<--

ТЕМА: Полювання з засідки .

Re: Полювання з засідки . 20/02/2013 00:38 #95362

Ну полями чи лісом то таке, кожна людина там "підозріла" зимою, а от коли йдеш селом чи дорогою то уваги ніхто не звертає
не допусти щоб хобі переросло в діагноз

Re: Лисиця (Vulpes) — рід родини псових (Canidae), ряду хижих. 22/03/2013 12:57 #97460

Slavik - to znałezłe na polskiej stronie mysliwych!!! :

www.knieja.pl/23,f,154,0,polowanie_na_lisa.html
  • zbiper
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 307
За пост подякували: MIchal

Re: Ві:Полювання з засідки . 22/03/2013 14:41 #97467

більшість полювань із засідки проводяться в темну пору доби. звірі з вечора починають проявляти актвність
  • Fant0m
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 13

Re: Полювання з засідки . 22/03/2013 16:44 #97476

3) полювання у заборонений час, а саме:

у не дозволені для полювання строки на відповідні види
тварин;

у темний період доби (пізніше години після заходу сонця і
раніше години до його сходу) це написано у Законі України Про плювання і ведення мисливського господарства.
  • Постів: 1830
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...
За пост подякували: LСергій, MIchal

Re: Полювання з засідки . 22/03/2013 21:19 #97485

Саме так і написано дебілом на подобу проффесора Януковича,який писав закон про полювання..Коли весь світ полює в ночі,тобто в сутінках, а на хижаків тим більше.Хижаки хіба в сутінках і виходять.
  • Постів: 1932
За пост подякували: Віталій74, MIchal

Re: Полювання з засідки . 23/03/2013 08:55 #97496

Тому і потрібно готувати зміни до закону , або створювати окремий вид полювання на хижаків і узаконювати , або вносити поправки до існуючого бо дійсно нас позбавляють цікавого полювання на хижака і ми змушені ризикувати виходячи на засідку.
  • Постів: 1830
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...

Re: Полювання з засідки . 23/03/2013 09:04 #97497

До речі гарний приклад в Білоруському законодавстві наводив Василь єгер в темі боротьби з хижаками конкретно про засідки.
  • Постів: 1830
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...

Re: Полювання з засідки . 23/03/2013 09:41 #97500

  • пане ярий не провокуй на спір, бо дехто ці твої слова може розцінити як агітацію забороненого ( в нашій країні) способу полювання. модератори будуть сварити
  • "Aleksis - ..у темний період доби (пізніше години після заходу сонця і
    раніше години до його сходу) це написано у Законі України Про плювання і ведення мисливського господарства."
    - так ми й полюємо так - саме не пізніше години від заходу Сонця. Так що все в нормі і в рамках Закону. В Законі ж не сказано точно , наприклад з 22 вечора до 06 години(ранку), а саме по часу заходу-сходу світила. А з того часу як Федя на Полтавщині вже не має права полювати, я ще можу полювати годину до заходу, а на Львівщині чи Закарпатті взагалі ще 2-3 години як мінімум ... так що все по Сонцю - в рамках Закону. Взагалі полювання з засідки, вишки і т.п. має дуже спірні питання і досить часто вимоги Законів різних країн суперечливі.
  • Наприклад в нашій країні продовжується з радянських часів заборона полювати в нічний (темний) час доби...після заходу - до сходу Сонця, заборонено використовувати світлові прилади для підсвічування цілі, - взагалі чимало заборон, хоча часто взимку видно при світлі місяця як вдень і підсвічування не потрібне...
  • Головне тут як використовувати час полювання і допоміжні прилади. Тим хто браконьєрить вдень чи з фарами вночі зовсім не важливо що написано в Законі - їм начхати, а через їх поступки маємо негативне відношення до всіх мисливців.
  • Схожа ситуація з використанням прицілів нічного бачення - продаються на кожному кроці, але ставлення до них і мисливців негативне в багаьох людей.
  • Дехто звинувачує магазини зброї в продажі забороненого для полювання пристрою, але вибачте магазин не повинен відповідати за кожного покупця, що він буде робити з нічником. На багатьох форумах тільки слово про нічник може бути приводом до зауваження чи бану, хоча це вже повний маразм. Ми на підсвідомому рівні продовжуємо традиції радянської доби - чим попереджати порушення краще заборонити взагалі.
  • Навіть в росії і Білорусії дозволено полювання в нічний час, дозволено використання прицілів нічного бачення наприклад при полюванні копитних з вишки (всерівно, що засідка) і на практиці доведено, що полювання з використанням ліхтарів чи прицілів нічного бачення значно зменшує кількість підранків, дає можливість вибрати потрібну ціль, і виключити відстріл племінних цінних особин чи свиноматок. Звичайно, що все це проводиться організовано, під наглядом єгеря з виконанням всіх потрібних вимог Закону про полювання.
  • Не будемо вже казати, що при порушеннях полювання , наприклад в Білорусії порушник отримає суворе і головне Невідворотнє покарання, при чому не дивлячись на статус особи. Тому там незважаючи, що можуть полювати по Закону вночі, як з фарами і ліхтарями, так і з "прицілами-нічниками", мають суттєве збільшення кількості дичини, а ми з своїми широкими заборонами маємо пусті угіддя.
    ..
    Останнє редагування: 23/03/2013 09:51 від DOK.

