Набої до карабіна та кулі - практика, відгуки використання
(1 чол.) (1) гість

ТЕМА: Набої до карабіна та кулі - практика, відгуки використання

Набої до карабіна та кулі - практика, відгуки використання 28/09/2009 14:25 #12544

Доброго дня, шановне ловецьке товариство!
Свого часу, коли я вибирав собі карабін, я аналізував енергію та траєкторію куль в різних калібрах. Можливо така інформація буде комусь корисна. Нижче подаю свою підбірку на основі даних виробників, яку бажаючі зможуть доповнити.

243 Win :
В цьому калібрі у мене добре показали себе набої Winchester Supreme® Ballistic Silvertip, але дані по балістиці цих набоїв ідуть не в метричній системі, тому в таблиці їх нема.
  • Постів: 3796
Останнє редагування: 12/10/2011 20:34 від ostt. Причина: НАЗВА ТЕМИ
За пост подякували: Igor1

Ві:Набої до карабіна 28/09/2009 14:47 #12548

ОлегП писав(ла):
...Бавився з тою таблицею майже годину, а воно кинуло по свєму. Спочатку йде назва набою, потім вага, потім енергія кулі на різних дистанціях. а потім відхилення кулі від нуля в см на різних відстанях залежно від дистанції.

Треба було таблицю записати у вигляді зображення (pdf), тоді б збереглося форматування.
До речі, на якому калібрі Ви зупинили свій вибір? Бо я теж зараз в роздумах щодо калібру і виробника карабіна.
  • urban
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 953
"Ein schlechter Jagdtag ist immer noch besser als ein guter Arbeitstag"
Останнє редагування: 28/09/2009 15:11 від urban.
загрузка...

Ві:Набої до карабіна 28/09/2009 15:54 #12553

Дякую! Пізніше спробую.
Я взяв в двох калібрах: 243 Win та 9,3х62. Але якщо б купував зараз то взяв би напевно тільки в 9тому калібрі, або 9ка плюс 223 чи мілкашку для тренувань (дешеві габої).
  • Постів: 3796

Ві:Набої до карабіна 28/09/2009 16:00 #12554

Я саме хочу купити 243Win(маю 7х65r) 9,3 х62 гармата
243Win буду використовувати на козулю і кабан з близької відстані(собаки)
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Набої до карабіна 29/09/2009 17:42 #12716

Перетворив таблицю в (pdf), спробував вставити, нічого путнього не вийшло. Можливо хтось допоможе? Маю таблицю з таекторією куль у Ворді і в (pdf), допоможіть подати на форумі...
  • Постів: 3796
Останнє редагування: 29/09/2009 17:42 від ОлегП.

Ві:Набої до карабіна 29/09/2009 18:10 #12718

ОлегП писав(ла):
Перетворив таблицю в (pdf), спробував вставити, нічого путнього не вийшло. Можливо хтось допоможе? Маю таблицю з таекторією куль у Ворді і в (pdf), допоможіть подати на форумі...

pdf місця багато їсть, може є якісь обмеження щодо розміру, питайте адміна.
  • urban
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 953
"Ein schlechter Jagdtag ist immer noch besser als ein guter Arbeitstag"

Ві:Набої до карабіна 29/09/2009 18:36 #12721

Спробую ще в один спосіб, перетворив таблицю через фотошоп у малюнок:

П.С. Не вдається додати зображення... Все, здаюсь...

П.П.С. Остання спроба
Це вкладення прихование для гостей. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся, щоб побачити його.

Ура!!! получилось...
Вкладення:
  • Прикріплений файл Це вкладення прихование для гостей. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся, щоб побачити його.
  • Постів: 3796
Останнє редагування: 29/09/2009 19:36 від ОлегП.

Ві:Набої до карабіна 01/10/2009 04:24 #12950

Такі таблиці подає кожна фірма виробник.Можна в любому каталозі з набоями знайти-франконія,альягд,шпрінгер,содіа,кетнер(банкрут).там показано- відстань прострілки ,е-енергія на певну відстань і V-швидкість.Також заниження чи завищення траекторії в см.на певну відстань при певній пристрілці.
  • Постів: 1925

Ві:Набої до карабіна 01/10/2009 12:38 #12953

Саме з каталогів виробників я і брав дані, просто спробува зліпити в одну таблицю набої різних виробників, щоб була можливість порівняти...
  • Постів: 3796

Ві:Набої до карабіна 02/10/2009 03:53 #13008

Не дуже довіряйся тим таблицям.Кожен циган теж свою кобилу хвалить.Потрібно самому випробувати,так точніше і надійніше.
  • Постів: 1925
Останнє редагування: 02/07/2010 01:49 від ярий.

