<--

ТЕМА: Звіти з Закарпаття

Re: Звіти з Закарпаття 16/10/2015 20:14 #117818

Іван справжній товариш без жодного слова виручив товариша гарними , яскравими світлинами
Та все таки товариство наполягає на завершенні розпочатого оповідання нашим ЛСергієм надіюсь він вже вийшов із ступору після відвідин наброджених фазанами місць
  • Постів: 1830
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...
Останнє редагування: 16/10/2015 20:15 від Aleksis.

Re: Звіти з Закарпаття 09/11/2015 22:04 #118104

Усім відомо що такса одна із найдавніших порід. Полювали з ними і фараони і римляни і тевтонці…І в наші дні такси популярна мисливська порода собак. А власники цих коротконогих собак це своєрідна окрема каста, і тягнуть вони один одного так як єврей єврея до парламенту. Так і в наші дні.
В п’ятницю, майструючи сантехніку, пошкодив собі ножем вказівний палець лівої руки, якраз тим, що нажимаю на курок. О, кульва, вже м сі наробив. Рука в крові, вода тече, а тут ще й телефон дзвонить. Одразу телефон не беру, але виклик йде дальше. Хто там такий мудрий спокою не має ?!!! Ага то Славко Закарпатський. Альйо, привіт, шо робиш, та сі кохаю з краниками-вентелями, слово за слово і в мене чудодійним способом палець перестає боліти та одразу заживає…… То не до школи йти.
О це ж бо, поїхали за перевал три таксоводи які ще ніколи жар-птицю не полювали а їхні діти ті вікуміни не їли. Це такі поважні та скромні хлопці як Василь, Андрій і Федько. Закарпаття зустріло львівських бахорів типовою львівською погодою, туман, мряка, сиро і нездало, проте з середини зігрівав шалений мисливський вогонь передчуття цікавого полювання.
Кілька годин і ми на місці. Зустріч, обійми, ранкова кава, заповнення документів, техніка безпеки і ми в угіддях. Славко одразу взяв нас під своє крило, я був по ліву руку, Василь по праву, Андрій під опікою іншого лягашатника.
Йдемо, не пройшли й сто метрів, Айра в стойці і Славко кличе мене до пострілу. Тихенько підходжу, знімаю рушницю із запобіжника, готуюсь до пострілу, Ярослав пускає собаку в перед… і злітає птах…. Кура !!! За двісті метрів Славко кличе мене ще раз, і знову курка.
Зайшли у виноградники. Там полювати цікавіше. Навіть якщо злітають тільки курки то на винограді ще подекуди є стиглі виноградні грона. А які вони смачні, так би стояв і їв би їх. Ну але ж ми на полювання приїхали, на жар-птицю. Знову Славко кличе мене, Айра в стойці. Підходжу, рушниця напоготові, собака робить випад вперед і знову курка. Курча-ляка, ото маю фарт на курок. Таке ще під час полювання було разів з десять….
Тим часом хлопці полюють веселіше. Стали біля одних хащаків. Чути фур-фур-фур, летить фазан. Прямо на Василя. Василь не розгубився, рушницю до плеча, натискає на гачок, враховуючи туман, вологість повітря атмосферний тиск та температуру повітря, і фазан плавно йде до грунту. Владислав пускає свою молоду дратхааршу вона приносить а Славко передає. Конвєєр !!!! Василь вполював фазана перший, він був у капелюсі. Совпадєніє ? Нє думаю (с)

За деякий час на іншому краю поля чути постріл. Там Андрій полює. Все як книжка пише. Собаки в корчі, фазани на Андрія, він курок пропускає, вибирає самого більшого півника, натискає на гачок, враховуючи силу земного тяжіння, швидкість фазана та кінетичну енергію шроту, і фазан паде на траву. Майстер.
Ще трохи походили по полях, надивились на курок, дальніх півнів і незчулися як прийшов обід. Урочище «П’ятий дуб». Швиденько розпалили вогонь , загріли обід, по двадцять грам закарпатського коньячку, львівської горівки, молодого вина, пива для покращення травлення. Одразу хочу сказати що ми полювали в дуже цікавій, веселій та приємній мисливській компанії. Місцеві хлопці старались щоб саме ми добули фазана і щоб це було якнайефектніше та найцікавіше, із під собаки. Вони мали в тому свій інтерес. Прут був приготовлений ще швидше…
Першого били Андрія. Били моцно, як годиться, із побажаннями.

