ТЕМА: Полювання на кабана!

Ві:Полювання на кабана! 08/11/2009 02:01 #15840

Сьогодня кабана там я чекав менш за все. В стволах №0,000, очерет по пояс, до села 1.5км, до лісу 1км, городи, трави, кругом польові дороги.
Надіявся на лиса. А тут "вот вам здрастьє!" - виходить смердоття на метрів 40. Пропускаю. Думав, що собаки далеко і встигну їх половити. І тут гон. Не встиг. Години три гону. І все.
Сіли пообідать. Ще пройшла годинка. Вже зібрались, коли прийшла Вісла. Довго трубив. Рона так і не повернулась.
Знав би, що так буде - стріляв би "нулями". Може хоч той чорний десь здох - не так обідно було б.
  • nadyk
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2391

Ві:Полювання на кабана! 08/11/2009 02:23 #15842

а чого ти такій злосний на каана ?
та він не винен що твої пси і кабанятину люблять

тому тут ведуть окремо групи псів що ТІЛЬКИ беруть 1 звіра - а не як ми універсалів

Ві:Полювання на кабана! 08/11/2009 02:41 #15843

Пса найскорше забрав якийсь дик на двох ногах.На 90%впевнений.
  • Постів: 1807

Ві:Полювання на кабана! 08/11/2009 23:55 #15881

Знаю що таке втратити собаку,тому щиро бажаю тобі,щоб знайшовся твій друг.
  • volfar
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1411

Ві:Полювання на кабана! 09/11/2009 00:45 #15898

ярий писав(ла):
Пса найскорше забрав якийсь дик на двох ногах.На 90%впевнений.

Кабана вчора забили. Пробували зловити собак, але до рук не пішли. Вісла повернулась, а Рона ні. Потім ще один чолов"яга з дочкою бачили її і також до них не пішла, хоча в дворі до будь-яких дітей ішла завжди.
  • nadyk
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2391

Ві:Полювання на кабана! 09/11/2009 00:47 #15899

volfar писав(ла):
Знаю що таке втратити собаку,тому щиро бажаю тобі,щоб знайшовся твій друг.

Дякую. Завтра їду шукати вже обох
  • nadyk
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2391

Ві:Полювання на кабана! 09/11/2009 00:47 #15900

Вона просто напевно поняла шо загубилась і до чужого неможна йти це добре.

Ві:Полювання на кабана! 09/11/2009 00:49 #15901

А вмене як шум був тоже так само тата випустив на полі думав шо він ганяти небуде бо молодий а він десь заципив кабанів то через 10 днів прийшов до дом до себе в валєр.І його і єгіря ловили і охотнікі нідокого нейшов і їсти давали він навідь до їжі непідходив нам тількі дзвонили кожин день шо його бачили все ближще до Луцька.

Ві:Полювання на кабана! 09/11/2009 01:06 #15903

КоЛьКа Волинь писав(ла):
А вмене як шум був тоже так само тата випустив на полі думав шо він ганяти небуде бо молодий а він десь заципив кабанів то через 10 днів прийшов до дом до себе в валєр.І його і єгіря ловили і охотнікі нідокого нейшов і їсти давали він навідь до їжі непідходив нам тількі дзвонили кожин день шо його бачили все ближще до Луцька.

Хороший пес, розумний... Дасть Бог і в Надика знайдеться. Я свого минулого року два дня зимою по горах шукав...
  • Постів: 2884
Ми хочем тиші, хочем храмів.
Ми хочем музики й садів.
А всі залежимо від хамів,
від хрунів, хряків і вождів. (Л.Костенко)

Ві:Полювання на кабана! 09/11/2009 03:53 #15913

Добрий пес коштує багато терпіння і часу.За добрим псом придивляються усі і часто просто крадуть з вольєра,а на полюванні тим більше.

  • Постів: 1807

Ві:Полювання на кабана! 10/11/2009 14:46 #16004

З Ярим погоджуюсь на всі 100%. Собаку виховувати треба, а не на звіра злість зганяти.
Це так само якщо я не влучив з рушниці і її об дерево.
А за полювання без ліцензії на кабана штраф серйозний, тобто варто задуматись хто ж винен і що робити.
  • V-Hunter
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 60

Ві:Полювання на кабана! 10/11/2009 16:59 #16009

Свисток чи ріжок для собаки потрібен так само як і ошийник.
Потрібно привчити собаку повертатись з любого сліду і навіть кидати зрячого підранка, щоб можна було безпечно вистрілити.
А голосом не завжди можна відкликати собаку,
бо в залежності від його інтонації, особливо на далекій відстані,
собака може сприйняти голос як заохочування до переслідування.
  • Ziko
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 18

Ві:Полювання на кабана! 10/11/2009 17:12 #16011

Ziko писав(ла):
Свисток чи ріжок для собаки потрібен так само як і ошийник.
Потрібно привчити собаку повертатись з любого сліду і навіть кидати зрячого підранка, щоб можна було безпечно вистрілити.
А голосом не завжди можна відкликати собаку,
бо в залежності від його інтонації, особливо на далекій відстані,
собака може сприйняти голос як заохочування до переслідування.

