• 1
  • 2
  • 3
<--

ТЕМА: Правильний добір підранка

Правильний добір підранка 27/02/2011 09:29 #41301

Не раз стикався з проблемою добору підранка.І ситуація досить відповідальна незалежно від того що це за звір :чи то перепілка ,чи вепр,але як правильно добрати підранка без шкоди для мисливця і трофею та ще щоб пришвидшити муки пораненої тварини.Мисливці користуються різними методми: хто горло ріже,хто дострілює ,хто прикладом добиває,копитних добивають ударом ножа в потиличну частину голови
P2270017.JPG
,зайця - позавуха, і.т.д.Пернатій шию треба скрутити але хто пробував качці скрутити шию,не така то і легка справа.,б"ють головою об приклад,чобіт,голо ріжуть а воно все живе. Особливо актуальна ця проблема серед мисливців -початківців,які стикаючись наодинці з добором підрпнка не знають що робити, мордують ту тварину і себе заодно.
Зачепив цю тему щоб бувалі мисливці поділилися досвідом правильного добору підранка.
  • Постів: 1824
О.Бісмарк

Re: Правильний добір підранка 27/02/2011 09:42 #41303

kabana, olenia,lañ tut koly poranenyi i okruzhenyi psamy DORIZAEMO nozhom zboku mizh RERAMY U LEGENI -zrazu padae !!!

krolyka ,zaici ,kazhku ,kuripku - tre rozryvaty !!! krolyka berem za zadni nogy , 1 rukoiu , drugoiu za golovu i zavertaiuchy troxi nazad rizkym ryvkom roztiaguemo .
tak i z kuripkoiu i kachkoiu ..

Re: Правильний добір підранка 27/02/2011 10:28 #41304

У нас основну роботу у підборі підранків виконують собаки.Кабана, напиклад, добиваєм кулею у глову якщо собаки не догризуть( мається на увазі більшого), косулю, то собаки перегризають шию нетреба після них нічого робити, зайця теж загризуть.А оленя у нас не так вже і багато,якщо навить і були, то били так, що падали максимум за 20 метрів,один тільки раз за моєї памяті пройшли за підранком більше 1 км,та коли підійшли - олень був мертвий.Собаки теж там гарно попрацювали. Собачки у доборі підранків це головне!!!!!!
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)
Останнє редагування: 27/02/2011 10:32 від strilok.

Re: Правильний добір підранка 27/02/2011 10:30 #41305

У першому випадку для початківця не так просто.Потрібно попасти в спинний мозок біля атланта-першого хребця.Без знань анатомії і навиків будуть мордуватися і звіря мордувати.В Європі молоді мають з два роки попрацювати в угідді де входить розробка туш звіра,а стріляють там чуть не кожен день.Виробляються навики.
  • Постів: 1932

Re: Правильний добір підранка 27/02/2011 19:45 #41364

ярий написав:
У першому випадку для початківця не так просто.Потрібно попасти в спинний мозок біля атланта-першого хребця.Без знань анатомії і навиків будуть мордуватися і звіря мордувати.В Європі молоді мають з два роки попрацювати в угідді де входить розробка туш звіра,а стріляють там чуть не кожен день.Виробляються навики.
Що там попадати... взяти дробовку за кінець ствола і, гарно замахнувшись,- хрясь по потилиці... - що заєць, що козел "виключається" відразу, а там поки теплий ріж... Правда бажано набої завчасно витягнути, бо якщо інтерсепторів (перехоплювачів курка) немає, чи слабі - то можна і рядом лягти... (жарт... )
..

Re: Правильний добір підранка 27/02/2011 20:25 #41368

Що там попадати... взяти дробовку за кінець ствола і, гарно замахнувшись,- хрясь по потилиці... - що заєць, що козел "виключається" відразу, а там поки теплий ріж... Правда бажано набої завчасно витягнути, бо якщо інтерсепторів (перехоплювачів курка) немає, чи слабі - то можна і рядом лягти... (жарт... )[/quote]
  • ANVO
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 45

Re: Правильний добір підранка 27/02/2011 20:56 #41370

Ми добераємо також собаками,і ножичком чік.Але е у нас Лайка яка під час добору Цапка,ніж ми дойшли то він уже пів дупи відгриз .І не сказав би шо не годують дома.Хлопці чесно кажу,сили в ного мамо рідна.
  • Юра 28
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1292

Re: Правильний добір підранка 27/02/2011 20:59 #41371

ANVO написав:
Що там попадати... взяти дробовку за кінець ствола і, гарно замахнувшись,- хрясь по потилиці... - що заєць, що козел "виключається" відразу, а там поки теплий ріж... Правда бажано набої завчасно витягнути, бо якщо інтерсепторів (перехоплювачів курка) немає, чи слабі - то можна і рядом лягти... (жарт... )
[/quote]
Брате ніколи не можна дичину добивати прикладами.Це шкодить здоровю і рушниці.
  • Юра 28
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1292

Re: Правильний добір підранка 27/02/2011 21:23 #41376

Юра 27 написав:
Ми добераємо також собаками,і ножичком чік.Але е у нас Лайка яка під час добору Цапка,ніж ми дойшли то він уже пів дупи відгриз .І не сказав би шо не годують дома.Хлопці чесно кажу,сили в ного мамо рідна.

