<--

ТЕМА: Звіти з Хмельниччини

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 16:09 #90907

Субота 8 грудня. В 6,00 год підйом, включаю чайник на каву, збираюся а гончак вже співає під вікно, як же вона знає цей мисливський день. Надвір ще не виходив, а вона в вольєрі вже погавкує. В 6,30 мене забирає колектив по дорозі думаєм куди поїдемо.Вирішили їхати на садок.Садок старий,запущений,зарощений і до ньго приєднується молодий сад. Територія велика є де походити та звірині покрутити.Доречі один мисливець хвалився що там нема що робити ми там всіх зайців вистріляли.Знаєм ми той колектив без робочих собак.Ми в цьому саду вже три сезона не полюємо чогось завжди пропускали, їдемо хто знає куди.
Нас пятеро (взяли з собою ветлікаря) та наший смичок Барса та Гай.Погода чудова вітер невеличкий снігу до 20 см. морозець вранці -8 С.
Напуск естонців глибока підкова берем очерет попід сад.Очерет засипаний снігом всі лисячі сліди попід нього, собаки в пошуку. Гай покинув очерет і в сад, за метрів 300 вже гонить, Барса від мене до ньго.Робота недовга Гай лисицю понорив.Ми зібралися коло очерета як чуєм естонці вже в іншому кутку сада гонять ми почали переставати через пів години вистріл(промах)робота триває далі. Потім Ще два вистріли ще один (добутий шумовий заєць Гефестом, зареєстрованиий на нашому форумі).Гін триває ще 5 хв. лисиця стріляна нориться.Далі дзвінок по телефону Гай вже внорі працює заліс весь тільки кусок хвоста видно.Поки Олег забирав вижлеця з нори як побачили на поле виходить заєць, я ставлю Барсу почався гон, по полю заєць ріже великий півкруг за метрів двісті від мене заходить назад в сад, Барса за ним. Всаду заєць путає сліди, скол триває 5 хв.Далі Барса виправляє продовжується робота лунає два вистріли(промах).Гон триває.Я бачу вуханя вдруге,він перестрибує одним скачком дорогу від мене за метрів 100. Гончаки за ним Гай підвалив, як же вони розуміють один одного.Далі знову скол біля 3 хв Барса виправляє робота продовжується лунає два вистріли. Добута самка з 10 метрів Вона зробила повний круг до льожки. Повна робота до 50 хв.
Далі заходим в старий зарощий сад, собак не видно. Вискакує заєць назустріч мені і вбік за дерево, де він взявся, чи то гончаки підірвали, незнаю, Я мажу, обзадив, другим навіть не стріляв.Садок старий класний: а за деревом дерево а за деревом кущ 10 м. і нічого не видно.Зразу два постріла ветлікарем промах, знову два постріла.Гончаки вже коло зайця.Добув вуханя гефест. На дорозі яка відділяє старий і молодий сад впольований заєць гефест робить дуплет, другого зайця добув от поперло, дотримуючись етикету полювання віддає вуханя мені.
Далі доходимо до середини чарівного сада Барса будить звіра(виявився заєць)Яркий гін вже з Гайом.Естонці проходять яр, Я на одній стороні як дивлюся на другій стороні по горбку біжить лисиця собаки за нею, лунає БАХ.БАХ.Знаючи що тим крилом йшов Олег(форумчанин) телефоную до нього хочу привітати, взяв лиса?Якого лиса зайця!-гончаки по ньому прийшли он Гай тріпає.Я не поняв бачив лиса собаки з голосом пішли, а добутий вухань.Через дві хв. вже смичок працює по лисиці хто перший відчув той запах не знаю якось разом запрацювали.Всі назад по місцях почали переставати хто куди, Хто до нори, хто в хащі.Я перейшов на другий схил став під хащі.Лисиця робить круг ніхто не стріляє, гін сходить з слуху появляться знову, другий круг, ярко гонять наші естонці, незважаючи що тут дві лисиці понорених, чотири зайці добутих, собаки накрутили а вони женуть. Це ж купа запахів а вони працють, я навіть не думав що лисиця буде крутити а зразу понориться.Перелив наближається до мене, робота триває в хащах, лисиця крутить як я дивлюся йде рисю здоровецька руда я її веду по всій лінії вогню до неї метрів з 30 , вистріл не роблю йде зарощими хащами на мене не повертає, заходить в яр.Через дві хв по сліду лисиці йдуть з голосом естонці, робота продовжується далі лунає два вистріла.Дзвінок до мене добута Валєрою лисиця самка.Робота по лисиці до години. Він зробив сьгодні дуплет: заєць гоний (повний круг),лисиця гона (два круга).Дивлюся я на годиник 12 год.3 хв.Радість емоції передати не можу.От би це все засняти на відео(ні пуху ні пере віддихає.)Добуто 4 зайці і одна лисиця.Йдемо обідати і снідати по першій крові.
Після обіду невеличкого і перепочинку був ще зірваний заєць.Робота гончаків тривала до темна, заєць зробив два круга, і я його два рази бачив.Коли роботи смичка не чув почав підніматися до верху,модний рушниця на плечі, заєць вибігає на мене побачивши мене ріже вправо я йому салют з метрів 50 глодяки посипалися заєць побіг.Через три хвилини гончаки за ним.Робота продовжилася далі.Мусили чекати наших помічників до темна.

