<--

ТЕМА: Волинь

Re: Волинь 27/01/2012 12:39 #67139

Я тобі кажу шо вона в природі фактично не працює по борсуку а в штучній ото на останіх змаганях взяла і 9 метрів протаск зробила....він будиця легко..))

Re: Волинь 30/01/2012 13:11 #67389

Вчора були на полюванні в Луцькому районі. Рішили гонити очерети. Але попробували прогнати два болота і відмовились від цієї затії - снігу вище коліна, ходити дуже важко, собаки взагалі не можуть іти по такому снігу і, що саме головне, - ні одного лисячого сліду в болоті. Зайчиком поблизу болота трохи було натоптано!
Коли гнали друге болото, то я вже став на номер, а Рона також повернулась з гонки до мене і пішла по заячим набродам. Потім гон хвилин 10 і зайчик з кущів під селом прибіг до болота і сів біля мого номера за метрів 20 на польовій дорозі. Рона наближалась і він пробіг по дорозі метрів 100 і знову пішов в кущі і трави під село. Через хвилин 15 цей зайчик знову пройшов недалеко від мене, але вже по травах. На третьому колі зайчик все-таки Рону сколов і я її відловив.
Лиса в загінках не було і я з частиною мисливців пішов до машин. Решта мисливців також підтягувались різними маршрутами.
Біля машин накрили полянку і тут за приблизно 1,5 км з трави серед поля два собачки піднімають зайчика і він іде в напрямку села, потім вискакує на санну дорогу. Говорю хлопцям, що зараз буде біля нас. І дійсно. За якусь хвилину зайчик вибіг по дорозі прямо на нас і сідає за метрів 15 від машин. Побачивши нас, він по дорозі через село побіг до болота. Через деякий час пролунав постріл. Хто і по чому - питання залишилось відкритим.
Переїхали в ліс. Рона знову гонила зайчика, а я по дорозі зайшов на знайоме борсуче городище. Лисом було трохи потоптано. Зайчик повернувся через загінщиків і Рона калатала його на краю ліска на початку загінки.
Дерік і ягд Чак понорились. Були в норі 1 год і 20 хв. Потім вийшли також практично одночасно. У Чака була трохи побита морда. Хвилин 20 я почекав, але Чак почав скавчати за господарем і я мусив ити - смисла чекати вихода лиса не було. Та і скоріш за все там був все-таки борсук.
Поки я чекав собак на норі, на номерах пролунало два дуплети. Знову ж таки: хто і по чому - невідомо, але, принаймні, лиса ніхто не бачив.
Ми були з НОРМАЛЬНИМ єгером, але все одно знайшлась гнида, яка стрільнула. От таке вийшло полювання.
Потім посиденьки біля каміна під "п"ятдесят", штовхання машин через перемети і додому.
  • nadyk
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2391

Re: Волинь 02/02/2012 23:22 #67848

Доброго вечора, заходив позавчора до голови Скрицького В.П. і питав на рахунок продовження полювання в лютому. На жаль не буде. До-речі голова Скрицький В. з 1 березня розраховується з роботи, Це почув серед покупців в магазині "мисливець". Так шо є вакансія ГОЛОВИ району. Можливо щось змінеться на краще.

Порушення правил п.2.3...
Прошу ознайомитися з правилами та заповнити профіль!
=LСергій=
  • ПАТРІОТ
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 1
Останнє редагування: 14/08/2012 10:29 від LСергій.
За пост подякували: Хімік

