<--

ТЕМА: Звіти з Закарпаття

Звіти з Закарпаття 15/11/2011 13:48 #60293

Вирішив створити нову тему, а то у нас по районах поки що.
У нашому колективі відкриття пройшло так:

В неділю відкривались на хутро.
При всій скудості зайця по Україні і закликів закрити тимчасово полювання на нього, відкрились досить пристойно.
По перше, у нас ще чудова і прекрасна сонячна погода "денек на заглядение", як кажуть, і цим уже було св’ято на душі.
По друге, фортуна нам теж посміхнулась. На п’ять чоловік було добуто чотири зайці (бачили п’ять) і двох фазанів (відстрільних карточок мали на трьох). Не добрати фазана, бо було прийнято рішення варити уху і жарити рибу, яку у достатній кількості привіз наш колега-мисливець, побувавши в чотирьох денному турне, яке вже давно стало щорічною традицією, у однокашника з Білорусії.
Так що, як бачите, все було, в цей день, на нашому боці.
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2911
За пост подякували: ostt, LСергій, DOK, Ростік

Звіти з Закарпаття 15/11/2011 14:05 #60294

Степанович вітаю з вдалим відкриттям і гарною щільністю дичини....
  • бригадирь
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 3759
Останнє редагування: 15/11/2011 18:45 від ostt. Причина: правка

Re: Звіти з Закарпаття 15/11/2011 14:57 #60298

Відносно щільності зайця не знаю, що і казати.
Полювання показало, що він є, в крайньому випадку на відкриття був. Як буде дальше побачимо, бо чесно кажучи, такого вдалого відкриття і не чекали.
Хоча раніше ... було ще краще, звичайно, і кожен мисливець був з зайцем на відкриття до обіду , а тепер .
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2911

Re: Звіти з Закарпаття 15/11/2011 15:16 #60302

с открытием Стипанович , но зайчика всеровно мало
  • Hunter.ua
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2347
Останнє редагування: 15/11/2011 18:49 від ostt.
За пост подякували: ostt

Re: Звіти з Закарпаття 15/11/2011 16:55 #60316

вітаю хлопців з вдалим відкриттям на "пух"!!!
  • Постів: 3153
Обов"язково читаємо ПРАВИЛА
............................................
Останнє редагування: 15/11/2011 18:50 від ostt.
За пост подякували: ostt, бригадирь

Re: Звіти з Закарпаття 15/11/2011 18:41 #60339

Дякую всім за добрі побажання по відкритю на хутро.
Всім теж радості від полювання.
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2911

Re: Звіти з Закарпаття 15/11/2011 21:06 #60370

Степанович, з полем та гарно проведеним часом!
  • Постів: 4174

Re: Звіти з Закарпаття 21/11/2011 09:11 #60847

Ця неділя полювання повна противага попередньої.
Понесло нас провірити нові місця і повний ноль. В принципі, так і говорив хлопцям зразу, що нічого нам робити у високій траві, бо там зайця і не побачиш і не будемо знати є він там чи ні. Зайця не бачили, коротше, ні одного, зате фазанів піднімали і карточки закрили сповна.
Тим і рятуємось, що коли немає зайця, то є відрада - фазан.
А взагалі, жаль, що зайця так мало чи недостатньо.
Половина третьої вже був дома.
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2911

Re: Звіти з Закарпаття 21/11/2011 10:03 #60854

З зайцем біда.. і велика
А от фазана треба берегти, бо якщо і його нестане - от тоді настане справжня катастрофа.
І що найстрашніш - механізм винищення вже запущений.
  • Постів: 6203
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77

