• 1
  • 2
<--

ТЕМА: Ваш патронташ або де носимо набої ?

Ваш патронташ або де носимо набої ? 11/01/2015 22:59 #113352

Пропоную тут показати свої патронтажі або жилетки , трішки розповісти про них . Сам тягаю патрони в жилетці (де бабуся в придачу до вшитого патронташу ще й понашивала купу карманів )
Жилетка на 24 патрони ,
Фото викладу , як тільки побуваю у дідуся та бабусі.

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 11/01/2015 23:14 #113353

я вобще в этом сезоне в кармане куртки ношу, влевом 0 в правом 3 чет привык аж патронташ доставать нехочется
  • Hunter.ua
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2347

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 11/01/2015 23:26 #113356

Карман , це річ . Коли виходимо з дідусем на пушного погуляти за селом , то 3 патрони в карман і вперед .

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 12/01/2015 14:53 #113370

Користуюсь жилеткою з чотирма карманами влазить 25штук патронів .......... Жилетка всепогодна , як на качку так на лиса і зайця..........Маючи задній карман для складання відстрілянних гільз ,непогано себе показала. На що , той пантронтаж який завжди муляе боки..
  • alta6595
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 215
Останнє редагування: 12/01/2015 14:54 від alta6595.
За пост подякували: механізований

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 12/01/2015 15:40 #113372

А жилетка плечі не муляє?
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2771

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 12/01/2015 15:45 #113373

Якщо жилетка хороша то не муляє , особисто моя ні , але патронташ також дуже поважаю , мав честь користуватися добротним кожаним патронтажем на 24 патрона , з підвісною системою і т.д.

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 12/01/2015 20:10 #113386

Моя теж не муляе і скоріш передзаряджаю набоі.... Якщо, дивитись на професійних стрільців - то всі користуються тільки жилетками.... Та ще жилетку добре надівати на верх курточки захищаючи спину від вітру і так далі..
  • alta6595
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 215
Останнє редагування: 12/01/2015 20:20 від alta6595.

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 13/01/2015 07:50 #113395

Все це діло привички кожного або хто на що запав спершу так з тим і ходить.
Взагалі то, вважається що жилетка добра при полювані на перо, де є великий розхід набоїв, їх же в основному роблять аж на 37 патронів. Крім того, коли полюєш на перо, в крайньому випадку, у нас ще досить тепло і вона частіше не захищає спину від вітру, а навпаки "мочить" її потом. До речі, я особисто, за це і не люблю рюкзак, він теж "мочить" спину потом , мисливська сумка для цього мені краща. В той же час, не кожен хоче її, жилетку, "тягати" на пушнину де потрібно для полюваня пару патронів, для чого тягати лишнє.
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2771

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 13/01/2015 10:44 #113401

Степанович написав:
Все це діло привички кожного або хто на що запав спершу так з тим і ходить....

Сам починав із закритого дворядного патронташа, потім однорядний відкритий, потім окремі зйомні секції, тепер желет, далі ... побачимо. У кожного є свої переваги і недоліки.
Зовсім необов"язково привикати, треба шукати те що найбільше підходить для конкретного полювання на яке збираєшся. І ще, універсальне для всіх полювань - це однаково незручне для кожного по окремості.

.... для чого тягати лишнє.

Мій желет трохи більш сучасний і включає в себе: і патронташ, і підсумки для різного дріб"язку, і броцак для битої дичини. Тому підходить на всі види полювання на "перо", та комбіновані полювання на "пух і перо". А от на "копито" такі желети абсолютно не підходять, там достатньо малого патронташа на 6-12 набоїв, та більшого броцака для мнєса.
  • Постів: 3151
Обов"язково читаємо ПРАВИЛА
............................................
За пост подякували: Дід Юрко, механізований

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 13/01/2015 12:53 #113404

Степанович написав:
не кожен хоче її, жилетку, "тягати" на пушнину де потрібно для полюваня пару патронів, для чого тягати лишнє.

На будь яке ходове полювання з собою беру:
складний ножик, фотік, документи, пляшечку води, повідок, ключі від машини, телефон, набої...
Здається дрібязок, але все потрібно порозпихати кудись.
Пробував підсумки, патронтажі, ягдаш, воєнний речмішок - все це не то...
Цього сезону ходив з таким дивайсом. Задоволений повністю.