Re: Волинь 13/08/2012 11:32 #83452

Відкрились і ми. Прибули на місце на р. Стохід близько 12.00. Все як у всіх - палатка, юшка, рибалка, по "псят" за відкриття, поздоровлення Колькіного діда з Днем народження...
В 15.00 я з товаришем пішли в угіддя подивитись де краше стати і підготувати місце. По дорозі біля сусіднього табору знайомий мисливець нас попередив, щоб ми не починали раніше 16.00, "бо тут перевіряючі з екології!". На що я їм відповів, що ми і без перевіряючих раніше не почнемо. Побачивши, де літає качка, рушили туда. Вибрали місця, я зробив примітивний скрадок біля куща верболозу - зсередини куща гілки вирізав і встромив їх перед собою. В результаті мені було добре видно, а сам залишався непомітним. І обстріл в усі боки нормальний. Настрій трошки припортив мисливець, який став за метрів 20 переді мною на напрямку ймовірного льоту качки практично на відкритій місцевості. Після мого зауваження він трошки огризнувся, але все-таки відійшов далі в очерет. Хоча це нас не врятувало. Почали виходити мисливці з своїх таборів і ми з товаришем виявились оточені з усіх боків суцільним кільцем в декілька рядів без будь-якого маскування.
В 15.52 пролунали перші постріли. Як потім виявилось - стрільнув якраз той мисливець, який нас попереджував про своєчасне відкриття. І тут почалось... Качки було як мух, а мисливців мабуть по три на одну качку!
Качки до нас долітали практично "на кіслороді" вже під хмарами... Декілька разів на мене налітало на висоті граничного пострілу по пару качечок і я все-таки також вже з того азарту декілька раз попав в білий світ як в копієчку... Так тривало хвилин 40. Качка пішла "на дальній кордон". По-маленьку мисливці порозходились по таборам.
Потім 4 "мисливці", які стояли і "допомагали" мені полювати, розстрілюючи зі своїх зрк "земля-воздух" хмари і не даючи качці знизитись, почали репетувати один до другого "Качка!!!!!!!!! Воздух!!!!!!! Бий!!!!!" і почалась знову стрільба. Я крутив головою на 360 гадусів і нічого не бачив !!! Як виявилось, ці мисливці почали пальбу по бекасам, яких там було ну дуууууже багато! Прийшлось їм пояснити, що перед тим, як взяти рушницю в руки, потрібно хоч на малюнку подивитись, як виглядає качка, а як інша дичина. На моє питання, як вони здавали охотмінімум та отримували посвідчення мисливця, вони тільки почали сміятись. Я розказав їм, що ще є, крім качкі, бекаси, гаршнепи, дупелі, вальдшнепи, на що в них очі стали "по п"ять копійок". Я відійшов метрів 50 від них і піднявся бекас. Я його збив, знову покликав їх і показав, що це таке.
Потім пішов табір. В результаті 1 бекас і мінус 9 патронів.
Відпочинок, юшка, шашличок, по "псят" і я пішов на вечірню зорьку в інший бік, де було менше мисливців - я два роки назад там не погано постріляв. По дорозі збив бекасика, вибрав більш-менш високі кущі ситника і зробив там скрадок. Там був затоблений луг, але вода зійшла і залишились невеличкі міленькі калюжі і грязь. До 21.00 льоту практично не було, хоча на річці вже стояла канонада. В 21.00 рівно почався льот. Стріляти приходилось тільки сидячи, досить не зручно, але качки було багато. Гарячка, незручність, комари, качки більше як комарів і, відповідно, промахи. В результаті 3 крякви і 1 чирок. Стемніло, льот припинився. по дорозі до табору підняв з того лужка з калюж зо два десятки качок, але вже не стріляв.
Зранку знову наступив на ті самі граблі, що і позаминулого року - пішов на місце вечірнього льоту. Качки вже було мало, йшла боком на велику воду. В результаті взяв одну качку. Близько 9.00 налетіло 3 крижня. Одного вибив. Впав на сухе легким підранком. Рішив потренувати свого фокса. Перезарядився, закурив, виходжу зі скрадка, а качки вже нема. Почали шукати. В результаті Дерік її підняв на крило за метрів 100 від місця падіння і метрів 50 від мене. Я по ній віддуплетився і успішно промазав. По дорозі до табору ще взяв 2 бекаса.
В таборі шашлик, по "псят", збір манатків, прибирання місця стоянки і на Луцьк. Близько 12.00 вже був дома. В результаті 4 крижня, 1 чирок, 4 бекаса і мінус рівно 50 патронів.
ПиСи. Колька ввечері за допомогою собак зловив єнота, який поїде на нашу притравочну станцію.
  • nadyk
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2391
Останнє редагування: 13/08/2012 11:51 від nadyk.
За пост подякували: vasyl eger, West, ostt, dia_fox, volfar, LСергій, Хімік, Myron, Slavko, Sanych

Re: Волинь 13/08/2012 11:47 #83453

с полем
  • Hunter.ua
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2347
За пост подякували: nadyk

Re: Волинь 13/08/2012 11:53 #83456

Попри виникаючі негаразди та незручності відкрився, тим не менш, пристойно.
Що значить досвід ...
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2948
За пост подякували: nadyk

Re: Волинь 13/08/2012 11:56 #83458

Колька ввечері за допомогою собак зловив єнота,

Промисловик Всьо в сім"ю

Вітаю з відкриттям і трофеями....
  • бригадирь
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 3759
За пост подякували: nadyk

Re: Волинь 13/08/2012 12:04 #83461

бригадирь написав:
Всьо в сім"ю

В сім"ю "норників".
  • nadyk
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2391

Re: Волинь 13/08/2012 12:12 #83464

Я розумію....Молодці ,що маєте станцію...А в нас на цілий район жодної...Нема інтузіастів,а УОРові нема коли перед збиранням грошей...
  • бригадирь
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 3759