Другого били Василя, на фото б’є мисливець якому 76 років. І ще ходить на полювання на рівні із всіма. А як співає !!! Про п’ятдесят грам взагалі мовчу, сто грам тяге і тост мудрий скаже. Всім би так в його роках.

А хлопці задоволені, настрій відмінний у всіх, фото на пам'ять,

Перший фазан, як не як

.

Після обіду полювати було ще веселіше, в шлунку у молодому вині гарненько плавали смачненькі закарпатські смаколики. Вже йшли не так швидко, щоб жир зав’язався.
Аж тут раптом бачу вдалині піднімається фазан, пролітає метрів п’ятдесят і сідає під одинокий кущ. Кличу місцевого мисливця Ростика, він якраз з собакою. Стаю з одної сторони куща, Ростик з другої, собака заходить з третьої, ну думаємо собі, фазан не втече, як раптом із четвертої сторони вискакує заєць…. Що за чудасія, мав бути фазан. Протоптали ще той кущ, але пернатого не було, мов на зайця перетворився. Містика.
Уже йшло до вечора, виднілось село звідки зранку почали полювання, за горою стояли наші машини. Мали пройти ще одне поле з балкою та гущаками. Славко із Ростиком та собаками йде в балкуа я попри них. Собаки активно працюють, але фазани там також мудрі, не дають собакам зробити стойки, погода не та. Ну але класика має бути класикою. Чую то бажане «фур-фур-фур» і бачу як з під собак летить на мене фазан. Плавно піднімаю рушницю, пораненим пальцем жму гачок, враховуючи рельєф місцевості та приготовлену різку, постріл і фазан чисто битий паде майже в ноги. Клас, цього варто було чекати весь день. Фазан так гепнувся об землю що в ближній хаті задрижали вікна а в сусідньому селі загавкали собаки. Мабуть мала та жар-птиця з десять кілограм. Тому я й добув фазана в кінці полювання щоб не носити такий вантаж цілий день…

Ну а потім був я ще битий тою приготовленою різкою (знали ж хлопці в яку балку йти).
Перед від’їздом повечеряли в хаті бригадира, біля каміна, в чудовому колективі. Щоб ситі додому їхали і знали що Закарпаття дуже гостеприїмне.

Складаємо особливу подяку Славамазу та його мисливському колективну за приємно проведений день та добуті трофеї. Без вас фазаняче свято би не вдалось. Першого фазана ми будемо пам’ятати так як перший раз.

А такси то є такси
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

Re: Звіти з Закарпаття 09/11/2015 22:26 #118105

Я знав що краще за Федька ніхто то не опише, а полювання дуже захоплююче. Дякую дякую закарпатським хлопцям за гостепреїмство і гарно проведений час, а найбільше Славкові, ти кращий.
  • fass
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 55
За пост подякували: Федько-халамидник

Re: Звіти з Закарпаття 09/11/2015 22:33 #118106

То вже якась традиція складається з тимм пальцями перед закарпатським полюванням, спочатку Сергій молотком, тепер ти Федько. Совпадениє ???
Звіт як завжди на висоті. Браво
Всіх з вдалим плюванням.
  • Іван - ІЖ 27
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 161
За пост подякували: Федько-халамидник

Re: Звіти з Закарпаття 10/11/2015 07:32 #118113

поздравляю. Я смотрю многие из форума первого фазана на Закарпатье добыли. Хорошо я туда сьездил еще до того как бить начали
  • Hunter.ua
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2347
За пост подякували: Федько-халамидник

Re: Звіти з Закарпаття 10/11/2015 08:09 #118115

Дякую, Федько, за гарний звіт!
Також дякую всім вам, хлопці, за гарну компанію, файно проведений час
і чудовий настрій..
Переживав за погоду, за наявність дичини, бо завжди хочеться щоб гості лишились уважені і задоволені, але ніби все вдалося. Кожний поїхав з трофеєм і що головне, власно здобутим.
Комусь то далося легше, комусь з великим зусиллям, але на то воно й полювання. Проте маю надію, що кожний буде пам"ятати свого добутого фазана не один рік...
Хлопаки, ви справжні мисливці - ті котрі шанують мисливську культуру, етику і традиції.
Горжуся з того, що знайомий з вами..
  • Постів: 6189
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77
За пост подякували: Федько-халамидник

Re: Звіти з Закарпаття 10/11/2015 11:10 #118119

Іван - ІЖ 27 написав:
То вже якась традиція складається з тимм пальцями перед закарпатським полюванням, спочатку Сергій молотком, тепер ти Федько. Совпадениє ???

