<--

ТЕМА: Які набої ми використовуємо на полюванні?

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 01/05/2017 20:52 #124447

Я колись стріляв на відкритті і після 7-кою. Зараз перейшов на 6-рку. Результат більше подобається. Стосовно названих набоїв, то зблизька мали б працювати, тре пробувати...
  • Постів: 4133

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 01/05/2017 21:35 #124449

Я полюю на качку 7-кою! Результат по різному попав-впала, промазав полетіла!
З приводу магнумів, також завжди вважав що це дурня, але Тарас Слон валить тими магнумами і космічні качки падають. Хто з нами полює той бачив!!
  • roman11
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 468

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 07/05/2017 20:41 #124486

А я от так качку стріляю.

image487ACMB0.jpg
  • Yura777
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 324
Гнаться за тремя зайцами - значит, самому стать косым.
За пост подякували: ОлегП, Вадим 2

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 07/05/2017 20:57 #124488

Слабенько тре з двох рук як Харнольд Шварцнігер
  • Вадим 2
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 241

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 17/03/2019 20:39 #126028

Давно тема замовкла, як і все на цьому форумі, в принципі.
Може спробувати трохи реамінувати його. ОлегП та другі не проти б були, а навпаки просять про це. В мене теж весь час є таке бажання.
Якщо по темі, то можна розказати в кого, як змінились пріоритети чи все по старому.
В мене, особисто, ТОЗовка стала вже пару років з д.звуженнями 0,2 та 0,6. Тому тепер все в контейнері (чи то дисперсант, чи контейнер, чи просто стаканчик).
В принципі, застосовую і дальше дрібні номери шроту, просто трохи оптимізувався з номерами шроту. Тепер використовую №№6,5, 3, 2, 0.Цього вирішив, що досить і другі не купляю.
Відкриття - качка до кінця вересня, біля 90%, дріб №6, інколи у в.ствол №5.
Фазан - №6 до відкриття на хутро. Коли і фазан і заяць в траві, то н.ст.№5, в.ст.№3.
Заяць в полі - №№ 3, 2, кінці сезону і до №0, зазвичай н.№2, в.№0.
Цього сезону к.куниця і два лиса були взяті №3, відстань до 15-20 м.
Позаминулий сезон - лисиця №0, стояв на переярку, досить далекий постріл.
Десь так. Прошу до діалогу і відновлення роботи форуму.
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2882
Останнє редагування: 17/03/2019 20:42 від Степанович.
За пост подякували: Slavamaz, romanl3

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 17/03/2019 21:12 #126030

Тішуся, що ще лишилися люди, котрим не замінили фейсбуки і вайбери форум..
В принципі, зважаючи на певні обставини, це прогнозовано (я про соц мережі), але форум - то завжди щось особливе (як на мене)..
У мене щодо набоїв ситуація приблизно та сама..
Єдине, я полюбляю непарні номери (7, 5, 3, 1).. Якось історично так склалось.
Хоча, не погано показала себе і "2"-ка..
По лису працюю в основному одиничкою і нолем..
Два нолі з нижньоо ствола дуже розкидає..
В цьому сезоні придбав 5 патронів 5 мм (4/0), але так і не випробував.
Основний лисячий сезон я випав із обойми..
  • Постів: 6159
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77
За пост подякували: Степанович

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 18/03/2019 22:12 #126062

ану порадьте добрий патрон щоб стріляти лиса з нори
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 19/03/2019 07:45 #126063

Якщо питання до мене, то норним полюванням не займаюсь і свого практичного досвіду не маю.
А так, з того, що обізнаний з різних джерел шроту №3 йому має бути більш чим досить.
Компановку патрону не скажу, в кожного свої підходи.
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2882

