<--

ТЕМА: Які набої ми використовуємо на полюванні?

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 25/12/2019 00:13 #126703

Стосовно пижів Diana , то теж хотів їх спробувати. Але все якось руки не доходять. У нас їх зустрічав тільки тут:
myslyvets.shopium.ua/products/pizh-povst...na-8-mm-10-mm-12-mm/
Сам не замовляв, тому про ресурс нічого сказати не можу.
  • Myshko
  • Поза форумом
  • Молодий ловчий
  • Постів: 30
За пост подякували: ivans

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 25/12/2019 08:46 #126704

Я також більше ніде їх у нас не знаходжу. Але ціна на тому сайті просто космічна! Хоча працюють вони добре. Не раз у них купував комплектуюючі. Вони однозначні лідери за асортиментом якісних комплектуючих.

Я собі придбав так званий тестовий набір: чотири товщини діани, щось три товщини корка і діанівські порохові прокладки (на всю кількість). Пижів кожного виду - по пару десятків. Тобто, є можливість підібрати правильний пиж (висоту) під свій патрон. Дуже зручно. Але дуже дорго, бо купував з Англії. А у нас по пару десятків різних просто не купиш.

Ще от тільки не мав змоги нормально випробувати.
  • ivans
  • Постів: 1314

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 25/12/2019 13:59 #126705

Іван, а який порох, капсуль використовуєш? І чим важиж- мірками на станку чи окремо на вазі. Чим на бу гільзах усаджуєш капсульне згідно?
  • Myshko
  • Поза форумом
  • Молодий ловчий
  • Постів: 30

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 25/12/2019 14:15 #126706

Порох Nobel Sport 206S, капсуль також їхній 684.
Гнізда не чіпаю. Просто калібрую донце гільзи кільцем на пресі.
Порох дозую міркою.
Все це роблю на Lee Load-All.
Тільки більший шріт (#3 і більше) важу. Це на зайця. Там багато патронів не треба...
  • ivans
  • Постів: 1314

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 25/12/2019 14:38 #126707

На рахунок калібровки, робив те саме , правда на упс. Але здивувала слаба віддача. Коли глянув на стріляну гільзу то капсуль видавило назад. Відповідно втрата різкості
  • Myshko
  • Поза форумом
  • Молодий ловчий
  • Постів: 30

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 25/12/2019 17:41 #126708

Я не знаю, чому витискає капсуль назад. Але не думаю, що справа в щільності капсуля в гнізді. В патроні розвивається такий тиск, що будь-який капсуль витисне назад.

Стосовно різкості, то не потрібно гадати, а треба міряти швидкість снаряда. Відчуття віддачі, то дуже суб‘єктивна річ.

При моєму компонуванні патрона 36 г шроту в пластиковому пижі-контейнері показували приблизно 400 м/с.
  • ivans
  • Постів: 1314

Re: Які набої ми використовуємо на полюванні? 26/01/2020 17:07 #126794

Решил поэксперементировать, межсезонье однако...
Прочёл статейку про родезийский патрон (укороченный на половину, без пыжа, снаряжается картечью, предназначен для стрельбы в ограниченном пространстве) и сварганил что то наподобие для своей одностволочки (16 калибр с цилиндром), только с мелкой дробью на перепёлочку.

Гилльзу укоротил до 40 мм

Обтюратор отрезал от БИОРовского пыжа

Порох "Сокол" - 1,2 гр

Дробь №9 - 20 гр

На порох обрезок БИОРа и прокладку из трёх мм пробки

Сверху дробь

Под патрончик в закрутку пришлось доставить проставку

Получился вот такой "огрызок" высотой 35 мм.

Осталось малость - испытательный отстрел на 10-15 и 20 метров и принять решение: -А оно мне надо или ...
  • hunter179
  • Поза форумом
  • Досвідчений ловчий
  • Постів: 110
Боже, зроби мене тим, ким я здаюся своєму собаці.
Английский сеттер Бия-Дина.
ТОЗ БМ шт 16 кал, Tikka Koski 16 кал.
За пост подякували: Гранітний
Час створення сторінки: 0.49 секунд