• 1
  • 2

ТЕМА: комбінований патрон

комбінований патрон 12/02/2010 12:56 #21961

Цього року придбав одностволку b_29_20_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_cool.gif
Нас сусідніх сайтах багато пишуть про можливості комбінованих патронів.
Навіть про комбінацію кулі з дробом, нібито для відстрілу зайця та лисиці при загонних полюваннях на копитних( хоча особисто не бачу вцьому необхідності).
Хочу почути думку земляків з цього питання b_25_25_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_blush.gif
  • ahdg
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 42

Ві:комбінований патрон 12/02/2010 16:05 #21978

Яка саме поєдинка?
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525
загрузка...

Ві:комбінований патрон 12/02/2010 16:25 #21981

Будемо просити наших модераторів перенести цю тему на мисливські аксесуари! Пан ahdg напевно забувся створюючи цю тему ТУТ! Я десь бачив інформацію про цей патрон - треба піднімати мисливську літературу!!!
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525

Ві:комбінований патрон 12/02/2010 16:34 #21985

ahdg писав(ла):
Цього року придбав одностволку b_29_20_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_cool.gif
Нас сусідніх сайтах багато пишуть про можливості комбінованих патронів.
Навіть про комбінацію кулі з дробом, нібито для відстрілу зайця та лисиці при загонних полюваннях на копитних( хоча особисто не бачу вцьому необхідності).
Хочу почути думку земляків з цього питання b_25_25_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_blush.gif

Це збочення b_21_23_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_sarcastic.gif а особливо куля зі шротом, якщо попав з кулі то шріт непотрібен. Може вплинути на балістику кулі.
  • сірий
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1132
Жоден народ не буде вільним, поки не звільнеться сам.
Останнє редагування: 12/02/2010 16:37 від сірий.

Ві:комбінований патрон 12/02/2010 17:43 #21995

У нас старі мисливці робили так патрон "льотка" - так його називали.
В заряд входили три кульки діаметром десь біля 8 мм, і у проміжки давали або картеч розрубану пополам, або дрібним засипали. b_20_27_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_crazy.gif

Ві:комбінований патрон 12/02/2010 18:15 #21997

іж 18, 12/70. 18,2 чок
Про кулю з дробом пише інжененр одного із російських НДІ, питання в єтичності пострілу при полювання, наприклад кабана - по зайцю. І кабан піде від лінії стрілків, і заєць як завжди в таких випадках в бронежелеті Що хлопцям сказати b_25_25_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_blush.gif
Я маю наувазі коли на пиж насипається пів навіски дробу на два № менше і досипається потрібним № до потрібної ваги. В результаті ми подовжуємо дробовий сніп b_38_30_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_big_boss.gif
Ну наприклад №7 та №5 при осінньому полюванні на качок. У нас лисок багато
№2 та №0 при заячому? b_32_20_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_unknw.gif
  • ahdg
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 42

Ві:комбінований патрон 12/02/2010 22:01 #22011

Не знаю у нас як іде загонка на кабана ми по зайцю не стріляємо!!! У звязку з великою кучністю я робив навпаки - декілька дробин більшого № ставив на низ - потім досипав потрібним №! Наприклад Ставиться з 10 дробинок №1, а досипається №3,4! Таке практикував тільки у патронах на качку! При вильоті грубший дріб розиває тонший і він більш розсівається!!!
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525

Ві:комбінований патрон 13/02/2010 14:33 #22032

ahdg писав(ла):
Цього року придбав одностволку b_29_20_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_cool.gif
Нас сусідніх сайтах багато пишуть про можливості комбінованих патронів.
Навіть про комбінацію кулі з дробом, нібито для відстрілу зайця та лисиці при загонних полюваннях на копитних( хоча особисто не бачу вцьому необхідності).
Хочу почути думку земляків з цього питання b_25_25_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_blush.gif

Для чого ми використовуємо дрібний шріт? Чому качок та зайців не стріляємо картеччю чи, й взагалі, кулею? Уявіть собі таке. Можна зайця легко бити на 100 і, навіть, на 200 м. Качок на сто і т.д. А може, й ще дальше...
Але так не вийде, бо не попадемо. Тому використовуємо снаряд, який використовується із багатьох менших "снарядиків" - шріт, картеч. Такий снаряд дозволяє "покривати" більшу площу з певною густотою.
Коли ми починаємо кобінувати шріт різних розмірів у одному патроні, то ми навмисно занижуємо густоту покриття для тої цілі, де потрібен менший шріт (адже при зббереженні маси сталою, кількість великого шроту буде меншою). А для тої цілі, для якої потрібен більший шріт ми також зменшуємо кількість шроту необхідного (достатнього) розміру. Що маємо як наслідок: промах або підранок. Воно Вам треба?
  • ivans
  • Постів: 1248