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 21/03/2019 20:50 #126096

Маю дві рушниці:
-ТОЗ-Б (цил/чок)=по перу;
-ИЖ-58МА 12к-все решта.
Для курковки заводські патрони (28г) заслабі. Пробував "Патріот"-віддача така, що з ніг перевертає. То мушу крутити сам-30г шроту №7, 1.7г пороху ТАХО. Виходить універсальний набій від голуба до крижня.
Для ИЖ-58 роками використовую ТАХО, строго безконтейнерні, 32г. №1 по зайцю гарантовано тягне до 50м. З-під гончих часто доводиться стріляти близько, тому останнім часом практикую шріт №2,переложений картонною прокладкою-такий собі саморобний дисперсант. Думаю,такий рецепт варто спробувати Федькові-халамиднику.
  • romanl3
  • Поза форумом
  • Досвідчений ловчий
  • Постів: 93
ИЖ-58 МА 12к, ТОЗ-Б, ЕГ
За пост подякували: Slavamaz, Степанович, Гранітний

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 21/03/2019 21:50 #126097

ТОЗ БМ 20/70.
Тахо 1.4,войлок,без контейнера,УПС-зірка.
Сільвер Б 1.6,ДВП,без контейнера,УПС-зірка.
Іноді приймаю у подарунок S&B №1
Муляжі,манок і качка ближче,то достатньо і №7.Вище навіть №5 не допомагає,але то можливо і "яйця" стрілка.
Фазан - прав.№7,лів.№5 - падає.
Заєць №2.
Лисиця №1.
Нулі не використовую.
Дистанція до 30 метрів.

Йой! Трохи не забув - Тахо,як на мене,кращий.
  • Гранітний
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 401
В нашем смехе,и в наших слезах,и в пульсации вен...
Останнє редагування: 21/03/2019 21:55 від Гранітний. Причина: дописав
За пост подякували: Slavamaz, Степанович

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 23/07/2019 22:09 #126501

Випала нагода придбати італійські набої Bornaghi sport 1270 №7,5 24г. Можливо хтось мав можливість стріляти такими набоями буду дуже радий почитати відгуки про даний набій.
  • Постів: 1830
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 15/11/2019 13:12 #126620

Остаточно вирішив перейти на самостійне виготовлення патронів для гладкої. По-перше, це дешевше, а по-друге, завжди можна собі зробити стільки і таких патронів, як потребуєш в цей момент. Тим більше, що з якісними патронами в наших магазинах сутужно.

Недавно провів тестовий відстріл вперше самостійно виготовлених "заячих" патронів та перевірив "качині", котрі вже роблю пару років.

у вкладенні - протокол відстрілу.

Вкладення C:\fakepath\patterning.pdf - не знайдено

  • ivans
  • Постів: 1287

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 15/11/2019 13:24 #126621

На цьому древньому форумі не так просто вставити фотографію чи відредагувати своє ж провідомлення.

Спроба 2.
patterning.gif
  • ivans
  • Постів: 1287
За пост подякували: Slavamaz

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 26/11/2019 15:41 #126631

З викладенням фото проблем нема..
Просто ПДФ - то трохи не фотоформат файлу
А от на редагування є певні обмеження.
Обмеження були введені після того, як деякі недобропорядні форумчани користувалися цією функцією задля спотворення картини спілкування, особливо часто зловживаючи редагуванням під час різних перепалок.
Модератори завжди допомагали з викладенням фото чи редагуванням, якщо виникала така необхідність.
  • Постів: 6159
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77
За пост подякували: ivans

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 26/11/2019 17:04 #126632

Після того, як побачив, що все моє летить дуже щільно, та черговий раз подивився на гори пластикових контейнерів, що плавають на ставках по закінченню сезону, почав задумуватися над спорядженням патронів з використанням пижів Діана (Diana від Baschieri & Pellagri) та спеціальних картонних прокладок.

Хто має досвід у цьому? Де їх можна купити? Хочу для початку зробити з десяток патронів, щоб випробувати зі своїх стволів. Бо у моєму Браунінгу внутр діаметр складає біля 18,9 мм, і я не до кінця впевнений, що все буде гаразд.
  • ivans
  • Постів: 1287
Час створення сторінки: 0.94 секунд