• 1
  • 2

ТЕМА: 30-06 i 8x57|s

30-06 i 8x57|s 24/11/2009 23:11 #17452

...мав я недавно візит в мисливський магазин, і там мав можливісь порівняти 30-06 i 8x57|s...по ходу,на вітрині маузер виглядав значно хілішим за спрінгфілда,хоч на картинках виглядає маузер виглядає кращим))))))...так маузер справді кращий за спрінгфілда?[30-06 i 8x57|s були одної фірми]
  • seeraf
  • Поза форумом
  • Молодий ловчий
  • Постів: 27
Останнє редагування: 24/11/2009 23:12 від seeraf.

Ві:30-06 i 8x57|s 24/11/2009 23:23 #17454

Ви хочете оцінити властивості калібру по зовнішньому вигляду набою..?
  • ОлегП
  • На форумі
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 3710

Ві:30-06 i 8x57|s 25/11/2009 02:58 #17478

По технічних характеристиках - кращий.Патрон 8*57 не кращий 30-06 але і не гірший.Наприклад
RWS 8*57 11,7 г.має початкову енергію-3934Дж. а 11,7г. 30-06-4128Дж,тобто на 200Дж більшу.
Ці набої наприклад на 250м.дають таке заниження від лінії прицілювання 8*57 - 20см. а 30-06 - 16см.
Великої розбіжності немає.Але 8*57 відчутно мягші при стрільбі,не дають такої віддачі,як 30-06.Вибору набоїв більше в 30-06,більше фірм виробляють його,а особливо американських.Та не всі вони будуть одинакуву мати кучність.тому багато вибирати немає потреби.Підібрати один - два типи ,пристріляти і влучно бити.Тоді буде результат.
З 8*57 я полюю більше 15 рр. і мої родичі ним користувалися.Прекрасно зарекомендував себе уже сотні років він у КарпатахНе лише в 42-52рр.
По цінах одинакові.
  • Постів: 1925

Ві:30-06 i 8x57|s 25/11/2009 14:27 #17494

Окрім наведеного хочу додати і стиль полювання. 8-57 розрахований на кабана і якщо полювання на нього є приорітетом кращого вибору годі і шукати. Якщо полювання змішане ( кабан,коза,олень) краще 30-06. Щодо патронів . Як правильно зазначено 30-06 має ширший вибів. З Європи дорожчі скандинави, німці, дешевші чехи. ( як не дивно останні є в обох калібрах у Львові) амереканців не рекомендую. Взагалі надав би перевагу Norma, RWS, Lapua, можна і S&B, в неті є купа каталогів. Так що є що почитати.Успіхів.
  • V-Hunter
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 60

Ві:30-06 i 8x57|s 22/04/2010 17:08 #24689

V-Hunter писав(ла):
Окрім наведеного хочу додати і стиль полювання. 8-57 розрахований на кабана і якщо полювання на нього є приорітетом кращого вибору годі і шукати. Якщо полювання змішане ( кабан,коза,олень) краще 30-06. Щодо патронів . Як правильно зазначено 30-06 має ширший вибів. З Європи дорожчі скандинави, німці, дешевші чехи. ( як не дивно останні є в обох калібрах у Львові) амереканців не рекомендую. Взагалі надав би перевагу Norma, RWS, Lapua, можна і S&B, в неті є купа каталогів. Так що є що почитати.Успіхів.
Чим це американські патрони погані, цікаво? Може патрони Фірми Ремінгтон і не такі видатні як Норма, РВС чи Сако, але кращі від чехів. Кулі не біметалеві, летять добре і ціна невелика - практично майже, як у чехів. Користуюсь в 30-06 кал. Лапуа фмж 8гр та Ремінгтоном Кор-Локт (8гр і 11.7гр) і Акутіп. Якість нормальна, ціна невелика. А патрони Федерал взагалі мають практично ті ж кулі, що і Норма, ще й ціна багато менша. А взагалі багато залежить від ствола, бо та ж Норма може летіти гірше від чеха - кращий варіант находиться в результаті підбору. 8х57 поширений у Європі патрон, можна сказати аналог американського 30-06. Відомо 3 патрона 8х57 - 8х57і 1888р. вип., для штуцерів та трійників були 8х57ІR з фланцем. Вага куль 8-12.7гр. пороху 2.7-3гр. швидкість 770 і 710мс, енергія 3766 і 3198Дж відповідно. Пригодний для полювання на КОСУЛЮ, ОЛЕНЯ і КАБАНА на відстані до 200м. 8х57іs і 8х57іRS появився 1903-1905роках в результаті заміни кулі на гостроносу S діам. 8.22мм і збільшення ваги пороху до 3.2г ваги куль до 13гр. Дульна швидкість та енергія різної ваги куль від 730 до 820мс і 3219 до 4096Дж. Патрони із-за різного діаметра куль не взаємозамінні. (До речі оригінальний армійський патрон виробництва 1930-1940р. при стрільбі на 100м мав розсів до 82мм при швидкості кулі 690мс.)
..
Останнє редагування: 22/04/2010 17:53 від DOK.