Сумніваюся, що собака зійде з сліду, а особливо від звіря якого бачить Це залежить від її темпераменту.
  • Постів: 3384

Ві:Полювання на кабана! 10/11/2009 18:59 #16017

Сумніватись ВАВА не треба. Все залежить чого собаку вчили. Є собаки які на ходу з авто випригують і їх по 5 днів немає, а є які звірину тримають до підходу мисливця,або дальше номерів за 100 м. не забігають, або женуть дичину на мисливця а не в поле. Правильність виховання дає або не дає наслідки.
  • V-Hunter
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 60

Ві:Полювання на кабана! 10/11/2009 19:21 #16021

V-Hunter писав(ла):
Сумніватись ВАВА не треба. Все залежить чого собаку вчили. Є собаки які на ходу з авто випригують і їх по 5 днів немає, а є які звірину тримають до підходу мисливця,або дальше номерів за 100 м. не забігають, або женуть дичину на мисливця а не в поле. Правильність виховання дає або не дає наслідки.

Нарахунок тримають до приходу мисливця це залежно від тварини, якого треба пса, щоб тримав порядного сікача, який рване з такою силою, що поїздом не вримаєш А як можна втримати вже добре страшеного кабана, коли він пса до себе не підпустить на відстань пострілу.

Женуть на мисливця, це на мою думку взагалі абсурд , бо пес жене туди куди біжить звір.

А виховувати безумовно потрібно.
Можна з моєю думкою не погоджуватися, але я думаю так.
  • Постів: 3384
Останнє редагування: 10/11/2009 19:25 від WAWA.

Ві:Полювання на кабана! 10/11/2009 23:46 #16045

Гончаки - не та порода, щоб їх так муштрувати, щоб і зі зрячого звіра зняти. Та і якщо у собаки до звіра азарт і в"язкісьть хороша, то з гону зняти її дуже важко. Моя думка.
Муштрувати собаку не важко. В мене Лада колись під час плавання по команді "даун" намагалась лягати на плаву. І на номері могла лежати біля ноги навіть коли звір проходив зовсім поруч. І під час переслідування зайця лягала по команді, не кажу вже про птицю. Але це лягава, а не гончак! Гончака декілька разів зірвеш з гону силовими методами - і можна втратити собаку для полювання з гончаками. Моя думка.
Принаймні мені не зустрічались хороші гінці, яких можна так просто зняти з гону. Завжди на змаганнях/випробуваннях пропускали гонного звіра і відловлювали собак.
Інша справа - не дати ставати без команди на гонний слід. Але цьому треба вчити змалку, щоб була хороша приїздка. А зняти з гарячого сліду...
  • nadyk
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2391

Ві:Полювання на кабана! 11/11/2009 00:15 #16049

Є і аж занатто темпераментні пси. Бак бензини і нема го цілий день.
Вчити потрібно любого пса,вроджених знатоків не буває.Я наприклад крім свистка і жестів вчив свого лайчука-москаля і німецької мови.Тепер в лісі як хтось чужий кличе кутю-кутя,чи ще якось, він піднімає праву чи то ліву не памятаю задню ногу,попісяє і "0" уваги.Йде своєю дорогою.
  • Постів: 1807

Ві:Полювання на кабана! 11/11/2009 14:12 #16081

якого треба пса, щоб тримав порядного сікача, який рване з такою силою, що поїздом не вримаєш А як можна втримати вже добре страшеного кабана, коли він пса до себе не підпустить на відстань пострілу.
? Не хочу сумніватись у Ваших пізнаннях при полюванні з собаками, особливо з лайками але що Ви пишете повні дурниці. Дві робочі лайки не дають любому кабану з місця зрушити, це стосується і сікача ( окрім тих про які тут писали за 400 кг.)

Женуть на мисливця, це на мою думку взагалі абсурд , бо пес жене туди куди біжить звір.
А от так працюють собаки, яких нічого не вчили, і вони полюють як грає футбол збірна України кожен сам за себе.
  • V-Hunter
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 60

Ві:Полювання на кабана! 11/11/2009 14:27 #16083

V-Hunter писав(ла):

А от так працюють собаки, яких нічого не вчили, і вони полюють як грає футбол збірна України кожен сам за себе.

Про футбол згідний, а про собак не зовсім Залежно від собак.

Питання: "ЯК СОБАКА НА ТЕБЕ ВИЖЕНЕ КАБАНА, ДЕ ТИ НА НОМЕРІ?" хіба вона зможе розвернути тварину у твій напрямок.
  • Постів: 3384

Ві:Полювання на кабана! 11/11/2009 14:38 #16084

В принципі я переважно загоном командую. А щодо вигнати кабана конкретно на мене я не зовсім це мав на увазі. Коли дійсно собака привчена до колект. полювання вона розуміє що полюють квадратами загон- напроти номери, отже і звіра вона старається нагнати на номери.
Якщо полювання стосується інших умов 1-2 мисливц. і собака, останнього завдання зайти в очерет, кущі, трави тощо і вигнати звіра так щоб він вийшов на одного з мисливців.
Але повірте мені таких собак одиниці, а мисливців здатних навчити полювати правильно собаку в десятки разів менше від одиниць
  • V-Hunter
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 60
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 0.59 секунд