Ві:Набої до карабіна 02/10/2009 11:53 #13014

Так, звичайно. На практиці просідання кулі дещо більше, ніж подають виробники...
  • Постів: 3796

Ві:Набої до карабіна 01/07/2010 22:30 #26637

Цікаву статтю написав наш колега ярий

Фактори впливу на ефективність пострілу . Читати ТУТ

Стаття розміщена на головній сторінці порталу

Ві:Набої до карабіна 02/07/2010 02:06 #26638

Я на полювані комбіную,якщо збираюсь добути трофей,наприклад козла, в незнайомих для мене угіддях,то використовую надійні набої,РВС Дінаміт Нобель,пуля Допелькерн,набої дорогі але шансів чи то козел чи олень,в них немає,падають зразу.Якщо треба мясо,і угіддя знайомі,беру чехів,пуля оболочена,треба побігати метрів 50-100,поки впаде.По балістиці якихось серйозних відміностей не замічав.Стріляти треба тільки по місцю.
  • new patron
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 291
БМ,Фабарм Альфа,Зауер 202,дратхар Ельза.

Ві:Набої до карабіна 02/07/2010 09:42 #26643

Чехів не беру. Чехи, оболочка -це біметал? Якщо взяти одинакової ваги та форми кулі то траекторія може бути схожою, але якщо брати різні виробники і типи куль п/о і обол..., не знаю? Думаю краще брати п/о не дуже м"яку на копитних і обол. на хижаків. Як основний набій використовую Рем. Кор.Локт 11.7г. Лапуа 8г. обол. - для лиса. Кор. Локт середньої твердості куля -козла пробиває і не сильно пошкоджує, бо не зустрічає великого опору (товариш взяв пару оленів - теж нормально, - далі 100м не бігали), по кабану розкривається в залежності від місця попадання. На трофейного дика взяв Орікс 13гр., але пока нічого сказати не можу.... дика немає
..
Останнє редагування: 02/07/2010 09:47 від DOK.

Ві:Набої до карабіна 07/07/2010 02:56 #26836

Останні роки з маузера бю з п/о геко(дочерна від РВС)По серйозному звіру,як кабан біля 200кг.,олень трохи замягкі.Дальше 50-80м.не йшов звір в мене,але при розбиранні звіра кулі мало що залишалося.Часто без вихідної рани.Краще брати кулі в даному випадку з твердою оболонкою,підсиленим дном.Вихідна рана потрібна також для полегшення пошуку.
По хижаках не обовязково оболончасті брати,тому що через малий опір тканин туші півоболончасті кулі не вспівають деформуватися і йдуть як оболончасті.
В швидких калібрах,я останні роки успішно використовую 5,6*50,достатньо звичайної п/о головне ,щоб точність була.
  • Постів: 1925

Ві:Набої до карабіна 07/07/2010 12:27 #26842

Маєш рацію, друже! Ґеко має хорошу точність, ціну, не погану зупиняючу дію, але в туші розвалюється... У мене також був випадок, що після попадання по 150 кг кабану вихідного отвору не було...Правда попри це, пацєтко далеко не пройшло і залишало потужню "фарбу"... Взагалі то, вибір куль залежить від калібру та його цілей: в потужніших калібрах я на перше місце ставлю зупиняючу дію та наявність "фарби" після попадання, а в точніших, таких як 5,6*50R, 243Win, точність попадання, а вже потім хорошу зупиняючу дію... Практика показує, що при попаданні по місцю відносно добре діють практично всі кулі, що я бачив... Але похибка в пару сантиметрів для 9-того калібру не суттєва, а для 243Win може мати уже вирішальне значення...
  • Постів: 3796
Останнє редагування: 07/07/2010 12:33 від ОлегП.

Ві:Набої до карабіна 20/07/2010 21:39 #27094

ярий писав(ла):

По хижаках не обовязково оболончасті брати,тому що через малий опір тканин туші півоболончасті кулі не вспівають деформуватися і йдуть як оболончасті.
Цілком згоден, просто півтора роки назад був якось узяв Лапуа фмж 123гран., 895м\с для пострілушок і рішив для користі і лисів "прорідити".
..

Ві: Набої до карабіна 22/07/2010 02:11 #27126

З лапуа по лисах трохи задорого,але по точності вони відмінні.Я колись мав карабін в 222.То з лапуа патронів бив куля в кулю на 100м.Практично 0,5см кучність.
  • Постів: 1925

Ві: Набої до карабіна 22/07/2010 16:47 #27138

ярий писав(ла):
З лапуа по лисах трохи задорого,але по точності вони відмінні.
Згоден,що по лисах задорого,- Бо лиси дешеві. 2роки назад у нас лиси були по 50, а зараз кажуть по 30гр. Але коли я брав патрони 7.62х54(росія) по 5.50гр. а Рем. коре-локт -11.00гр. і Акутіп -16гр., то російські 7.62х51 були по 5.50 а для 30-06 біля 10-ти гривень(не пам"ятаю точно). Аж тут бачу Лапуа 8грам (30-06) по 8гривень - продавець сказав, що це залишки по старим цінам. Ну я і забрав останні 4 коробки для пострілушок, - не брати ж російські за таку ж ціну.
..
Останнє редагування: 22/07/2010 16:48 від DOK.

Ві: Набої до карабіна 15/08/2010 14:50 #28215

Я,друзі,стараюся використовувати тільки RWS i Geco Target.Практикою доказано,що незалежно від типу кулі і в різних калібрах на відстані до 200м точка попадання практично не міняється. А Geko теж дуже добрі по паперу і по лису,вони значно дешевші.
  • i19
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2868
Час створення сторінки: 0.69 секунд