<--

ТЕМА: Львівщина

Re: Львівщина 03/10/2017 08:05 #125282

Так Раково.
Стріляв № 3.
Розумію що закрупний, але перепробував № 7 і № 5, результатом не задоволений. Від № 3 качки всі чисто биті.
  • Іван - ІЖ 27
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 161

Re: Львівщина 03/10/2017 12:59 #125284

Теж перейшов на №3.
Вірніше першим №4, і добавляю №3. П"ятірки вже качці замало.
  • burkales
  • Постів: 547
Природу рідну ми не лише успадкували від своїх предків, але й позичили у нащадків.
За пост подякували: Іван - ІЖ 27

Re: Львівщина 11/11/2017 17:44 #125421

Один постріл... і ось Він, такий бажаний трофей

  • Іван - ІЖ 27
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 161
Останнє редагування: 11/11/2017 17:50 від Іван - ІЖ 27.
За пост подякували: dia_fox, Олесь, Клен

Re: Львівщина 11/11/2017 18:16 #125422

Чудовий трофей !
Після пострілу і впевненості,що добув,в грудях в якийсь момент аж тисне..
Так виглядає,що вода і качка ще є на ставах,Іван ? Аби погода ще дозволяла. №3 - ?
  • Клен
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 518
За пост подякували: Іван - ІЖ 27

Re: Львівщина 11/11/2017 18:54 #125423

Так, стріляв 3. Всі стави спущені, вода лише на зимувальнику. Впринципі як і кожного року. Качки сьогодні не було зовсім. Цей єдиний качур і став трофеєм. Хоча зараз така пора, що сьогодні може не бути нічого, а завтра навпаки багато. На наступний тиждень в нас вже закриття на качку. А дальше зайчик, лис...
  • Іван - ІЖ 27
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 161

Re: Львівщина 12/11/2017 22:44 #125426

Так,в такий час можуть налетіти коли-небудь.Але то треба або мешкати недалеко,або когось мати,щоб дав знати .Бо вони довго тепер не тримаються.Та й гуска може часом сісти,особливо,як туман передвечірній починається-він їх тисне до землі.Бувало,ранесенько заставав.
А щодо зайця-брат і шваґри кажуть,що проблема по області.Та й по сусідніх теж,як я розумію.Тому і лиса треба товкти,як *старого жида*...Правда,Бурмас хвалиться,що дика,рисі і ведмедя вже через край по області.Напевно знов ситуацію під когось чи під щось підганяють здалека.Хоча після чергової *новини* про лося в Червону книгу України вже не здивування,а хіба злість одна від таких *господарів* ! Навіть з часами *совєтів* нема як порівнювати,нажаль.І все тому,як на мене,що відповідальність на нулі,а не як в світі.
  • Клен
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 518
За пост подякували: ОлегП, Іван - ІЖ 27

Re: Львівщина 10/12/2017 15:56 #125460

Сьогодні толочили сніг. Жодного зайця, хіба пару слідів... Бачили куріпок, які піднялись десь за 100 метрів від нас та крижня в небі. Зате погода була гарна...
  • Постів: 4108

Re: Львівщина 13/08/2018 11:04 #125840

Відкриття полювання 2018. Коротко.

Завчасно накрутив набої, перевірив рушницю, повскидував, домовились з друзями коли і куди їдемо. П’ятниця напередодні: цілий день як білка в колесі, то на роботі, то вдома, то на фазенді (проводили інтернет)… Інтернет закінчили проводити десь біля 20 год. Сів випробовувати, порився по сайтах, глянув на інтернет телебачення, раптово зламала якась застуда. Додому уже не поїхав.

Субота. Зранку кручусь на роботі. Наші люди зазвичай всі справи відкладають на останній момент, як ото придбання квитків на концерт чи придбання набоїв на полювання… Після 12 год. міряю температуру і вирішую доганяти хлопців. Пакую машину, беру собаку і уже хочу їхати, аж згадую що не взяв набої. Повертаюсь по набої і розумію що рушниця також ще в сейфі… Виїхав. На дворі спека біля 30 градусів. Доїхав без пригод. Розпаковуюсь. Помпую човен, сусіди допомогли прокосити траву під намет (дякую Олексію), розкладаємо намет. Піт заливає очі спека нестерпна. Тільки розклали намет, як надійшла «хмарка». Влило так, як ніколи. Сидимо за столиком в наметі годину в надії що перестане. Хвилин за сорок до «свистка» дощ перестає падати. Переодягаємось і тягнемо човни до води. Угіддя нові, не знайомі, куди плисти, де ноги класти… Найсмачніші місця уже зайняті, мисливців більше ніж качок… За 15 хвилин 18 год., ми ще на плесі, а якісь д…би уже стріляють… Починається канонада. Ми ще не доплили… Запливаємо на вільне місце. Качка літає, але уже високо, або далеко… Трохи стріляю… і тут небо розверзлось… Ллє як з відра, в човні повно води, на небі перуни, гримить грім, а йому ехом канонада з рушниць найрізноманітніших моделей та калібрів… Біля 19 гребу до берега… На вечірку ніхто уже не хотів йти, сухих речей не залишилось… Відкрились!

