<--

ТЕМА: Фотозвіт з Івано-Франківщини.

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 13/11/2011 19:34 #60114

я можливо і нова тут людина,Олесь полював у мене мій телефон 0678039397.Руслан.
Писати багато не буду кому цікаво звоніть.
  • Руслан-Єгер
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ.
  • Постів: 490
Дратхаар BRIXI,GERA,DINA,NORD.
РОЗПЛІДНИК foxjeger.wix.com/foxjeger
такса BELLA
ІЖ-18Е.28кл.
ІЖ-12.SAUER.

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 13/11/2011 19:36 #60115

Ну дуже все запутано на форумі я трудно орієнтусь тут,хоча сам адміністратор двох сайтів,не повязаних з полюванням.

Що саме цікавить?
Пишіть або в Особисті повідомлення або одразу тут питайте - допоможемо
=Slavamaz=
  • Руслан-Єгер
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ.
  • Постів: 490
Дратхаар BRIXI,GERA,DINA,NORD.
РОЗПЛІДНИК foxjeger.wix.com/foxjeger
такса BELLA
ІЖ-18Е.28кл.
ІЖ-12.SAUER.
Останнє редагування: 13/11/2011 19:42 від Slavamaz.

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 13/11/2011 19:38 #60116

Вітання на форумі, Руслане!
Зайдіть у тему презентація і розкажіть пару слів про себе.
Тут така традиція.
  • Постів: 6198
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77
За пост подякували: ostt

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 13/11/2011 19:48 #60118

без обід але я втикаю в форум і дуже тяжко орієнтуюсь,хоча мені і хвалили цкй форум куда зайти розкажу.Дайте посилання.

Тема - Презентація нових форумчан - дивись ТУТ.
  • Руслан-Єгер
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ.
  • Постів: 490
Дратхаар BRIXI,GERA,DINA,NORD.
РОЗПЛІДНИК foxjeger.wix.com/foxjeger
такса BELLA
ІЖ-18Е.28кл.
ІЖ-12.SAUER.
Останнє редагування: 13/11/2011 19:59 від ostt.

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 13/11/2011 19:58 #60119

Тема "презентація нових форумчан" ось тут

До форуму звикнете..
На справді все просто
  • Постів: 6198
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77
За пост подякували: Руслан-Єгер

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 13/11/2011 20:07 #60121

Все вник,дякую щиро.
  • Руслан-Єгер
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • ВСЕ ТАК НЕ БУДЕ.
  • Постів: 490
Дратхаар BRIXI,GERA,DINA,NORD.
РОЗПЛІДНИК foxjeger.wix.com/foxjeger
такса BELLA
ІЖ-18Е.28кл.
ІЖ-12.SAUER.

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 13/11/2011 21:28 #60126

MIchal написав:
минулої зими полював в Стрийському Лісівнику засрілив лиса,п.Єгер повернув 2-ва потрончики!!!

Міша ти забув дописати що то був санітарний відстріл хижака і разова картка по 10грн.!!!
Через те і патрончики повернули!!!
  • Постів: 3152
Обов"язково читаємо ПРАВИЛА
............................................

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 14/11/2011 21:58 #60224

маєш правду!!!
  • MIchal
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Клуб"Ловецтво України"
  • Постів: 801
ИЖ-27EM

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 21/11/2011 20:29 #60947

Пробачте, що втрутився. На правах того, хто розпочав тему, маю прохання: розкажіть і, при можливості, покажіть хто де і на кого полює на ІВано-Франківщині? Дуже цікавить зайчик. Хто ходив, що бачив ? Якщо бачив зайчика, де від піднімався (трава, рилля , стерня ...)?
Я ходив в Городенківському і Косівському районах. Зайця ще не бачив.
  • Михалич
  • Поза форумом
  • Молодий ловчий
  • Постів: 21

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 21/11/2011 20:57 #60950

Поки-що займаємось курами.