Ві:30-06 i 8x57|s 23/04/2010 01:46 #24704

Док писав-(До речі оригінальний армійський патрон виробництва 1930-1940р. при стрільбі на 100м мав розсів до 82мм при швидкості кулі 690мс.)

Звідки такі дані?А мосіна скільки тоді давав на 100м.?

Я перший раз чую таке.В бандерівців снайпери і рядові стрільці на перше місце ставили маузер з його 8*57.Ватутіна також на той світ відправила бандерівська куля з маузера.І це тоді,як мосіна набоїв було на кожному кроці,частіше ніж 8*57.
Тепер з моєї практики- можу продемонструвати коли завгодно з маузера М 98 військовими набоями 1942р.на 300м. 10см.Дехто на форумі це бачив і підтвердить.
А років 15-20 тому,коли не було легальної нарізної полювали в Карпатах восновному з 8*57,самі споряджували.Найгірші стволи не давали більшого розсіву на 100м.як тарілка чайна.
Минулого року при розкопках в горах відкопали патрони 8*57
які пролежали з першої світової скоро 100рр.В сухому місці хоч в землі і під відкритим небом збереглися добре і до здивування з 10 тільки 2 не спалили.
А по купчастості набоїв 8*57 я не памятаю маузера відколи полюю скрізь,щоб навіть військовими давав розкид на 100м.більше 3-5см.Хіба з викопаним в старому окопі стволом А з мосінок,якщо на 100м.попадала в купину чи ведро то народ сі вже тішив. бо ліпшого важко було найти.
  • Постів: 1925

Ві:30-06 i 8x57|s 23/04/2010 16:50 #24715

Заговорився по тел. і забув вказати, що дані про 8х57 з довідника В.Н. та А.В. Трофимових, а не особисто мої... Про 7.62х54 сказано, що мають тиск 2900бар, швидкість куль 735-780мс в залежності від ваги. енергія -3511-3656Дж. Дані балістики патронів наведені тільки фірм Норма і Сако. Взагалі багато залежить від зброї і якості набоїв... Недавно в магазині розмовляв з покупцем, який достатньо обізнано вибирав карабіни КО. Так він повідомив, що у нього в районі(не назвав) КО - популярна річ. Пристрілюють на 150м і полюють з успіхом на кабана(13гр кулями). Я знаю, що "Маузер 98" і патрон 8х57 багато кращий від Мосінки чи КО з 7.62х54, але щоб не попадати на 100м в відро Це вже металолом, а не зброя і годиться тільки для обр..а
..
Останнє редагування: 23/04/2010 16:51 від DOK.

Ві:30-06 i 8x57|s 25/04/2010 02:36 #24759

Але так і є.Що говорити про б/у російську,якщо нова в паспорті має вказано,на 100м.купчастість 10см.,а що буде через роки експлуатації.
  • Постів: 1925

Ві:30-06 i 8x57|s 05/05/2010 23:46 #24965

ярий писав(ла):
Але так і є.Що говорити про б/у російську,якщо нова в паспорті має вказано,на 100м.купчастість 10см.,а що буде через роки експлуатації.
10см -це ще й добре. Мосінки які вироблялися для снайперів мали більш ретельну обробку ствола і то з них ще і вибирали кращі за результатами відборочного відстрілу. А рядові армійські гвинтівки мали середній розсів на 100м навіть до 14см. Із такої, навіть нової гвинтівки, при тодішній стрілецькій "підготовці" дійсно було важко попасти у відро. 8х57- хороший патрон, тільки менше поширений (крім Європи) і недешевий. Так що 30-06 - кращий
..
Останнє редагування: 05/05/2010 23:47 від DOK.

Ві:30-06 i 8x57|s 06/05/2010 01:31 #24975

30-06 нічим не дешевший.
  • Постів: 1925

Ві:30-06 i 8x57|s 06/05/2010 17:24 #24997

ярий писав(ла):
30-06 нічим не дешевший.
Можливо ще в карпатських схронах запаси 8х57 є, а мені 30-06 приходиться в магах купувати. (добре хоч Ремінгтон Кор-Локт по 16гр., бо Норма Орікс 13гр -так і всі 42гр.-їх бережу для особливих кабасів) Взагалі подумую чи не перейти на Федерал,- і якість хороша і ціна менша багато від Норми.
..
Останнє редагування: 06/05/2010 17:26 від DOK.

