• 1
  • 2
<--

ТЕМА: Релодінг

Релодінг 09/01/2015 22:22 #113309

Доброго вечора.
Прошу товариство поділитися теоретичними знаннями по переоснащенню нарізних патронів. Враховуючи ситуацію з патронами (їхню кількість і вартість) на ринку, незабаром це питання буде ДУЖЕ актуальним.
Особливо цікавить як працює лита свинцева куля з газ чеком в нарізному стволі. Навіска, марка пороху до таких набоїв і т.д.
Ділиться хто чим може
  • aber
  • Постів: 364
За пост подякували: roman11

Re: Релодінг 02/02/2015 21:00 #113913

Почну.
Спробував перші свої набої і з'ясував, що все навіть простіше ніж з гладкоствольними.
Для спорядження патрона 7.62х54 мені знадобилось:
-молотковий релоад-набір Лі;
-моя стріляна гільза;
-капсуль типу боксер;
-порох Віхта#135 2.7гр.;
-куля мельхіорова 1914 р.в. вагою 9.7 гр.
Зробив таких 5 патронів. Полетіли всі в ціль, але гірше заводських. Замало пороху, бо насипав по нижній межі.
Висновок: справа перспективна, проте не дешева. Найдорожче в релоаді обходиться порох.Кулі і гільзи в моєму випадку безкоштовно. Капсуль - 1.1грн. А от порох коштує 1400 грн за 500гр. Отаке...
  • aber
  • Постів: 364

Re: Релодінг 02/02/2015 21:14 #113914

Якщо купляти гільзи і кулі, то приблизна вартість одного патрона виходить 25-30грн. І то без врахування вартості обладнання. Мої перші патрони мені обійшлися по 9 грн. А якщо з вартістю набору, то 15 грн.
  • aber
  • Постів: 364

Re: Релодінг 02/02/2015 21:27 #113916

А кулі з 1914 року де брати?
До речі, тут лежить фільмик на тему спорядження набоїв до нарізного ґвера:
prepforshtf.com/reloading-complete-begin...-rifle/#.VNBeH5s-HF-
  • urban
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 958
"Ein schlechter Jagdtag ist immer noch besser als ein guter Arbeitstag"
За пост подякували: aber

Re: Релодінг 02/02/2015 21:47 #113921

Земля в нас плодовита
  • aber
  • Постів: 364
За пост подякували: ОлегП, Федько-халамидник, Shunt, Хащ1987

Re: Релодінг 03/02/2015 19:19 #113937

ціхо-ціхо, бо зараз російске телебачення скаже що у нас кулі весною сіють в землю а осінню збирають урожай боєприпасів
(флуд, можна видалити )
не допусти щоб хобі переросло в діагноз
Останнє редагування: 03/02/2015 19:19 від Федько-халамидник.
За пост подякували: ОлегП, Хащ1987

Re: Релодінг 03/02/2015 20:06 #113938

Релоудінг має сенс при потребі у дуже високоточних результатах, або потребі багато стріляти... В інших випадках не дуже рентабельно та практично... Ну хіба пан має час і натхнення...
  • Постів: 4346
За пост подякували: ostt

Re: Релодінг 03/02/2015 22:31 #113946

А ще релоадінг стає дуже актуальним, коли купив зброю під патрон 7.62х54R, з заводських патронів найлегша куля, що є у продажу, має вагу 11.3 грами і не летить, бо твіст 12. А ще й до всього дефіцит патронів таких....
  • aber
  • Постів: 364
За пост подякували: Хащ1987

Re: Релодінг 23/02/2015 11:16 #114233

На сусідньому форумі збирають для АТО стріляні гільзи у калібрі .338 Lapua Magnum.
Може хто хтось має зайві...
  • urban
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 958
"Ein schlechter Jagdtag ist immer noch besser als ein guter Arbeitstag"

Re: Релодінг 30/08/2015 10:54 #117085

Фото релоаду
20150729_204358.jpg

20150729_204350.jpg

20150729_211259.jpg
  • aber
  • Постів: 364
Останнє редагування: 04/09/2015 15:31 від Slavamaz.

Re: Релодінг 04/09/2015 12:23 #117160

Релодив патрони для пристрілки свого 94-го.
Найкраще полетіло

Куля - Hornady SST .308 150гранн.
Порох - Vihtavuori #135 46ганн.
капсуль- Murom
Гільза - S&B 7.62X54R (три рази споряджена)
Купка 35mm
До того сипав 48 і 47 гранн. Купка була 6 см. Тобто з меншою навіскою пороху кучніше летять. Треба ще спробувати 45 гранн

Гільзи металеві споряджуються теж добре, але капсуль підвів. Купляв капсульовані. З 6 патронів вистрілило лише два

20150902_213505.jpg
  • aber
  • Постів: 364
Останнє редагування: 04/09/2015 12:31 від Slavamaz.
За пост подякували: Slavamaz

Re: Релодінг 04/09/2015 13:31 #117165

цікавий сайт. тут можна орінтовні навіски підбирати, щоб не шукати довго "свою".
www.robsoft.nu/databaser_en/laddata/show...ng=.308%20Winchester
  • aber
  • Постів: 364

Re: Релодінг 04/09/2015 13:34 #117166

краще сюди ті фото пасуватимуть.
www.huntingukraine.com/index.php?option=...mp;Itemid=209#117085

Переніс!
(див. вище)
=Slavamaz=
  • aber
  • Постів: 364
Останнє редагування: 04/09/2015 15:32 від Slavamaz.