Зараз сиджу дома та лікую застуду.

IMG_20180811_194522.jpg

IMG_20180811_194624.jpg
  • Постів: 4108
Останнє редагування: 13/08/2018 11:05 від ОлегП.
За пост подякували: Олесь, LСергій, Myron, sergei

Re: Львівщина 13/08/2018 14:54 #125841

Коротко , но Файно
  • Олесь
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1025
Лиш Той є гідним, при якому Світ стає кращим !
За пост подякували: ОлегП, sergei

Re: Львівщина 14/08/2018 07:25 #125843

Маленький екстрим при спекотній погоді Жаль, бо спортило свято.
Я відкриття взагалі пропустив, не було мене дома в той час.
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2867

Re: Львівщина 14/08/2018 10:35 #125845

ОлегП написав:
...мисливців більше ніж качок…

Там завжди так на відкриття, тому краще там полювати коли любителі свят роз"їдуться - на третю четверту неділю після відкриття.
  • Постів: 3152
Обов"язково читаємо ПРАВИЛА
............................................

Re: Львівщина 14/08/2018 11:10 #125846

Оо... Якраз до того часу дасть Бог виздоровлію... Там з чучелами є де розвернутись...
  • Постів: 4108

Re: Львівщина 25/11/2018 19:11 #125920

25.11.2018. Відкриття полювання на зайця.

46728665_2139952382728210_4546011875367714816_n.jpg
  • Постів: 4108

Re: Львівщина 12/08/2019 10:26 #126519

Сезон 2019. Відкриття.

З року в рік якісь такі турботливі почуття настають у серпні місяці , що не можливо це виразити словами. Така дитяча не витримка і в той самий час тріпотне очікування цього дійства під назвою відкриття мисливського сезону на пернату дичину. Кожен рік все по різному і в той самий час майже так само , як і минулого року. Для початку вирішую перевірити готовність до сезону . Достаю обладунки відкриваю сумку , а там все спаковано патронтаж повний і тільки дві стріляні гільзи з минулого року. Це стріляв два рази в 2018 році і більше не полював. Думаю , що необхідно подивитись до ломанки , як там моя годувальниця себе почуває. Беру стволи до рук , зазираю у середину каналів стволів і мені стає соромно за себе і не зручно перед моєю ломаночкою ТОЗ-63. Цілий рік вона простояла не чищена , не доглянута просто жах , та діватись нікуди. Чистит рушницю просто принципово не захотів.
Настає той день і все починає кипіти в голові шалений рій думок . Одне для себе вирішив , що відкриватись буду принципово із своєї старенької ломаночки , а бок нехай постоїть для іншого разу. Шпикачка з месенджем куди поїхати постійно штрикала серце. Де? Де шукати ту водойму де можливо буде дичина і вдасться стрілити хоч пару разів. На цей раз спрацювала опція - дзвінок до колеги. Давай до мене. Вирішено провідаю старого друга. І ось парадокс , як завжди не вистачає часу. Це актуально кожного року і плануй - не плануй завжди одне і те саме. Це такий період коли життя починає свій відлік по своєму. 17:20 на заправці, 17:30 в колеги на дачі , посадка в тарадайки і доставка своїх задів до водойми. 17:45 ми вже біля озера і тільки відкриваємо дверцята , як якась КУРВА робить постріл хмара качви пішла на крило , а ми всі отримуємо зіпсутий настрій. Моя горлянка починає викидати інформаційний потік матюків і всього іншого , що я про них думаю і на завершення побажання придбати годинника. Постріли вгамувались та о 17:50 не витримує інший мудак і почалось шалене відкриття 2019. Ми з Віталікєм стали на дорозі між двома болотами і очікували на свою качку. І ось вилітає крижень і йде прямісінько на нас в лобову руки автоматично роблять підхват , супроводження цілі і постріл. І ось він перший трофей нового сезону. Лаповуха подруга стрілою знаходить збитого качмессера і зіпсутий настрій починає налагоджуватись потихеньку колега теж зробив пару пострілів , та не результативно. Він принципово не стріляв чирків , та лисух а я із солідарності робив те саме. Трішки постоявши Віталій дає команду поїхали і ми рвонули на базу де відбулось свято під назвою відкриття полювання. В тандирі колега запік овочі ми зробили салат і до нього Віталій приготував люля -кебаб. Всю цю смакоту ми поїдали запиваючи чудовими мисливськими напоями Зубрівка ну і рештою , що Бог послав. Сезон розпочато можливо не дарма я не почистив рушницю? Вітаю усіх ловців з відкриттям нового сезону полювання.
  • Постів: 1830
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...
Останнє редагування: 12/08/2019 10:31 від Aleksis. Причина: орфографічні помилки
За пост подякували: Пустельник, sergei
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 1.14 секунд