    Re: Полювання з засідки . 23/03/2013 15:32 #97530

    Шановний ДОК Ви знову полізли між рядки. Пан Ярий висловив свою думку про бездарність даного документа, а пост був адресований до молодого ловчого , який розповів нам , що звірі стають активними у темний період відповідно було зроблено невеличке посилання на Закон. Будьте простіше і не так вже все погано.
    • Постів: 1830
    Люблю українську природу
    гарячий борщ, хлолдну воду...
    Останнє редагування: 23/03/2013 15:34 від Aleksis.

    Re: Полювання з засідки . 23/03/2013 20:24 #97556

    "я фигею с этих русских"... - no comment.
    ..

    Re: Полювання з засідки . 23/03/2013 20:58 #97560

    Це саме простіше спригнути . Які конкретні Ваші пропозиції друже ДОК про вирішення питання полювання із засідки, бо те що відбувається в нас можна класифікувати одним словом і Ви розумний чоловік знаєте яким.
    • Постів: 1830
    Люблю українську природу
    гарячий борщ, хлолдну воду...

    Re: Полювання з засідки . 23/03/2013 21:28 #97564

    Aleksis, ярий мене зрозуміє, (тим більше слова зверху були адресовані йому ) бо знає мене і моє ставлення до таких питань. Aleksis написав:
    Шановний ДОК Ви знову полізли між рядки. Пан Ярий висловив свою думку про бездарність даного документа, а пост був адресований до молодого ловчого , який розповів нам , що звірі стають активними у темний період відповідно було зроблено невеличке посилання на Закон. Будьте простіше і не так вже все погано.
    Та ніби нічого не ускладнював...
    Які конкретні Ваші пропозиції друже ДОК про вирішення питання полювання із засідки...
    Полювати всіма законними способами в законні терміни і години доби. і згуртовано працювати на "покращення" життя вже з сьогоднішнього дня.
    ..
    Останнє редагування: 23/03/2013 21:33 від DOK.

    Re: Полювання з засідки . 24/03/2013 00:02 #97570

    Офф.. (нестримався )

    DOK написав:
    ... і згуртовано працювати на "покращення" життя вже з сьогоднішнього дня.

    Ці слова у тему - політика...
    • Постів: 3152
    Обов"язково читаємо ПРАВИЛА
    ............................................