Re: Релодінг 05/09/2015 20:14 #117181

Хлопці релоудери, скажіть, що найбільше впливає на точність при спорядженні патронів? Звісно ж крім навіски пороху і підбору кулі. Тобто, чи залежить ( на скільки залежить) точність наприклад від сайзингу, кримпу, глибини посадки кулі, капсуля, матеріалу гільзи і т.п. Якщо так, було б добре почути ще й обгрунтування: чому?
  • aber
  • Постів: 364

Re: Релодінг 06/09/2015 15:38 #117187

Практично і теоретично залежить від усього і якщо в кожному допустити невеликої погрішності то в сумі отримаєш велику.Від недосадження капсуля в гніздо-не такий пучок полумя буде в результаті підпалювати порох,що вплине на шв його згоряння.Гази можуть прорватися і зворотньо.
Посадка кулі-впливає на величину вільного польоту кулі і тим самим на зміну тиску в патроннику,що несе за собою і збільшення вібрації ствола і як результат,збільшення куп попадання.Розсів.І т.д.
Навіть спорядження в очищені і неочищені гільзи має значення.
Коли забиваєш капсуль і втискаєш також велика різниця.Часто після молоткових не спалюють капсулі і особливо в самий потрібний момент.
  • Постів: 1947
Останнє редагування: 06/09/2015 15:41 від ярий.

Re: Релодінг 06/09/2015 22:06 #117192

заради цікавості, я розібрав і проміряв кілька заводских паронів преміум класа, розміри гуляли досить сутєво на диво кулі летіли запросто 0,2
ось будь тут мудрий
як на мене потрібно виходити із потреб, та розумної достатньості, та більше зосередитися на чомусь більш цікавішем наприклад на полюванні чи дівчатах
бережіть ліс, він нам ще знадобиться
Останнє редагування: 06/09/2015 22:12 від Степан Явний. Причина: т
За пост подякували: aber

Re: Релодінг 07/09/2015 22:26 #117220

От і я про це! Мене то питання давно муляє, бо теж розбирав патрони. Навіска пороху не однакова була, та й кулі виходила з різним зусиллям.
Мені здається ( суто інтуїтивно), що:
- заводський патрон + посередній ствол = погана купа;
- заводський патрон + добрий ствол = добра купа;
- релод + посередній ствол = добра купа;
- релод + добрий ствол = супер купа;
- релод + вармінт ствол = супер-пупер купа.
То без врахування можливостей стрільця.
А от сам процес релоду відіграє не значну роль в купчастості. Головніше підібрати свій патрон. Тобто куля, вага пороху і т.д., що є оптимальним для ствола. Імхо
  • aber
  • Постів: 364

Re: Релодінг 08/09/2015 11:02 #117225

якщо хочеш глибше вникнути в питання, ось є спосіб і він працює, щоб добитися найкращих результатів потрібно придбати хронограф відповідний та відповідне обладнання для релоду
++ написав:
Изначально написано CMS-UA:
Несложно Например имеем точку отсчёта в 23 грейн и знаем что выше 24.5 подниматься не желаем или не можем в силу каких-то причин(повышеное давление или тупо "невлазит"),имеем вилку в 1.5 грейн, делим на пять и получаем шаг 0.3 на пять патронов.Снаряжаем в одинаковые готовые гильзы максимально однообразно по два патрона на навеску и через хрон простреливаем не спеша хоть в подвале дома на каком-то навесе например 23.6 скорость перестала расти(23.0-905,23.3-912,23.6-915,23.9-916,24.2-924,23.5-935),итак рост прекратился(имеется в виду пропорциональный изменению навески)имеем три навески средний разброс до 5м\с ,остановка роста и есть начало "кучной полки",берём серединку 23.6 и всё а дубляж из вторых патронов отстреливаем в мишень - три штучки именно этой полки - 23.3,23.6,23.9. повторно замеряя - всё будет ок, при желании можно "потоптаться" вокруг 23.6. Только так подбираю на новые пули что-б быстро и без лишних трат,меняя порошок выхожу на известную скорость и всё.Для охоты этого с головой,для бумаги лучше с шагом 0.2(т.е. в пределах погрешности нормальных весов или дозатора) не больше,но алгоритм тот-же.
На 223 это не сложно(на 222 вообще одна единственная полка в приемлемых скоростях ),на быстрых порошках можно найти две полки(VV133,VV530) на VV135-540 или Varget обычно широкая полка только одна.
бережіть ліс, він нам ще знадобиться

Re: Релодінг 10/09/2015 07:03 #117249

Нарешті вклався в МОА!

Bullet: Lapua Scenar HPBT 155GR.
Powder: VV 135 44GR.
Primer: Murom
Cases: S&B 7.62X54R
Lee: 98mm
Group size: 23mm

[attachment:1]C:\fakepath\20150909_204304.png[/attachment]

А от для хорнаді треба ще шукати навіску пороху. Думаю 46.5 гранн буде ок.

Для гладкої кулі теж вимальовується результат. На 50 м. Відстань між нарізною і гладкою по найдальших потрапляннях 12 см. Найближче - 7 см.
Куля Гуаланді. Самокрут. Порох NS D20. 1.6гр.
Як на мене, то нормальні результати для Оружія ))))
20150909_204551.png
  • aber
  • Постів: 364

Re: Релодінг 10/09/2015 07:48 #117251

Фото не влізло.

20150909_204304.png
  • aber
  • Постів: 364
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
Час створення сторінки: 0.64 секунд