Re: Волинь 13/08/2012 12:24 #83467

УТМР - поняття відсне. Нора повинна мати КОНКРЕТНОГО господаря! За нею потрібно дивитися. УТМР складається з кожного з нас, а ми чомусь всі чекаємо, що голова обласного УТМР і 2-3 голови районних УТМР самі все зроблять і подадуть нам на срібній тарілочці з золотою стрічкою. Не дочекаєтесь! Самим робити потрібно, а вище перерахованих осіб потрібно ЗАСТАВИТИ це ОРГАНІЗУВАТИ!
  • nadyk
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2391
За пост подякували: бригадирь, hanter39, Olekcandro

Re: Волинь 13/08/2012 15:56 #83493

З полем! А Колька не хвалився мені про єнота... Добре , що є інтернет , а то "заникав би" єнотика Колян...
  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4615
За пост подякували: vasyl eger

Re: Волинь 14/08/2012 10:11 #83547

Відкривалися в Рожищанському р-ні.Полювання було ходове в основному з підйому поле і заболочені долинки,де і сиділа качка.Як для мене класичне полювання з собакою,а без собаки я б напевно на полювання і ходив.Отже приїхали в суботу зранку і нас провели місцеві на місце дислокації
SDC10983.JPG

SDC10985.JPG

Далі як має бути за відкриття і т.д.
SDC10984.JPG

Ну і пройшов час збору на полювання
SDC10987.JPG

Походити прийшлось багато,але результат і емоції того варті
SDC10988.JPG

SDC10992.JPG

SDC10994.JPG

Качки було не багато,але постріляли всі.В результаті за два дні на шість чол.взяли 8 крякв 1 чирка і 2 дупелі.Підранків не було дякуючи собакам.Мій особистий результат 4 крякви 2 дупеля.

SDC11007.JPG
  • Андрюха_l
  • Поза форумом
  • Досвідчений ловчий
  • Постів: 112

Re: Волинь 14/08/2012 17:49 #83574

З ПОЛЕМ!!!
  • huntermyha
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 48

Re: Волинь 14/08/2012 22:14 #83589

Вітаю з відкриттям. Молодці козаки.
  • Постів: 1830
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...

Re: Волинь 21/08/2012 15:38 #84039

Вітаю з полем земляків! І я нарешті цими вихідними вибрався на полювання в Ковельський р-н. В суботу мали зібратися на 16.00 , пополювати до вечора , ночівля біля вогню і в неділю після "зорьки" ще побродити трохи. Але в мене плани трохи помінялись по ходу. По дорозі мені подзвонив Колька , і сказав , що в неділю будуть проводитись обласні змагання лягавих по водоплавній. Враховуючи те , що я більше собачник ніж мисливець , а також те , що місце проведення було в 15 км від того місця , де я полював , то вирішив в неділю тільки відстояти зорьку , і їхати на змагання(давно хотів попасти на такий захід). Через зайнятісь , в суботу я зміг підтягнутись тільки навечір. Хлопці мої вже постріляли , підранків не наробили , але дві чисто биті качки познаходити не змогли. Шкода... Я приїхав коли вже хлопці збирались займати свої місця на вечірній льот. При під"їзді до табору , трохи помісив болото колесами. І хоча мої колеги казали , щоб не їхав , поставив машину на сухому , всеодно їх не послухав - дуже вже люблю їзду по бездоріжжю. Це для мене як наркотик. За що і поплатився в черговий раз відірваним бампером. Тільки тиждень тому забрав його з ремонту , поклеїли , покрасили , зробили як нового Ненадовго ...

Витягав мене Фольксваген Пасат і 5 міцних дядьків... Змогли це зробити тільки з третього разу... Е-е-е-х , кайф!!!!