IMG_1245.JPG
  • Ігор99089
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Гнатюк Ігор
  • Постів: 436
99089
Останнє редагування: 10/12/2012 19:49 від ostt. Причина: вставив фото

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 16:18 #90909

власники естонців: я зліва з Барсою , Олег зправа з Гаєм

IMG_1251.JPG
  • Ігор99089
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Гнатюк Ігор
  • Постів: 436
99089
Останнє редагування: 10/12/2012 19:49 від ostt. Причина: вставив фото

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 16:19 #90910

гарний звіт! і робота собак також!!!!!
  • собаколюб

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 16:22 #90911

Відпочинок наших естонців

IMG_1256.JPG

IMG_1258_2012-12-10.JPG

IMG_1254.JPG
  • Ігор99089
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Гнатюк Ігор
  • Постів: 436
99089
Останнє редагування: 10/12/2012 19:50 від ostt. Причина: вставив фото
За пост подякували: West, ostt, Хімік, Vitallik, Muhaylovuch, hanter39, Praktikant, burkales, гефест

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 16:28 #90913

Наша польова, лісова кухня

IMG_1253.JPG

IMG_1261_1.JPG
  • Ігор99089
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Гнатюк Ігор
  • Постів: 436
99089
Останнє редагування: 10/12/2012 19:50 від ostt. Причина: вставив фото
За пост подякували: Slavko, Muhaylovuch, hanter39, Olekcandro, гефест

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 17:49 #90922

З полем хлопці!!!

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 19:11 #90927

Класний звіт! Фото з собачками дуже гарні! ТРУДЯГИ! Мені дуже приємно що ви зареєструвались на форумі. Так далі тримати. Від таких звітів отримуєш масу задоволення!

P.S. От тільки бачу що у вас ти , Ігор , за "прес-секретаря". Олег напевно більш "мовчазний".
  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4615
За пост подякували: ostt

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 20:27 #90931

Молодці гарний звіт!!!з полєм!!!
  • MIchal
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Клуб"Ловецтво України"
  • Постів: 801
ИЖ-27EM

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 20:40 #90934

Вітаю! Дуже гарний звіт! Естонці на висоті!
Ігор99089 написав:
Яркий гін вже з Гайом.Естонці проходять яр, Я на одній стороні як дивлюся на другій стороні по горбку біжить лисиця собаки за нею, лунає БАХ.БАХ.Знаючи що тим крилом йшов Олег(форумчанин) телефоную до нього хочу привітати, взяв лиса?Якого лиса зайця!-гончаки по ньому прийшли он Гай тріпає.Я не поняв бачив лиса собаки з голосом пішли, а добутий вухань.Через дві хв. вже смичок працює по лисиці хто перший відчув той запах не знаю якось разом запрацювали.