Ві:30-06 i 8x57|s 07/05/2010 01:54 #25008

Друже,для полювання я використовую лише нові набої і останній час Геко і тільки.Точно йдуть і вага 12г.достатня,а ще мягкі і довше служитиме ствол.Віїськові хіба по мішенях і по лисах.Як промазав то не шкода,хоча йдуть точно теж.А привожу я собі сам з німців і маю з запасом.Я дивився по цінах,то в нас тут не набагато дорожче коштують.Практично на 3-4 гр.Один патрон мені обходиться 11гр.
  • Постів: 1925

Ві:30-06 i 8x57|s 09/05/2010 13:17 #25083

ярий писав(ла):
Друже,для полювання я використовую лише нові набої і останній час Геко і тільки.Точно йдуть і вага 12г.достатня,а ще мягкі і довше служитиме ствол.
Так так, чув про них хороші відгуки.
А привожу я собі сам з німців і маю з запасом.
А як же таможня ? Я питав сусідку щоб привезти мені з Штатів(діти її там живуть) оптику, деяке спорядження, - так кажуть біноклі, деяке спорядження можна провезти чи вислати, а на приціли потрібно ліцензію-дозвіл на вивіз. Патрони чи спорядження для релоду - взагалі проблема нерішима
..

Ві:30-06 i 8x57|s 09/05/2010 20:22 #25101

Приціл зі Штатів можна привезти як офіційно, так і не зовсім. Якщо приціл не для військового використання, то отримати дозвіл на вивезення, наскільки мене поінформували, не складно і нічого не коштує. Єдине, що займає троха часу (до кількох місяців) і з самою процедурою я не знайомий. Мені привозили так, по чорному... Просто замотали розпакованим в светер та кинули на дно сумки. Але зараз на митниці у штатах жорсткіший контроль, тому краще виробити дозвіл. Стосовно комплектуючих для релоудінгу, то самі кулі, знову ж таки, як мені пояснили, також можна вивозити чи висилати без проблем. Але капсуля та порох зась...
  • ОлегП
  • На форумі
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 3710
Останнє редагування: 10/05/2010 01:18 від ОлегП.

Ві:30-06 i 8x57|s 10/05/2010 00:20 #25111

З Європи інакше вивезти,оптики без проблем,як мішок бульби.Ніхто не звертає ніякої уваги
як на фототовар.Набої простіше в сумку кинути.Купити там можна без дозволу крім пістолетних.В Україну офіційно ввозиться за дозволом на ввезення який виробляється в обл.дозвільній системі.
  • Постів: 1925

Ві:30-06 i 8x57|s 04/06/2010 01:44 #25669

взагалі, якщо говорити про набої то 30-06 і 8х57 дуже похожі за багатьма характеристиками.
..

Ві:30-06 i 8x57|s 12/06/2010 02:54 #25839

Вчора стрыляв з свого М 98 на 400м.По горизонту практично не выдхиляється 12г.куля,по вертикалі - заниження на 1м. Після корекції вклав три кулі в квадрат 8*8см.Оптика Доктер 12 крат з ціликом №1.Погано її повторно корегувати,бо маховик не робить кліків -щолчків.Мушу робити позначки самому.Стріляв і при не сильному боковому вітрі то також куля майже не відхилялася на таку відстань.Стріляв з блазера свого в кал.5,6*50 маг.куля 3,24г.то відхилення вправо дала 20см.Оптика також блазер 9 крат 56 обєк.З М98 8*57 часто стріляв до 300м.і не памятаю щоб промахнувся.Дуже практичний патрон.Мягкий постріл
  • Постів: 1925

Ві:30-06 i 8x57|s 12/06/2010 07:51 #25842

Після корекції вклав три кулі в квадрат 8*8см

  • Slavamaz
  • На форумі
  • Moderator
  • Клуб "Ловецтво України"
  • Постів: 5908
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77

Ві:30-06 i 8x57|s 12/06/2010 11:11 #25843

З блазера на 400м.пару днів тому.Замальована пробоїна глиною то перше попадання.1 клітина-1см.

  • Постів: 1925
Останнє редагування: 13/09/2010 17:03 від ярий.

Ві:30-06 i 8x57|s 13/06/2010 14:13 #25881

ярий писав(ла):
З М98 8*57 часто стріляв до 300м.і не памятаю щоб промахнувся.Дуже практичний патрон.Мягкий постріл
Згоден, і можна сказати - майже універсальний патрон. І швидкість не занадто велика- не так буде розбивати невеликого звіра, і вага кулі та енергія цілком достатня для добування досить великого трофея. Маузер -
..
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
Час створення сторінки: 0.67 секунд