Місця там гарні , качка є , але якщо її і зіб"єш , то без собаки знайти(чи добратися до неї) майже неможливо. Я не пішов зі всіма. Чесно признатися , чим далі , тим більше починаю не любити полювання на качку. Не можу кожного разу дивитись , як чисто биті качки падають гнити в болото. Навіщо стріляти , якщо наперед знаєш , що не зможеш ту качку забрати? Просто так , аби постріляти? Поки не матиму чотирилапого помічника - ніякої стрільби в "крепких" місцях. Тому я зайняв позицію на березі болота , на сухому. Сів собі на стільчик , любувався теплим вечором , заходом сонця , і "хором" комарів. Думаю , якщо налетить щось - буду стріляти. А не налетить - значить так і буде. Значить просто відпочину. В мене вдома підростають качки , не помре моя сім"я від голоду без м"яса диких. Короче , вечірній льот був слабенький. Хоча з протилежного боку болота стояла досить непогана канонада. Але я це всерйоз не сприймав. Стояв , слухав , і посміхався - вроді канонада , пострілів 15 підряд(самі жадні умудрялись лупити чотири рази підряд з автоматів), думаєш , ото зграя налетіла... А з темноти вилітає одна перелякана качка і на висоті 150-200 метрів зникає за лісом. Відстояв я зорьку , один раз з-за спини налетіло дві качки , я , звичайно ж , промазав вдогонку , але нічого страшного... Поприходили мої колєги , всього один з трофеєм. І почалося:" Збив , але хіба її знайдеш? , і т.д." Чесно признатися , я вважаю , що потрібно заборонити полювати на качку , якщо на колектив немає хоча б одного ДИПЛОМОВАНОГО по качці мисливського собаки.ИМХО
Далі було вогнище , сало смажене , 50 грам(не більше , бо вранці за кермо) , і розмови про собак , наше законодавство , перенесення відкриття , ведення мисл. господарства , контроль за хижаками , заповненість угідь , і т.д. До-речі , мої "лекції" на цю тему слухали з задоволенням.
В неділю вранці хлопці знову побрели по я...ця в болоті на свої "позиції" , а я знову залишився на березі. Почало розвиднятися... В метрі від мене проплив щур... Трохи далі залопотіла лиска , пролетіла пару метрів , і плюхнулась на воду ветрах в 20-ти від мене. Вирішую не стріляти... І правила ТБ , і неспортивно якось... Аж тут вона здіймається на крило , і летить кудись. Проводжаю її поглядом. Думав стріляти , але трохи далі помічаю рибалку , який ночував біля канави , і тепер майже в темноті вийшов на свій "промисел". Опускаю рушницю. Аж тут чую:"Вона за вами!" Повертаюсь майже на 180 градусів корпусом , і помічаю "свою" лисуху , яка летить десь на висоті 20 м. Виявляється , вона зробила коло , і тепер поверталась назад. Так в пів-оберта і б"ю. Пташка одразу "шльопається" трохи далі від сухого , але в прибережні комиші. Відразу йду шукати. Мій помічник-рибалка спостерігав за всім , тому скеровує , де шукати. Хвилин через 10 знайшов трофей. Птах був нерухомий , але дивився на мене. Шкода стало... "Помічник" кричить:"Прикладом по голові його!" Кричу йому:"Не можна так! Шкода!" Чоловік здивовано дивиться на мене(мда-а-а , довго ще нам прийдеться ламати стереотип про наших "охотніків" у населення )Щоб не мучилась , прийшлось збігати до вогнища , і за допомогою похідної сокирки перервати муки бідної пташки. На цьому і закінчилась моя "зорька". Підтягнулись товариші , прощаюсь зі всіма , дякую за компанію , і їду на змагання лягавих. Де , до-речі , моя "бідна" лисуха стала "гвоздьом програми". Додому я приїхав без трофею. Але як кажуть , це вже зовсім інша історія...
  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4615
Останнє редагування: 21/08/2012 15:43 від Хімік.

Re: Волинь 21/08/2012 15:58 #84041

Ех, Хімік, не хватає твоїх розповідей Форуму..
Вертайся в сім"ю...
Дякую, з задоволенням прочитав ...
  • Постів: 6250
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77; Weatherby V .223rem

Re: Волинь 21/08/2012 16:21 #84045

Дякую ... Ти знаєш , дружина мені те ж саме каже(про сім"ю). Так що , як тільки вернусь в свою "першу" сім"ю , то автоматично вернусь і в "другу"(форум). Нічого , ще трошки... Прийде зима , і тоді... Довгими зимовими вечорами... Просто зараз справді , вдома буваю майже так само часто , як і на форумі.
  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4615
За пост подякували: Slavamaz

Re: Волинь 21/08/2012 18:30 #84053

Гарно Миколка описав ... Але вже аж дуже якось жалісно ... Сльоза чуть не підійшла ... Ти ці сентиментальні штуки мені брось !!!
  • i19
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2868

Re: Волинь 21/08/2012 19:10 #84063

А що ж тут сентиментального? Збив чувак пташку , а вона не вмерла... Він її взяв , пішов до колоди і відрубав голову... А потім завіз на змагання , де по ній 11 собак відпрацьовували подачу з води , після чого на ній живого місця не залишилось. А якщо серйозно , то я дійсно , не можу добити живу істоту , якщо вона мені в очі дивиться. Краще , щоб за мене це робив собака.
  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4615

Re: Волинь 21/08/2012 19:27 #84068

Або терміново купи темні окуляри , або не дивися в ту сторону ... Я , особисто, якщо такий варіант, і собака приносить підранка, просто повертаю голову на 180 градусів ... Практически безболезненно !!!
  • i19
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2868
За пост подякували: hanter39
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 0.65 секунд