Ігоре, уточни це момент: собаки працювали по лису, але потім поміняли лиса на зайця, чи все ж вони працювали по зайцю, а ти бачив шумову лисицю, гончаки довели першого звіра до пострілу і далі перейшли гнати лисицю (якщо так, то чи при гонінні зайця вони пересікали слід лисиці). Як відповісиш, поясню для чого уточнював цей важливий для мене момент.
  • hanter39
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2933
Закоханий у полювання!

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 20:49 #90935

Йшли по зайцю дещо вище,за 150 м.розібрати важко, а лисиця була шумова, скільки вона витримала пока рухнулась
  • Ігор99089
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Гнатюк Ігор
  • Постів: 436
99089

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 21:29 #90939

Питав, бо подумав, що естонці поміняли слід гінної лисиці на слід зайця. За це знімають з випробувань, бо тоді означає, що собака не має злоби. Допускається замінна сліду зайця на лисиці (хоча не бажано), але не навпаки.
А так все Ок!
п.с. Ще раз дякую за популяризацію естонців.
  • hanter39
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2933
Закоханий у полювання!

Re: Звіти з Хмельниччини 10/12/2012 21:46 #90940

С полем!!!Отличный отчёт и эстонцы молодцы!
  • Рома2323
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2181
2ЭГ,ЗСЛ,иж 27е-1с

Re: Звіти з Хмельниччини 12/12/2012 19:01 #91002

всім дякую,дякую,дякую
  • Ігор99089
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Гнатюк Ігор
  • Постів: 436
99089

Re: Звіти з Хмельниччини 12/12/2012 21:20 #91004

Привіт усім, і тобі Хіміку теж! Пишу зараз нечасто, тому що бракує часу, на роботі до вечора, а зараз тим паче в Хмельницькому на курсах підвищення кваліфікації. А Ігор в нас прес-секретар і фотокореспондент в одній особі, любить поговорити,а після чарочки вазагалі....ОГО-ГО!!! Він все і описав, тільки трохи забув добавити, що зайця, якого Гефест добув через 50 хвилин гону( той, який з поля скочив в садок), вони разом гнали вже з поля, бо Гай підвалив десь на 3-4 хвилині гону на полі, зразу, як виліз з лисячої нори і в садок вони вже загнали його разом, потім був скол, який перша виправила Барса, а далі гон ішов разом, поки заєць не був добутий, і деколи на перемовчках Гай перший виправляв, деколи Барса, так вони працюють і на сколах(взагалі збоку цікаво спостерігати, як вони один одного підтримують і допомагають на сколах - роблять круги, хтось більший, хтось менший, в одному напрямку, в іншому і ось вже знову лунає пісня гону).Буває, що гон перший веде Гай, буває що Барса, так відбувається і з підйомом звіра, коли хто. Так що вони в нас просто молодці, гарні помічники.
  • ОЛЕГ69
  • Поза форумом
  • Молодий ловчий
  • Полювання гірше неволі...
  • Постів: 21
За пост подякували: Хімік, hanter39