Ві:комбінований патрон 14/02/2010 01:59 #22055

ай Іванс ти мене так і незрозумів!!!
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525

Ві:комбінований патрон 15/02/2010 12:48 #22123

ВАНО - дійсно в такий спосіб можна зменшити купчастість в два ризи (з чок- до п/чок) b_29_20_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_cool.gif
ІВАНС - вірно, повністю згоден, але в цьому то і питання чи треба?
ВАВА - бачив такий, три дробини 8,2 утримуються трьома шарами 0000 b_20_24_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_smile.gif
На Волині, таким патроном спріляють і кабана і козу. Власник хвалив. Але є ньанс споряджається тількив латунну гільзу. Сам на робив. Зроблю напишу результат відстрілу.
чи треба? b_40_27_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_clapping.gif
  • ahdg
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 42

Ві:комбінований патрон 15/02/2010 12:57 #22124

Кабана стріляти тільки кулею - я вже у цьому переконався, нехай буде і такий підсвинок на 40 кг.
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525

Ві:комбінований патрон 15/02/2010 13:14 #22128

Vano писав(ла):
Кабана стріляти тільки кулею - я вже у цьому переконався, нехай буде і такий підсвинок на 40 кг.

Не даремно законодавством України та більшості Європейських держав полювання на копитних з картеччю заборонено.

У нас на практиці підхід трохи інший: "Нехай буде картеч, не треба цілитися. А якщо не впаде, то завтра підемо знайдемо. А як не знайдемо, то іншого встрелимо".
У переважній більшості ж бо полюють без ліцензій взагалі, або на одну стріляють все, що попаде. Відповідно, ніхто втратами дичини та/чи грошей не переймається.

А тепер давайте подумаємо наступним чином. Йду я (чи будь-хто інший) на кабана й заплатив за полювання купу грошей (не 1500 грн на 20 осіб, а 3000 грн на одного) то чи буду я стріляти його картеччю? Чи якоюсь "пукавкою" (невідповідним нарізним, як то 7,62х39)? Далі можна, мабуть, і не пояснювати.

Так само і зі всіма іншими полюваннями. Пишу то для того, щоб стало зрозумілим, звідки "ноги ростуть" і таких комбінованих патронів.
  • ivans
  • Постів: 1248

Ві:комбінований патрон 15/02/2010 13:50 #22131

ahdg писав(ла):
ВАНО - дійсно в такий спосіб можна зменшити купчастість в два ризи (з чок- до п/чок) b_29_20_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_cool.gif
ІВАНС - вірно, повністю згоден, але в цьому то і питання чи треба?
ВАВА - бачив такий, три дробини 8,2 утримуються трьома шарами 0000 b_20_24_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_smile.gif
На Волині, таким патроном спріляють і кабана і козу. Власник хвалив. Але є ньанс споряджається тількив латунну гільзу. Сам на робив. Зроблю напишу результат відстрілу.
чи треба? b_40_27_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_clapping.gif

Не мучся і купи двостволку b_29_20_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_cool.gif пропаде бежання робити комбінований патрон Ато три картечиниі усе лягає Переводять то да
  • сірий
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1132
Жоден народ не буде вільним, поки не звільнеться сам.

Ві:комбінований патрон 15/02/2010 15:38 #22144

ivans писав(ла):
Vano писав(ла):
Кабана стріляти тільки кулею - я вже у цьому переконався, нехай буде і такий підсвинок на 40 кг.

Не даремно законодавством України та більшості Європейських держав полювання на копитних з картеччю заборонено.

У нас на практиці підхід трохи інший: "Нехай буде картеч, не треба цілитися. А якщо не впаде, то завтра підемо знайдемо. А як не знайдемо, то іншого встрелимо".
У переважній більшості ж бо полюють без ліцензій взагалі, або на одну стріляють все, що попаде. Відповідно, ніхто втратами дичини та/чи грошей не переймається.