  • Михалич
  • Поза форумом
  • Молодий ловчий
  • Постів: 21
Останнє редагування: 21/11/2011 21:01 від Михалич.
За пост подякували: vasyl eger, LСергій, Марян, Slavamaz, DOK, бригадирь, Ben

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 21/11/2011 21:02 #60951

Михайлович, заповніть профіль, будь-ласка!
  • Постів: 6198
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 21/11/2011 21:08 #60955

Михалич привіт ! Чого і де пропадав ? А собачка підросла
Ти пишеш ,що в Городенці зайця немає, а я колись , років зо 5 їздив туди на полювання на зайця - то на закритті бачив до 30 зайців.Вони відбігали 100-200 метрів від мисливця і бігали по 2-3 шт. Но так мисливців до себе і не підпускали.Шкода що все пропадає....
  • Олесь
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1036
Лиш Той є гідним, при якому Світ стає кращим !

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 21/11/2011 21:52 #60963

Ти пишеш ,що в Городенці зайця немає, а я колись , років зо 5 їздив туди на полювання на зайця - то на закритті бачив до 30 зайців.Вони відбігали 100-200 метрів від мисливця і бігали по 2-3 шт.

На мою думку є одне пояснення цього факту , це те . ,що зайці почали уже паруватися . І продовження полювання до кінця січня є не виправдане і не приносить користі ні зайцю ні куріпці . В цей час останніми роками є досить великий покрив снігу і зайця як і куріпку легко можна побачити коло села . І це є досить легкою здобиччю для умілого заготівельника мяса . Вони не гребують нічим . Так що зайців зараз дуже мало . Цієї неділі ми бачили лише одного зайця і той уміло обдурив спочатку одного мисливця ,пропустивши його .потім собаку ., коли завів її в глибокі зарості і цим зміг не попасти мені під вистріл. А вискочив метрів 60 , коли кінчилися зарості. І з такого зайця генетично виростуть зайченята ще більш пристосовані до теперішніх умов і ще краще будуть уміти ховатися .Лишилося одне- давати їм розмножуватись .

Порушеня пункту 4.25.
А також прошу заповнити свій профіль
=Slavamaz=
  • Norik
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • ТОЗ -34 , ІЖ -18
  • Постів: 163
Останнє редагування: 25/11/2011 21:30 від Norik. Причина: виконав припис модератора
За пост подякували: DOK

Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 25/11/2011 08:34 #61335

Norik - "продовження полювання до кінця січня є не виправдане і не приносить користі ні зайцю ні куріпці ".
  • 100% Підтримую! +1 . До нового року максимум на зайця полювати, краще зайнятись полюванням на лисицю та інших хижаків, організовувати підкормку зайцю і куріпкам, щоб полегшити життя в суворі зими. В кінці зими коли сніговий покрив все більше і плотніше вкриває землю звірині все важче добувати їжу, особливо куріпкам. Звірина жметься до сіл, щоб вижити - зайці гризуть сухі рештки бур"янів та культурних рослин, не зібраних з городів, відкопують з під снігу залишки качанів капусти, обгризають фруктові насадження, куріпки живляться насінням бур"янів та часто навідують місця заячих жировок, - де зайці діставали з під снігу зелень озимини. Раніше постійно на полях можна було бачити великі ожереди соломи, вони були, як шведський стіл для звірини - зайці, куріпки відшукували зерно, лисиці полювали на мишей, тепер практично чисті поля, - поживитись нічим. Багато більші шанси вижити в місцевості де поля покинуті і заросли бур"янами, так хижаки і нечисті на руку мисливці не дають збільшитись популяції. Якщо зайці в нас ще трохи є, то куріпки немає років з десять. Зникне заєць - залишаться тільки лиси і миші. Перспектива сумна та в радах товариств не бажають бачити і чути, для них(в моєму районі також) все нормально, - як в часи сталіна - в магазинах пусто, зато "народу жить стало легче, стало веселей".
    ..
    Останнє редагування: 18/05/2012 09:16 від LСергій.
    За пост подякували: Norik

    Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 25/11/2011 09:14 #61340

    DOK написав:
    .... радах товариств не бажають бачити і чути, для них(в моєму районі також) все нормально.....