Re: Звіти з Хмельниччини 12/12/2012 22:53 #91011

Ще хочу добавити, що на другий день, в неділю, коли все мело, замітало сліди, пухкий сніг зразу засипав ранковий слід, все одно собаки працювали по лисиці, і до кінця дня були в активному пошуку; гнали з Ігорем один лісок, то тільки зайшли, напустили собак, і бачили їх лише один раз. Це я до того, що хоча вони й невисокі, і в суботу відпрацювали з повним навантаженням цілий день до ночі на відмінно, то і в неділю не ходили по слідах ззаду нас, а повноцінно працювали весь день, були в активному пошуку. До речі, коли ми йдемо в загонку, ліс, корчі, очерет, то напускаємо собак кожен зі своєї сторони, і вони шукають звіра окремо, не ходять разом ніколи, а ліс перебігають з краю в край, так що іноді я бачу Барсу, а Ігор Гая, а коли хтось перший побудить звіра, то другий летить на всіх ногах до нього. До речі, до чужих собак гончаків на гону не підвалюють, ні до естонців, ні до російських, вже бачили це на свої очі. Навіть було таке, що смичок ЕГ деражнянських мисливців гнав козу(на кордоні біля наших угідь, і вона перейшла на наш ліс через поле) Гая в цей час не було поряд, бо теж працював по козі вже біля 1.5-2х годин, і ось бачу, як смичок ЕГ з яскравим голосом перебігає поле ріпаку і виходить на польову дорогу, яка від лісу десь за 100 метрів. Тут десь з лісу по дорозі до них біжить мій Гай(це він повертався з лісу, звідти, де гнав перед цим козу), так ось, біжить до них, я думаю, все, зараз підвалить до них, стане на слід і пожене. Ні він добіг майже поруч до них, вже хотів віддати голос(чи може й раз гавкнув, не пам*ятаю точно), аж раптом зупинився, принюхався, крутнув головою - шось не те, запах чужих собак, а я стояв десь за 120-130 метрів від того місця в вільшині, і в цей момент його роздумів (чи що там за думки були в його голові), я його гукнув, він почув і прибіг до мене. А взагалі в той день ми полювали в такому місці, що по старій вільшині протікає посередині річечка, десь 4-5 метрів ширини, то я ішов з Гаєм з однієї сторони, а Ігор з Барсою з другої. Гай був в пошуку десь метрів за 100 від мене, місце заросле кропивою, дикою смородиною, так що вижлеця було видно. Бачу, закрутився на місці, хвіст догори сигналізує: є слід, чую! Віддав голос, пройшов вздовж річечки десь 7-10 метрів, повернувся назад, добирає, вправо від річки на кілька иетрів - немає, ніс догори на річку підняв( все це з яскравим добором)пригнув з розбігу в рівчак, переплив на другу сторону, ще яскравіше добор і черех пів-хвилини чи хвилину почався яскравий гон з очерету і вербів, потім підвалила Барса і вони погнали кіз. Я стояв на кладці через річечку і бачив, як за метрів 250 через воду стрибнула коза( гухнула в воду), за нею Гай і Барса. Гай погнав яро, наполегливо, Барса чомусь після цього запливу прогнала десь 300 мерів і повернулась, а Гая не було десь1.5 годин чи дві. Коли Барса повернулась до Ігоря, домовляємось далі продовжувати загонку, він по своїй стороні, я по своїй (коза ж не заєць і не лисиця, її на кругу не дуже почекаєш, та й ми не по ліцензії полювали). Тільки Барса зайшла глибше в той самий очерет з лозами, звідки Гай підняв кіз - знову добор і майже одразу гін Барси: знову коза і знову та сама картина - коза вертається назад, перепригує річку майже в тому ж місці, де перша, за нею з азартом Барса і вже вижлицю ми чекаємо як і Гая 1.5 чи 2 години. В той день собаки перепливали рівчак десь по 3-4 рази за звіром, а перший підйом кози Гайом взагалі був через ріку, причому слідів на нашій стороні не було, він просто почув, що запах йде з тієї сторони і переплив річку в пошуку звіра, знайшов, побудив і погнав. Ось такі вони, гарячі естонські хлопці-вижлеці і дівчата-вижлиці.
Р.S. До речі, для них4-5 метрів взагалі не проблема. В минулому сезоні полювали в районі с.Новокостянтинів, там протікає річка Південний Буг, пороги, течія, ширина десь 45-50 метрів трохи нижче так званого "Кармелюкового крісла"( в скелі заглибдення, існує легенда, що там любив відпочивати Устим Кармелюк). Йшли акацією, Гай побудив звіра позаду, сильний вітер, Барса працювала здається по-другому, чую, гін Гая якийсь цікавий, не можу визначити, де гонить, ну, думаю, вітер зносить голос, бо здається як за рікою десь жене. Ні, думаю, не може бути, певно якийсь другий гончак працює( бо вже точно чую, що далеко на тому березі). Повторюю, сильний вітер поривами,чути дуже погано, але голос схожий. Але де мій пес? Пішов трохи вбік від річки, не чути!Вертаюсь назад, чую гін іде до річки, по полю жене мій Гай, виправляє сліди, спускається до річки з голосом, пробіг в одну сторону, в другу, шукає на урізі води, а звір пройшов раніше і переплив річку назад. Я всю цю картину зверху спостерігав хвилин 5, собака мене не бачив, робив свою роботу, 100% звір переплив ріку назад, просто вже пройшов певний проміжок часу, і Гай не зміг, як зразу по-гарячому знайти місце входу звіра в воду: крутився в одному мсці, віддавав голос, я довго це спотерігати не став, тому що чекали хлопці, погукав собаку і він переплив ріку назад. Містка чи в якоїсь кладку там і близько немає,течія сильна, поки плив то його знесло десьна 25-30 метрів нижче. Що то був за звір не знаю, брехати на буду, але всі зійшлись на думці, що скоріше всього заєць, бо зробив круг порівняно невеликий(гон тривав десь 40-50 хвилин), вийшов майже на те саме місце, робота була як по зайцю, а зайці, як відомо, гарні плавці(сам бачив, і мисливці старші не раз говорили). Ось такий вижлець: плаває, по норах лазить, ще на дерева не навчився лазити. А якщо серйозно, то змалку багато плавав, лазив за мною по очеретах і вже не раз перепливав на гону різні водні перешкоди.
  • ОЛЕГ69
  • Поза форумом
  • Молодий ловчий
  • Полювання гірше неволі...
  • Постів: 21
Останнє редагування: 12/12/2012 23:03 від ОЛЕГ69.
За пост подякували: Хімік, Vitallik, hanter39, Olekcandro