НЄДУМАЮ

То якщо хтось з форумчан заб'є пальця, то є ймовірність того, що зазвонить телефон і треба буде їхати на фазана.

Трохи ще про палець. Обмотав його бінтом, а перед самим полюванням бінт зняв. Ходячи, десь його зачепив. Почав кровоточити. Але то полювання, самі розумієте, на такі дрібниці увага не звертається. Те що собаки крутились біля мене не надав значенню. Але коли побачив, що моїм слідом вдалині йде лис, призадумався. І чого б це так. Мало би бути навпаки. Ага. Вчув в мені підранка. Швиденько роблю гак назад, ховаюсь в кущі біля свого сліду, як кабан,і чекаю, буду перехоплювати Лис вже був близенько, вже думав , як буду шкуру з нього знімати.Та не вийшло, прибігли собаки та відігнали лиса як конкурента на таку велику здобич. І таке буває, . А мораль така, треба носити з собою пляшешку атисептика, на всяк випадок
не допусти щоб хобі переросло в діагноз
За пост подякували: Іван - ІЖ 27

Re: Звіти з Закарпаття 10/11/2015 13:20 #118122

бачу Тобі Слава з фазаном задали гарного настрою.
так тримати якнайдовше .
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2897
За пост подякували: Федько-халамидник

Re: Звіти з Закарпаття 10/11/2015 14:19 #118124

Хлопці, з полем!
На фазана полювання, а ще й з собачкою дуже гарне.
Молодці!
  • Ведмедик
  • Поза форумом
  • Досвідчений ловчий
  • Постів: 83
In the beginning, think of what may be the end
За пост подякували: Федько-халамидник, Slavamaz

Re: Звіти з Закарпаття 10/11/2015 18:18 #118125

Читаю звіт Федька і думаю. Таксу у звіт вписав, але чому ніде лиса нема? Читаю доповнення: "Е! ні! Є!!!" Ну не може Федько без такси і лиса!!!

Цікаво чи діти хоч спробували вікуміни? чи все Адельці віддав!
  • becyk
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 974
За пост подякували: Федько-халамидник

Re: Звіти з Закарпаття 11/11/2015 21:33 #118142

Ото вміє Бецик підмахнути, лаконічно і тонко, як справжній мисливець

Аделька буде мати нутрощі і голову, якщо знайде (спробую це на фазанячий кровяний слід).

Ще хочу добавити про полювання на фазана. Воно тим цікавіше від інших, що це не просто тупа стрільба по піднятій птиці, а ще за долю секунди треба визначити когут це чи курка і вже тоді жати гачок. А це вимагає ще більшої витримки та мисливського розуму.
не допусти щоб хобі переросло в діагноз
За пост подякували: Slavamaz, Іван - ІЖ 27

Re: Звіти з Закарпаття 12/11/2015 11:34 #118150

Вітаю друзі з гарно проведеним часом!
Славік Айра чи Ара ? І як там ще "трофейні" фазани є в тих угіддях
  • Myron
  • Постів: 2851
За пост подякували: Федько-халамидник

Re: Звіти з Закарпаття 12/11/2015 12:01 #118152

Та взагалі то Ара, але то не суттєво
Хіба якщо Федько не буде проти, то пройдуся звітом і повиправляю.
Трофейні ще попадаються, так само як і "трофейні" .
На цьому полюванні пощастило Андрію (fass). Він здобув когута, довжина хвостового пера якого становила 56.5 см.
Здобув до речі фартовим патроном
  • Постів: 6189
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77
Останнє редагування: 12/11/2015 12:03 від Slavamaz.
За пост подякували: Myron

Re: Звіти з Закарпаття 12/11/2015 18:33 #118157

А патрон дійсно виявився фартовий, метрів з сорока дісталось коготу і був битий чисто.
З його хвоста зробив такий сувенір
DSC00936.JPG
  • fass
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 55