  • burkales
  • Постів: 545
Природу рідну ми не лише успадкували від своїх предків, але й позичили у нащадків.
За пост подякували: Олесь, alta6595, механізований

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 13/01/2015 13:27 #113407

Та ніяка спина не потіе Степановичу ! Поросто треба простіше вдіватись , щоб тіло дихало повітрям під час полювання .завдяки жилетці рюкзяк і ремень рушниці не муляють плечі, а на щот набоів хто як стріляе деякі по 15 набоів беруть собою і мазають лиса 5раз а зайця за день 8 раз........... А лиса винишувати хто буде беручи 2 набоі на зайця......Завжди беру з собою 15 набоів ....
  • alta6595
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 215
Останнє редагування: 13/01/2015 13:33 від alta6595.

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 13/01/2015 13:57 #113408

burkales , а де брали по чому , якщо не секрет ¿

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 13/01/2015 14:20 #113409

Я писав вище, що кожен до чого привик те і носить. Крім того немає універсального, потрібно, в перспективі, мати з цього набору хоча б дві речі.
Можу добавити уточненя до сказаного, що кожен і вибирає собі те, що йому більше підходить і подобається.
Просто новачок, коли буде читати тему, буде бачити різність поглядів і вже осознаніше вибиратиме для себе.
Фламастери і таракани в голові у кожного то свої і різні
  • Степанович
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2771
За пост подякували: LСергій, alta6595

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 13/01/2015 16:21 #113413

механізований написав:
burkales , а де брали по чому , якщо не секрет ¿

Секретів немає...
Брав на сайті Кабелас, коштував десь 70 долярів+доставка.
За три тижні прийшов.
  • burkales
  • Постів: 545
Природу рідну ми не лише успадкували від своїх предків, але й позичили у нащадків.

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 13/01/2015 20:54 #113434

Акрополіс схожі шиє у Львові...
  • Постів: 3959

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 13/01/2015 21:28 #113442

Користуюсь таким патронтажом - типу сумки на 12 патронів, по шість в ряд, є два ряди. На перо (відкриття) беру три сумочки(36 патронів), на пух - два (24), а на копито чи на засідку - один. Доречі, та сумочка рухома на ремні, можна на животі носити, можна зліва чи справа а можна і ззаду чи в кишеню.

не допусти щоб хобі переросло в діагноз
Останнє редагування: 13/01/2015 21:34 від Федько-халамидник.
За пост подякували: Віталій74, механізований

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 14/01/2015 09:16 #113471

[quote="LСергій" post=113401]Степанович написав:

А от на "копито" такі желети абсолютно не підходять, там достатньо малого патронташа на 6-12 набоїв, та більшого броцака для мнєса.

О тут ви не вгадали, на одному з полювань мені довелося нести в ньому цілу розібрану козу , правда ребра не запхав , про зручності тоді не йшлося....до 10 кг сміло береш.
  • Myron
  • Постів: 2824
За пост подякували: механізований

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 14/01/2015 10:40 #113474

У кожного свої смаки та фінансові можливості. На рахунок жилетки скажу , що вона практична тільки при стрільбі з місця , а при ходовому полюванні не дуже з нижніх клапанів патронників випадають набої. З часом гумки притискачі розтягуються і набої висіваються. Для різних полювань маю різні патронташі та ягдташ.
  • Постів: 1817
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 14/01/2015 11:29 #113479

Не випадають бо закриваються закльопкою, хоча якщо її забути закрити то можуть і випасти....за свій давав десь 250 грн
  • Myron
  • Постів: 2824

Re: Ваш патронташ або де носимо набої ? 14/01/2015 11:33 #113480

Федько-халамидник написав:
Користуюсь таким патронтажом - типу сумки на 12 патронів, по шість в ряд, є два ряди. На перо (відкриття) беру три сумочки(36 патронів), на пух - два (24), а на копито чи на засідку - один. Доречі, та сумочка рухома на ремні, можна на животі носити, можна зліва чи справа а можна і ззаду чи в кишеню.

Саме такі патронташі я називаю секційними, сам собі вирішуєш скільки тих секцій брати.
  • Постів: 3151
Обов"язково читаємо ПРАВИЛА
............................................
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 0.56 секунд