Re: Звіти з Хмельниччини 12/12/2012 23:31 #91018

Ще хотів би запитати думку шановного панства, що то за звір на вашу думку? Добутий 13.12 2009 року в районі сіл Новокостянтинів(Хмельницька обл.) та Осічок (Вінницька обл.) Полювали вдвох з другом, я попереду зупинився в лісі на номері, на лісовій дорозі перед густими хащами,він ішов вище і на мене, вже майже пройшов, і тут я бачу, як цей звір тихо скрадається, слухає, як іде мій товариш зверху далеко, зупиняється, дуже сторожкий, вітер на мене, отже не чує, я не рухаюсь під деревом - не бачить. Перед дорогою зупиняється, стріляти не можу, майже не видно в корчах, чекаю. Стрибок через дорогу, я стріляю, влучаю, він падає, влучив в шию. Він якось дивно харчить, хавчить як лисиця, не скавінчить намагається себе вхопити зубами за те місце, куди влучив. Через мить затихає...Дійшов. Вгодований, важкий, морда схожа до лисячої, але не лисиця, не собака 100;,були думки що шакал, помісь вовка з собакою, вовк. Причому показував фото багатьом старим мисливцям, мисливстознавцю з районного,обласного УТМР, ніхто толком 100% відповіді не дав. Яка думка Форумчан? Найбільше відовідей було- шакал. Як думаєте?
SP_A0490.jpg

SP_A0491.jpg

SP_A0492.jpg

SP_A0493.jpg

SP_A0494.jpg
  • ОЛЕГ69
  • Поза форумом
  • Молодий ловчий
  • Полювання гірше неволі...
  • Постів: 21
За пост подякували: ostt, Vitallik, zag, hanter39, Olekcandro

Re: Звіти з Хмельниччини 12/12/2012 23:38 #91021

Думаю що це звичайний шакал. Вірніше , не зовсім звичайний для нас. На півдні України він зустрічається. Тепер і на хмельниччині.
  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4615

Re: Звіти з Хмельниччини 12/12/2012 23:49 #91026

Хлопці припеняйте ці звіти, бо зірвусь і візьму естонця, от тільки де жити будемо з ними, коли жінка з квартири вижене
  • Myhaiylo
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 167

Re: Звіти з Хмельниччини 12/12/2012 23:55 #91028

Наш чєлавєк!
  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4615
Останнє редагування: 12/12/2012 23:55 від Хімік.

Re: Звіти з Хмельниччини 13/12/2012 00:57 #91038

cikavo .dyakuyu za foto .

yak by dav bagu , rozmiry zvira ...

----

tre forumchanynu ZAGU skynuty , vin u ciomu sharyt .
Час створення сторінки: 0.75 секунд