такий самий набій.Патрон відмінний,мав під 30-06-не сподобався.На диво,відносно,тихий постріл.Набої краще брати RWS-кулю по об,єкту полювання.Кого зацікавить:лишилися набої S&B-7x65R.однієї серії 40 штук,куля 11,2г SPCE.
  • miroslavmv
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 8

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 01:06 #15639

ІванС бери комбінашку Калібр вибрав добрий, дробовий обов"язково 12...
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 01:07 #15640

miroslavmv писав(ла):
У мене на чеській ZH такий самий набій.Патрон відмінний,мав під 30-06-не сподобався.На диво,відносно,тихий постріл.Набої краще брати RWS-кулю по об,єкту полювання.Кого зацікавить:лишилися набої S&B-7x65R.однієї серії 40 штук,куля 11,2г SPCE.

Набої в неті продавати не можна
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 01:19 #15641

Oleksa писав(ла):
Брат полює з моделю яка є попередником Брно Ефект - називається Збройовка Броно ZBK - 110 Lux
нарізний ствол під 22Hornet, змінний - гладкий 12*70. Добра штучка, легка. Було одного разу, що брат пішов на засідку на лиса: на світанку взяв лиса, поміняв ствол - по дорозі до дому взяв зайця. Крім цього полював на козлика, взяв кабанчика приблизно 60 - 70 кг. Завтра повішу фото.

ZBK-110 - це інша штука. Попередником Ефекту був ZK-99
Що на кабана 70 кг 22 Hornet?
Скільки брат вже вистрілів зробив? В якому стані зброя?
  • ivans
  • Постів: 1269

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 01:21 #15642

ОлегП писав(ла):
Якщо козлик близько, то можна і з гладкого. Або, наприклад, лиса..., попутньо...

Для чого з гладкого? Яка різниця з якого?
Ну, коли йдеш на цапа, то на лиса уваги не звертаєш, як правило.
  • ivans
  • Постів: 1269

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 01:34 #15643

urban писав(ла):
А можна детальніше про "незручності" болтовика, бо я якраз приглядаюся до нього?[/quote]
Як на мене, то у болта такі незручності:

1. При тій самій довжині ствола болтовий карабін на 10-15 довший від переломки.
2. При розряджанні, заряджанні, зміні патрона і т.п. видає набагато більше звуків, аніж всякі переломки.
3. При встановленій оптиці маніпуляції ручкою затвора можуть бути незручними (у деяких моделей).
4. При встановленій оптиці вмикання, вимикання запобіжника можуть бути ускладненими(у деяких моделей).
5. Болт має суттєво більшу масу, аніж кіплауф. При полюванні з підходу для чого тягати зайве?
6. Переломки розбираються, що є зручно для чищення та транспортування.
7. В переломці легше перевірити ствол на наявність сторонніх предметів чи забруднень.
8. Переломки психологічно безпечніші - переламав і всім (оточуючим) це видно. А в болтовому карабіні не видно чи є патрон в патроннику, чи ні.
9. Ну, і дуже особисте - болтовий карабін для мене це чисто військова зброя.
  • ivans
  • Постів: 1269

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 01:37 #15644

miroslavmv
БОГУН

Поясніть мені, будь-ласка, для чого комбінашка. Я справді не бачу їй застосування. Вже не раз над цим думав.
  • ivans
  • Постів: 1269

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 01:55 #15647

1. Коликтивне полювання(там де можна з нарізною). До зайця, лиса з 7х65р стрілляти не будеш.
2. З "підходу" зимою часом можна і куничку зустріти.(особливо якщо маєш лайку)
3. Кабаньчика дострілити дешевше з дробового ствола
4. На коликтивному краще мати можливість два рази швидко вистрілити.
.........................
.........................
.........................
і так далі
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 02:10 #15648

ivans писав(ла):
Як на мене, то у болта такі незручності:
.
Дякую за вичерпну відповідь ))
Попробую трохи зкоментувати написане:
1. При тій самій довжині ствола болтовий карабін на 10-15 довший від переломки.
.
Якщо переломку возять складеною то там мабуть більша різниця в габаритах, але мабуть тепер коли всі при автах, це не дуже суттєво.
2. При розряджанні, заряджанні, зміні патрона і т.п. видає набагато більше звуків, аніж всякі переломки.

Погоджуюся, але чи так часто доводиться перезаряджатися на ходу, це ж не дробовик де доводиться маніпулювати розміром дробу + стрільба ведеться з досить значних дистанцій...
3. При встановленій оптиці маніпуляції ручкою затвора можуть бути незручними (у деяких моделей).
Це треба враховувати при виборі карабіна і одразу дивитися на скільки градусів повертається затвор.
5. Болт має суттєво більшу масу, аніж кіплауф. При полюванні з підходу для чого тягати зайве?
Для мене це суттєвий аргумент, але чи різниця у масі є аж така велика, цікаво за рахунок чого?
7. В переломці легше перевірити ствол на наявність сторонніх предметів чи забруднень.
8. Переломки психологічно безпечніші - переламав і всім (оточуючим) це видно. А в болтовому карабіні не видно чи є патрон в патроннику, чи ні.
Погоджуюся з 2 останніми.
9. Ну, і дуже особисте - болтовий карабін для мене це чисто військова зброя.
Це вже дійсно хто до чого звик. Я звик до помпи, тому мені болтовик ближчий, а з переламаною рушницею я чуюся як із спущеними штанами. Але до чого людина не звикне...))))
  • urban
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 953
"Ein schlechter Jagdtag ist immer noch besser als ein guter Arbeitstag"
Останнє редагування: 06/11/2009 02:12 від urban.

