OlaF писав в темі полювання по перу2009:
ostt писав(ла):
Йду певно перейдуся по ровах
Бо на озерах качки не видно...
Де поділася? Вже би мала випіритися...
Над моєю хатою вчора і позавчора вечором, табунець пролітав. А весь вересень не видно було. Значить повинна літати.
А я махнув рукою на качок, поки голуб є. Вранці вискочив--- двійко взяв! Жи-и-ир-р-р-р-нючі!!! Було три можливості, двома скористався.
Так як і казав, після робочої доби , вернувшись зранку додому, сів і зробив декілька патронів ( дріб №3)
Заодно і подумав як , куда і коли вартує йти
Таки вирішив перейтися по ровах ( заодно там і голуб літає)
Взяв собаку, зібрався і пішов
Краса...

Після певного часу і певної відстані вже починав думати - а чи правильно я вибрав мету і місце полювання...
Аж тут естонець пробігаючи біля берегу вкритого камишем - зупинився і принюхався/прислухався
І зразу ж в камиш
Я вже певно і не надіявся на якийсь результат , аж чую качиний крякккк і бачу повільний зліт відпочиваючого птаха
Постріл, один, і результат плаває, б'ючи крилами,на гладі води
Вже розказував шановному панству,що пес досить не погано аппортує з води ( дуже добра якість як для нього так і для мене - вода таки вже холодна ( не серпень місяць)

)
Так що без проблем отримую трофей вже на твердій землі.
Довольний як слон

продовжую йти у вибраному напрямку...
Минає час - а качур як був один так і залишився; збільшити кількість трофеїв хочеться, а нема хап-хап
Ну, думаю , пора глянути чи голуб не літає ( так вже гарно OleF розказує про стайки в сотню дзьобиків що аж заздрощі беруть(т"т"т" щоб не врікти віртуального колегу

))
Перейшов на інше місце, присів оглянувся і почекав
І таки дочекався, правда тільки одного
Але таки розкажу - присів я біля річки,на перельоті і після пострілу( знову ж таки один патрон- один трофей

) голуб падає,як на зло,у воду і пливе зі швидкістю течії...
Добре, що пес є збоку і можна плавання переложити на його плечі
Трофей на березі і задоволенню моєму немає меж ( всеж таки перший голуб сезону)
Більше не літали, або твердо оминали місце мого розташування
Вечір і пора додому
Навіть якби щось і літало то вже не дуже видно
А, ще забув розказати , що під час переходу пес таки найшов чийсь слід...
Я чемно зупинився і дай думаю подивлюся - послухаю
По сліду йшов без добору, тихо десь 10-15 хв.
Віддав голос і погнав...Часто, без перемовчок ( думаю лиса)
Правда не довго - намагаючись підстроїтися під гон я трохи ( як завжди

) підшумів напевно. Тому вже коли естонець вискочив з голосом по сліду мені на очі то здивовано покрутився ( ніби питаючись - чому не стріляв ( а не було по чому стріляти - підказав йому мій погляд). Пес розвернувся, ще зо 20 хв. покрутив без голосу і вернувся.
Отак ...
День полювання закінчено і дома чекає "ванна, чашечка кофе" і обробка дичини