А тепер давайте подумаємо наступним чином. Йду я (чи будь-хто інший) на кабана й заплатив за полювання купу грошей (не 1500 грн на 20 осіб, а 3000 грн на одного) то чи буду я стріляти його картеччю? Чи якоюсь "пукавкою" (невідповідним нарізним, як то 7,62х39)? Далі можна, мабуть, і не пояснювати.

Так само і зі всіма іншими полюваннями. Пишу то для того, щоб стало зрозумілим, звідки "ноги ростуть" і таких комбінованих патронів.

У більшості європейських країнах заборонене полювання на копитних із гладкоствольної зброї, там полюють із нарізною, а в Україні здається справді заборонено стріляти картеччю по копиту, але хто в Україні то контролює, стріляють - пускають підранків, які колись здихають! Мали ми такий випадок - звяли кабанчика десь такого під 200 кг. - коли розбирали то знайшли 21 і 0000 - в животі, нариву було десь відро, сморід, розбирати неможливо - ну коротше кажучи гнив він заживо! І що з такими мисливцями робити, які ідуть полювати зайця, а стріляють кабанів - ще і заячим дробом!!!
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525

Ві:комбінований патрон 16/02/2010 00:57 #22155

Я колись вполював теж такого дичка на 80-100кг.то задня нога була внизу перебита кулею бренеке з гладкої котра так і застряла з внутрішнього боку ноги під шкірою.І це куля не могла проїти дальше,а що варта картеч.Хто мало полює той і не бачив реальної можливості картечі,кулі гладкої чи з нарізної.Біда не в тім що не знають,а те що не вірять тим хто це
пройшов ісам експерементує.З цього все і виходить.В основі цього глибокі незнання...
  • Постів: 1921

Ві:комбінований патрон 16/02/2010 01:20 #22158

А був випадок що картеч 8,2 мм. пробила тільки шкіру і так під шкірою залишилася - відстань біля 20 м. Дісно - що варта та картеч!!!
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525

Ві:комбінований патрон 16/02/2010 12:11 #22172

Vano писав(ла):
А був випадок що картеч 8,2 мм. пробила тільки шкіру і так під шкірою залишилася - відстань біля 20 м. Дісно - що варта та картеч!!!

І у мене таке саме було. Але відстань була приблизно 15 м. Так той кабан мене мало не з"їв. Відбивався від нього рушницею як палкою. Пощастило, що собака його відволік, то я встиг перезарядитися та й колега підіспів.

А Бреннеке - то велика сила. Недавно товаришу показував, що воно таке. Стріляв з 35 м у 15х15 см сосновий брусок поперек волокон. Куля бреннеке класик, 12 кал, патрон Ріо.
Так вона пробила цей брусок та дуже сильно розплющилась об бетонну стіну, об яку був впертий той брусок. При нагоді вивішу фото.
А про дію кулі нарізної зброї й взагалі страшно говорити - особливо калібру 9,3 мм.

Тому, як вже казав я та інші колеги, не потрібно проводити заздалегіть тупікових експерементів.
  • ivans
  • Постів: 1248

Ві:комбінований патрон 16/02/2010 12:14 #22173

сірий писав(ла):

Не мучся і купи двостволку b_29_20_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_cool.gif пропаде бежання робити комбінований патрон
- Оце правильна думка.

Ато три картечиниі усе лягає Переводять то да
- А це - ні. Бо падає тоді, коли попаде у потрібне місце, але вони, переважно, не попадають. Такими патронами, в основному, користуються такі люди, яких я описав в одному з попередніх постів - коли дичина "халявна".
  • ivans
  • Постів: 1248

Ві:комбінований патрон 16/02/2010 12:59 #22175

ВАВА- відпиши хлопцям, це ж ВИ згадали про картеч b_40_27_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_clapping.gif
Одноствольна рушниця - це і помпа і само
іж18 - обдуманий крок після 8 років полювання з двустволкою, b_21_21_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_af.gif
  • ahdg
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 42

Ві:комбінований патрон 16/02/2010 13:03 #22176

ahdg писав(ла):
ВАВА- відпиши хлопцям, це ж ВИ згадали про картеч b_40_27_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_clapping.gif
Одноствольна рушниця - це і помпа і само
іж18 - обдуманий крок після 8 років полювання з двустволкою, b_21_21_16777215_0___components_com_kunena_template_huntingukr_templ_images_emoticons_af.gif

Не ображайтеся, шановний, але раз виникає питання про комбінований патрон, то значить крок не обдуманий до кінця.
  • ivans
  • Постів: 1248
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
Час створення сторінки: 0.71 секунд