Re: Звіти з Закарпаття 21/11/2011 10:43 #60861

Степанович написав:
Ця неділя полювання повна противага попередньої.
.... повний ноль. .
є відрада - фазан.
жаль, що зайця так мало чи недостатньо.
.
"На п’ять чоловік було добуто чотири зайці (бачили п’ять)" - ще залишився один .
  • Вітаю з вдалим відкриттям.
  • Заєць теж живе в певному районі своєму який захищає від інших. І якщо вибити зайця на одному участку то потрібен час для відновлення популяції. Я давно проти полювання "цепью", "котлом" чи іншим хером, яке вибиває зайців максимально. Бо якщо у зайця полюванням з підривом "самотопом" з великими відстанями між стрілками, або полювання в пару осіб є більше шансів спастися, то вискочивши в середині котла, - попадає під перехресний вогонь. Тим більше зайці-самці підриваються далеко і можуть врятуватися, а самки лежать до останнього, ледь не наступиш. Скажіть які шанси врятуватися ? Майже ніяких ? Вибиваємо самиць, - поповнення немає. Луплять, тим більше з п"ятизарядок, скільки можна дістати.. А плюс лисиця та інші хижаки... От і зменшення популяції.
  • Степанович без обід, я не кажу що Ви так робите - малюю загальну картину..
    Слава - механізм винищення вже запущений.
    Так - це загальна байдужість. Чинушам краще прийняти закон, щоб полювати в заказниках та заповідниках, - їм наші зайці до ср..ки. Тільки мисливці ще можуть об"єднатись і виступити на захист тварин, щоб з часом і самим відновити полювання та й щоб дітям було. Тільки УТМР ніколи не згодиться обмежити полювання чи ввести обмеження кількості добутих особин за сезон. Я не кажу вже про тимчасове припинення полювання на зайця , а посилене полювання на лисів, ворон, бродячих собак та інше. Бо заєць - це трофей простого мисливця - бідняка і всі будуть проти заборон. Та більше всього ніхто з мисливцв не буде тих заборон виконувати - я вже бачу по нашому УТМР. Ви б почули, що творилось в нашому УТМР, коли об"являли, що на зайця можна полювати тільки по суботах, а в неділю тільки лиса.... І що ? Понаїзджають і продовжують бити зайця як нічого не чули. Я звичайно, був задоволений забороною, бо за м"ясом не полюю і до кількості трофеїв зайця відношусь спокійно, мені цікавіше вполювати трофей, який потрібно по справжньому добути, а не просто застрілити, піднявши з ліжки.
    ..
    Останнє редагування: 21/11/2011 10:45 від DOK.
    За пост подякували: LСергій, Хімік

    Re: Звіти з Закарпаття 21/11/2011 16:37 #60920

    Погоджуюсь з думками попередніх дописувачів, хочу тільки сказати ДОКу, що котлом ми не полюємо, у нас природні умови інші, відповідно і спосіб(би) полювання.
    Фарщиків теж менше, бо по винограднику, крутосхилу чи занедбаному саду на колесах не пополюєш, а польових угідь мало, більше городів є, в цьому плані.
    Чисельність фазана однозначно стараємось контролювати і не допускаємо зменшення поголів’я, навпаки всі останні роки його численість росла і головна заслуга - це мисливці, які оберігали і підкормлювали.
    • Степанович
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Постів: 2911
    За пост подякували: DOK

    Re: Звіти з Закарпаття 21/11/2011 16:54 #60922

    emmm stepanovych ,
    vy sho ne v kursi , sho dlia "farshchykiv " netreba garnyx dorig !!!!!!!!!

    ... ta she 15 rokiv tomu brakonierstvuvaly z pid fary PISKY !!
    1 NIS V RYUKZAKY AKUMULAITOR i svityv , a byv !

    a zaraz na bazarax e sotni vydiv far ... i tomu nema zaicia !

    Re: Звіти з Закарпаття 21/11/2011 18:22 #60934

    Зайця нема не тільки через браконєрів, найбільше зайця вибивають бродячі пси вони так само як мисливці ідуть цеп’ю і вилущують все в пень і навідмінну від мисливців вних немає сезону охоти, і тому найбільше нижчать молодняка.На якому полі є лая псів там вжитті ніколи небуде зайця, томущо внього взагалі немає шансу, там бути!!!
    • Ben
    • Поза форумом
    • Ловчий експерт
    • Постів: 270
    Stoeger 2000 Deluxe
    За пост подякували: Slavko, DOK

    Re: Звіти з Закарпаття 22/11/2011 14:55 #61033

    Ben написав:
    Зайця нема не тільки через браконєрів, найбільше зайця вибивають бродячі пси вони так само як мисливці ідуть цеп’ю і вилущують все в пень і навідмінну від мисливців вних немає сезону охоти, і тому найбільше нижчать молодняка.На якому полі є лая псів там вжитті ніколи небуде зайця, томущо внього взагалі немає шансу, там бути!!!