Re: Звіти з Закарпаття 12/11/2015 19:18 #118158

Молодці панове ловчі в котре і в котре Ярослав на висоті разом із командою Ярославе стосовно гостей , то це вже не гості , то батяри - окупанти , бо вже не єден раз прочісують терени твого краю вони вже повинні були там прапора закопати. Федір - ти кращий , та я думав , що цього разу лис мав з розгону вдаритись тобі в чобіт і впасти , а Аделька мала його задавити і злизати твою кров ,яка затьмарила очі лисові,що він не зобачив тебе. Вітаю з гарним виходом , та гарно проведеним часом
  • Постів: 1830
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...
За пост подякували: Федько-халамидник

Re: Звіти з Закарпаття 13/11/2015 20:52 #118174

Як я хочу в Закарпаття... Якби ви всі тільки знали, як я хочу в Закарпаття... Не обов"язково на полювання. Просто хочу в Закарпаття і все. Чогось та земля і її люди мене заворожують. Тягне магнітом до них і все. Здається, якби зараз хтось привіз мене туди і випустив з машини, то я з криком "А-а-а!!!" бігав би поміж тими виноградниками і розмахував руками. А потім підбіг би до бутля з вином і пив-би, пив-би,пив-би... А потім підбіг до казана з бограчем і просто з казана черпав би і черпав би той бограч... А потім знову побіг би поміж виноградники і бігав би доти, доки не спіймав би руками живого фазана. І поцілував би його в груди... От десь приблизно так... Пригадую, цього літа виїжджали з сім"єю до озера на пару днів з ночівлею. А біля нас з палатками облаштувалась теж компанія. І коли я почув, як один з них в розмові вживає слово "цімбор", то мене як током вдарило. За дві секунди я був біля них і вже знайомився з тим "цімбором". Виявилось, що це до наших волиняк приїхали друзі з Свалявського району, якщо не помиляюсь. Короче, з Закарпаття вони були. От тільки шкода, що не судилось мені з ними вина попити. Коли вони мене запрошували - я не мав часу, бо був черговим по кухні. А коли я збирався їх запросити - ті хлопці вже спали.Чогось постійно лягали зарання спати(вино напевно було добрим).

Дуже радий що ви, хлопці, вибрались і пополювали. І дуже жалію, що не зміг приєднатися...
Федько-халамидник написав:
Іван - ІЖ 27 написав:
То вже якась традиція складається з тимм пальцями перед закарпатським полюванням, спочатку Сергій молотком, тепер ти Федько. Совпадениє ???

НЄДУМАЮ

То якщо хтось з форумчан заб'є пальця, то є ймовірність того, що зазвонить телефон і треба буде їхати на фазана.

Пи.Си. Як думаєте, СОВПАДЄНІЄ?

НЄДУМАЮ... Чекаю дзвінка...
  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4612
Останнє редагування: 13/11/2015 20:56 від Хімік.

Re: Звіти з Закарпаття 14/11/2015 21:30 #118189

Накінець то знайшов час почитати ті закарпатські звіти... Файно!!! З полем!!!
  • Постів: 4148
За пост подякували: Федько-халамидник

Re: Звіти з Закарпаття 14/11/2015 22:42 #118194

Чесно кажучи , то це якесь ноу-хау. За звичай перед полюванням направляють око , а тепер клепають не косу , а пальці перед ловами
  • Постів: 1830
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...
За пост подякували: Хімік, Федько-халамидник, Клен

Re: Звіти з Закарпаття 10/12/2015 19:34 #118686

Slavamaz написав:

здобув когута, довжина хвостового пера якого становила 56.5 см.
Здобув до речі фартовим патроном

Переміряв своє, 57, і то в зігнутому положенні)))) ( хтось би прочитав і подумав що міряємось піпіськами))))
Також фартовим патроном

не допусти щоб хобі переросло в діагноз
За пост подякували: Іван - ІЖ 27

Re: Звіти з Закарпаття 25/04/2016 19:41 #121141

У нас можна відкривати чи краще продовжити сезон 2015-2016:laugh:

IMG_20160425_204722.jpg
  • Yura777
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 324
Гнаться за тремя зайцами - значит, самому стать косым.
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 1.13 секунд