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 03:02 #15651

Вибачте!
  • miroslavmv
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 8

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 03:54 #15652

Послухайте і мою думку з практики полювання.
Переломка добра тільки в одному- легко і надійно носити по лісі під курткою. Це єдина перевага.
Недостатки-
1.погана кучність бою порівняно з болтовим,особливо більших калібрів.
2.значна легкість в масі і при монтуванні оптики значно змінюється центр ваги зброї.Це впливає на якість стрільби особливо на стрільбу по бігучих цілях.
3.слабший механізм запирання,що зменшує на багато кількість пострілів.При використанні потужніх патронів швидко розбивається запиральний механізм.
4.при промаху мало часу для перезарядки для повторного пострілу.
Не правда описана про болтовик на початку теми.
Естетичний вигляд мисливського карабіна прекрасний.Особливо виготовлені серйозними фірмами.Не брати до уваги КО-карабін охотнічій.Це звикла мосінка тільки назву додали для продажі.
Неспосібності з перезаряжанням чи запобіжником при вмонтованій оптиці це можливе тільки через непрофесійне саме монтування оптики.Занизьке положення оптичного прицілу.
На рахунок тихого перезаряжання теж не так.Потрібне невелике тренування і все.Болтовиком таксамо можна тихо перезарядити як і переломкою,але питається для чого.
  • Постів: 1925

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 11:39 #15659

БОГУН писав(ла):
1. Коликтивне полювання(там де можна з нарізною). До зайця, лиса з 7х65р стрілляти не будеш.
2. З "підходу" зимою часом можна і куничку зустріти.(особливо якщо маєш лайку)
3. Кабаньчика дострілити дешевше з дробового ствола
4. На коликтивному краще мати можливість два рази швидко вистрілити.
.........................
.........................
.........................
і так далі

Дякую. Спробую контраргументувати.
1. З огляду на те, що деякі колективи та деякі господарства є противниками облавного полювання на копитних з нарізною, починаю схилятися до використання або спеціальної гладкостволки з ціликом і мушкою, або наприклад трійника з двома гладкими. Теперішні кульові патрони до гладкої дозволяють впевнено стріляти на 50 м. Що ж до гладкого ствола комбінашки, то одного, на мою думку для облави є мало.
2.З підходу на кого? На куницю? Так там зовсям інший патрон потрібен. Якщо з підходу на копитних, то куницю ніхто не стрілятиме. Крім цього потрібна ліцензія на куницю.
3. Думаю, коли взяв кабана, то різниця в 5-15 грн в ціні патрона не має жодного значення.
4. Про це я вже казав у п.1.

Тому далі не бачу потреби в комбінашці для полювання на копитних.
  • ivans
  • Постів: 1269

Ві:Хочу купити Brno Effect. Прокоментуйте, будь-ласка. 06/11/2009 11:56 #15660

Урбан
Я описав свої відчуття. Не більше і не менше.
Якби всі сприймали болти так як я, то їх би уже давно не купували і не випускали.
Якщо ж мої думки Вам допомодуть якимось чином у виборі, то я буду дуже радий.
1. Довжина має ще певне значення при пересуванні лісом.
2. Ви йдете собі тихенько угіддями з розрядженою зброєю до того місця де можна очікувати цапи, відкриваєте кіплауф (вінже в зарядженому стані баз патрона), вставляєте патрон беж жодного звука. Або ж треба перелізти через якийсь рів, дерево чи ще щось (в угіддях). Ви знову ж все робите абсолюно безшумно. Наведу Вам приклад. Відомий мисливець на слонів Джон Тейлор (мусіли про такого чути) дуже критикував болти саме за те, що всі маніпуляції з затвором створюють багато шуму та насторожують (чи лякають) слона, або що ще гірше вказують раненому слону де ви. Більше того, він навіт критикував ежектори в переломках, бо, мовляв, вони клацають при відкриванні. Я думаю, що до його думки варто прислухатись.
3. Очевидно. Тому зараз такі популярні всякі Блайзери Р93 і т.п.
4. Різниця в масі може бути суттєвою. Маса болта 3,2-3,4 кг, а кіплауфа 2,4-2,7 кг. Якщо ходити за цапом по гарному лісочку, чистому, якщо Вас підвезуть за 500 м до вирубки де він пасеться, то можна ходити і з трійникм, який важить 3,8 кг без оптики. Але якщо це ліс, а не парк, якщо Вам доведеться лазити з перервою з 5 рана до 9 вечора, то Ви точно відчуєте різницю. А якщо, ще хтось полює в горах, то тут взагалі нема про що говорити. Різниця в масі викликана там, що колодка кіплауфа значно менша і легша від коробки з затвором карабіна. Немає магазину. Треба, також, пам"ятати, що ідея кіплауфа саме і полягає у тому, щоб мінімізувати вагу.
  • ivans
  • Постів: 1269
За пост подякували: Гранітний
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
  • 3
Час створення сторінки: 0.67 секунд

  • Продана. Далі...