    Згідний на 100%

    ПОПЕРЕДЖЕННЯ
    Пункт 4.25 Правил форуму
    =Slavamaz=
    • huntermyha
    • Поза форумом
    • Ловчий
    • Постів: 48
    Останнє редагування: 22/11/2011 15:43 від Slavamaz.

    Re: Звіти з Закарпаття 22/11/2011 15:07 #61036

    Степанович написав:
    ....., що котлом ми не полюємо,....
    Фарщиків теж менше, .....
    Чисельність фазана однозначно стараємось контролювати і не допускаємо зменшення поголів’я, навпаки всі останні роки його численість росла і головна заслуга - це мисливці, які оберігали і підкормлювали.
    Я навів загальну картину... Добре що у Вас порядок в цьому плані. . Значить причину потрібно шукати в іншому, - хижаки, - лисиця, а також бродячі пси і коти, які винищують молодняк. Велику шкоду поголів"ю наносять - хімічна обробка полів, садів та городів. Останні десятиліття масово хворієть кролі і зайці міксоматозом та іншими хворобами. Якщо працюєте над примноженням фазанів та іншої звірини - результат з часом буде неодмінно.
    ..

    Re: Звіти з Закарпаття 22/11/2011 15:51 #61044

    Хлопці, по зайцю є ще один момент, про який мало хто задумується.
    Не секрет, що чисельність популяції мала по всіх областях.
    Візьмемо якусь окрему популяцію і змоделюємо трохи ситуацію. Поле 100 га і на ньому 10 зайців (не забагато написав? ). Так от, всі ми помічаємо, що зайці хворіють. А чому?
    Хто тримає вдома кролів, той підтвердить, що ніколи не попарує брата з сестрою, чи маму з сином і т.д. А що ми маємо, коли на одному полі 2, 3 10 зайців? Звісно, що вони не сидять на одному місці, али при такій низькій чисельності популяції імовірність близькоспорідненого схрещування виростає в рази. Це так, мої роздуми, можливо вони і не мають право на існування..
    • Постів: 6203
    ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77
    За пост подякували: ostt, Ben

    Re: Звіти з Закарпаття 22/11/2011 16:24 #61048

    slavamaz написав:
    ... Це так, мої роздуми, можливо вони і не мають право на існування..

    Має право на існування ця думка і ми її теж у себе обговорюємо.
    Немає свіжої крові і хвороб і др.аномалій добавляється.
    • Степанович
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Постів: 2911

    Re: Звіти з Закарпаття 22/11/2011 17:06 #61056

    slavamaz написав:
    Хлопці, по зайцю є ще один момент, про який мало хто задумується...
    100%
    Давно потрібно відновити методику обміну поголів'я...
    Так роблять за "залізною" завісою і в нас колись так робили.
    • Постів: 5812
    Waidmannsheil.
    За пост подякували: DOK

    Re: Звіти з Закарпаття 22/11/2011 17:06 #61057

    Зайця стало мало не тільки на Закарпатті (по темі), і навіть не тільки на Україні!!! Поголів"я різко зменьшелось і в Польщі і далі в старій Європі!!! Купа вчених вивчають цю проблему!!!
    Навіть десь читав що знайшли винного - це штучний вірус що повинен був винищити трохи диких кріликів здається в Австралії (не можу згадати що за стаття), але сталося те що сталося і вірус почав винищувати зайців у Європі!!!
    Але у нас ще добавились "фарщики", різні хижаки, і елементарна людська байдужість і бездіяльність!!!
    В результаті потрібно - ЗАЙЦЯ В ЧЕРВОНУ КНИГУ!!! І все би було добре, якби не одно але - "Чим зайняти сотні тисяч озброєних простих мисливців???"
    • Постів: 3153
    Обов"язково читаємо ПРАВИЛА
    ............................................

    Re: Звіти з Закарпаття 22/11/2011 17:59 #61061

    LСергій написав:

    Навіть десь читав що знайшли винного - це штучний вірус що повинен був винищити трохи диких кріликів здається в Австралії (не можу згадати що за стаття), але сталося те що сталося і вірус почав винищувати зайців у Європі!!!

    От, підозрював, що така ситуація не спроста... Все людина думає, що вона "бог", а в результаті наробить біди...
    • Постів: 4174
    Час створення сторінки: 0.90 секунд