    Вони так роблять бо заяць - єдниний вид полювання (і ще качка) що залишився для 90% мисливців які сплачують внески!! Заборонять зайця - мисливці перестануть платити! Саме це для них страшна біда а не зникнення зайця!!!
    • Постів: 3152
    Обов"язково читаємо ПРАВИЛА
    ............................................

    Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 25/11/2011 09:34 #61348

    Я це знаю, та вони ніяк не можуть зрозуміти, що цим пиляють гілляку на якій сидять. Ще якийсь десяток років і не буде того зайця по більшості областей, мисливці ще раніше перестануть платити, бо уже зараз в райрадах мисливці ведуть запеклі суперечки на тему "кількість дичини- величина оплати". А толку, що продовжили полювання до кінця січня на зайця, а качки до грудня, якщо їх немає... а з таким господарюванням скоро тільки миші на полях залишаться.
    ..

    Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 25/11/2011 09:35 #61349

    Два момента мають бути важливі, щоб при закриті полювання на зайця, наприклад, на два роки, мисливці платили внески і дальше і друге, щоб ці гроші використовувались не для зарплат чиновника, а йшли на охорону угідь, розселення зайця, т.п.
    У нас, по моєму, ні перше, ні друге не можливе через наш долбаний менталітет і беззворотність покарання за порушення Закону будь ким.
    • Степанович
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Постів: 2905
    Останнє редагування: 25/11/2011 09:37 від Степанович.

    Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 25/11/2011 11:09 #61378

    Степанович, може хто подумає, що ми флудим не по темі, ніби говоримо полювання на зайця, та питання не стільки про зайця, а про можливість полювати взагалі, і така ситуація по всій країні. Згоден з тобою, та дуже важко, щоб це відбувалося, бо ситуація вже, якщо не критична то дуже важка. Багато хто не бажають платити взагалі. Мисливці платять внески, платять за відстрілки, відстрілки (багато дорожчі) беруть приїзджі, а грошей завжди не вистачає, ціни підвищуються, а грошей як не було так і немає. Мисливці ніякого права голосу не мають - їх перетворили на джерело доходу і все. Можна закрити полювання взагалі, але це дійсно може потягнути відтік платежів внесків..., щоб цього не сталося на мою думку краще полювання просто обмежити наприклад хоча б двома місяцями - листопад-грудень. Полювання на лисицю і інших хижаків продовжити до березня, а на зайця можна обмежити кількістю виходів, або встановити день - субота чи неділя. Полювання на зайця також можна зробити як в славамаза на фазана - по ліцензіях... Та в любому варіанті кошти за відстрілки повинні залишатися в господарстві де полюють мисливці. Частина коштів від внесків теж повинна виділятись на розвиток господарства. Гроші за трудоучасть платити в первинну організацію, а не в район, бо там вони щезають невідомо куди, - також всім мисливцям господарства приймати ативну участь в проведенні біотехнічних заходів, як побудова годівниць та майданчиків, заготівля кормів, регулювання чисельності хижаків, бродячих тварин та охорона від браконьєрів.
    ..
    За пост подякували: LСергій

    Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 25/11/2011 11:46 #61391

    У нас, до прикладу, вже давним-давно полюють на зайця тільки раз на тиждень-це неділя. Цього року сім виходів-до 25.12., дальше січень, можливо і лютий продовжать, - лисиця, якої у нас і так обмаль.
    • Степанович
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Постів: 2905

    Re: Фотозвіт з Івано-Франківщини. 25/11/2011 14:04 #61455

    Так, на рахунок лисиці згідний! Я за цей сезон бачив тільки одну!
    • Jura
    • Поза форумом
    • Досвідчений ловчий
    • Постів: 115
    Модератори: Myron
    Час створення сторінки: 0.77 секунд