    Re: Полювання з засідки . 24/03/2013 10:58 #97593

    Як сказати... Як казав У.Черчіль: "Навіть тоді, коли ми не цікавимося політикою, політика цікавиться нами”.
  • Ось як визначається термін з точки зору науковців:
  • "«Політика» є одним з найбільш неоднозначних термінів. Це виявляється насамперед у повсякденному житті, коли політикою називають будь-яку цілеспрямовану діяльність: мистецтво управління суспільством, громадську активність, сферу задоволення амбіційних і користолюбних прагнень людей тощо. Як відносно самостійна сфера суспільного життя, політика виникла водночас із соціальною, етнічною та релігійною диференціацією суспільства. Покликали її до життя ускладнення механізмів матеріального виробництва, культурний прогрес, зростання соціальної мобільності суспільства. Внаслідок цих об'єктивних процесів виокремилися групи людей з підвищеною конфліктністю, непри­миренністю. Постала нагальна потреба в соціальній силі, здатній забезпечити реалізацію особистих, групових, суспільних інтересів, регулювання відносин між людьми для збереження цілісності суспільства. Тому політика заявила про себе як мистецтво суспільного існування, необхідний чинник збереження цілісності диференційованого суспільства."
  • Значить, якщо хто-небудь веде цілеспрямовану діяльність то можна сказати - така в нього політика.
  • Тому про мисливців, які будують годівниці, заготовляють корми для тварин і вивозять їх, щоб підтримати звірину у важку зимову пору, охороняють від браконьєрів, регулюють кількість хижаків і т.д. проводять просвітницьку роботу, залучають до своєї діяльності інших осіб, при чому розблять це постійно і цілеспрямовано, про них можна сказати що вони проводять політику збереження і примноження не тільки тваринного світу мисливського напряму, а й флори та фауни в цілому - одним словом бережуть нашу Матінку Природу.
  • До них цілком заслужено можна приєднати конкретно тих, хто організовує привади , полює з засідки, - зменшує кількість хижаків і цим дає можливість іншій звірині розмножуватися і розвиватися як виду.
  • Р.С. Полювання з засідки, не дивлячись, що дехто вважає його нецікавим і навіть "скучньім занатием", доволі не легке, як кажеться, бо потребує не тільки терпіння і усидчивості, але й знань біології тварин і їх поведінки та деяких своїх тонкощів проведення даного полювання.
    ..
    Останнє редагування: 24/03/2013 11:08 від DOK.

    Re: Полювання з засідки . 24/03/2013 20:17 #97633

    Я так "заразився" полюванням із засідки ,що планую продовжити його не в мисливський сезон, але рушницю поміняти на фотоапарат. Хтось таким займається, яку фототехніку може порадити ?
    не допусти щоб хобі переросло в діагноз

    Re: Полювання з засідки . 24/03/2013 20:20 #97634

    Не реєстрований шльопоапарат з гарною оптикою. Один кадр на одного меньше.
    • Постів: 1830
    Люблю українську природу
    гарячий борщ, хлолдну воду...

    Re: Полювання з засідки . 24/03/2013 20:28 #97635

    Весною не полюю, навіть хижаків.
    не допусти щоб хобі переросло в діагноз
    За пост подякували: MIchal

    Re: Полювання з засідки . 24/03/2013 20:49 #97639

    Федько-халамидник написав:
    Весною не полюю, навіть хижаків.

    Так так ато й хижакам недадуть розмножитись!

    п.с вибачаюсь шо не потемі!

    4.25 ... Відповідаючи на останнє повідомлення - не цитуйте його.
    =Slavamaz=
    • MIchal
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Клуб"Ловецтво України"
    • Постів: 801
    ИЖ-27EM
    Останнє редагування: 24/03/2013 20:53 від Slavamaz.

    Re: Полювання з засідки . 24/03/2013 20:56 #97640

  • В період тиші не варто - тревожиться інша звірина. Якщо навіть лиса то немає резону, бо втрачається цінність як трофею. Як кажуть: "якщо не наївся - то не налижешся." Краще вже на наступний сезон ліпше підготуватися і "вернути втрачене".
  • Федько-халамидник написав:
    ... рушницю поміняти на фотоапарат. Хтось таким займається, яку фототехніку може порадити ?
    Я теж "мучуся" цим питанням та зараз не до цього, бо маю інші турботи. Зеркалка буде найкращим варіантом. Та буде потрібен хороший потужний об"єктив і можливо не один + до них кілька світлофільтрів для зйомок в різні години доби... Тут напевне Олег, як справжній профі, зможе конкретно порадити апаратуру.
    ..
    За пост подякували: MIchal

    Re: Полювання з засідки . 29/06/2015 19:11 #116397

    До відкриття сезону на качку залишилось не так багато часу. Місяць-півтора. Хтось готує собаку, хтось манки продуває... може собі таку засідку підготувати?

    • becyk
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Постів: 974
    За пост подякували: ostt, LСергій, Myron, Slavamaz, механізований
    Модератори: Myron
    Час створення сторінки: 0.90 секунд