Не в кожного є такі собаки ,та і поїдання собакою дичини то є вада,так не повинно бути.Після роботи собак в трофею не дуже то товарний вигляд ,і то якщо вчасно господарі поспіли.А скільки буває так що пес нікого не підпускає до дичини і спокійно собі ласує дичиною.
  • Постів: 1824
О.Бісмарк

Re: Правильний добір підранка 27/02/2011 21:39 #41380

West написав:
Після роботи собак в трофею не дуже то товарний вигляд ,і то якщо вчасно господарі поспіли.А скільки буває так що пес нікого не підпускає до дичини і спокійно собі ласує дичиною.

Це вже дефект чи недолік по вині господаря. Собака повинна наздогнати, загризти, і облаювати до приходу господаря,або прибігти і привести до трофею.Хоча тут є дві сторони меделі; гірше би було якби тварина мучилась сутку, або й більше.Взагалі на полюванні має бути вистріл і труп.А якщо не увірений, що попадеш по місцю, або нема часу прицілитись, то краще взагалі не стріляти.Особисто я ніколи не стріляю якщо не увірений що попаду, навить по лисові.
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)

Re: Правильний добір підранка 28/02/2011 00:23 #41412

[quote="Юра 27" post=41371]ANVO написав:
.............
Брате ніколи не можна дичину добивати прикладами.Це шкодить здоровю і рушниці.
Я писав що жартую (жарт... )
Після роботи собак в трофею не дуже то товарний вигляд ,і то якщо вчасно господарі поспіли.А скільки буває так що пес нікого не підпускає до дичини і спокійно собі ласує дичиною.
який жадібний...ділитись не хоче в мого товариша РГ була - кобель. Так дійсно, один раз пока дійшли до впавшого козла, хвилин 2-3 пошукали, бо той песик мовчав біля дичини і вже ласував на всю свіжиною. Що господар не робив - нічого не допомагало.
..
Останнє редагування: 28/02/2011 00:34 від DOK.

Re: Правильний добір підранка 28/02/2011 00:37 #41413

[quote="DOKtor Nik" post=41412]Юра 27 написав:
ANVO написав:
.............
Брате ніколи не можна дичину добивати прикладами.Це шкодить здоровю і рушниці.
Я писав що жартую (жарт... )
Після роботи собак в трофею не дуже то товарний вигляд ,і то якщо вчасно господарі поспіли.А скільки буває так що пес нікого не підпускає до дичини і спокійно собі ласує дичиною.
який жадібний...ділитись не хоче в мого товариша РГ була - кобель. Так дійсно, один раз пока дійшли до впавшого козла, хвилин 2-3 пошукали, бо той песик мовчав біля дичини і вже ласував на всю свіжиною. Що господар не робив - нічого не допомагало.
  • Юра 28
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1292

Re: Правильний добір підранка 28/02/2011 00:59 #41416

Напевне собаки вважають, що то ЇХНІЙ ЗАКОННИЙ трофей, тому деякі починають відразу трапезничати.. Коли підійшли, гончака ледве відтягнули від солідно пошматованої туші, кругом валялись великі шматки шерсті і почав рвати м"ясо. Добре хоч пес не огризався, бо трохи боявся господаря.
..

Re: Правильний добір підранка 28/02/2011 01:59 #41418

dumaiu to "normalno" sho pes troxy ist zdobych
to e zdobych i iogo , vin poxodyt vid vovka i mae instynkty ti sami .

tema "dobir" chy "dobyvannia " pidranka .

Re: Правильний добір підранка 28/02/2011 11:20 #41443

Однозначної інструкції бути не може, бо випадки не повторюються. Підранки різні і по різному биті, собака є чи відсутня, звір великий чи малий, може бути порося а може і добрий кнур, і тд.
  • сірий
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1132
Жоден народ не буде вільним, поки не звільнеться сам.

Re: Правильний добір підранка 28/02/2011 19:18 #41517

Більшого звіра добираю ножем в серце.
Качок ( птаха) - розтягуванням.
Зайця - Дзвін добирає, то для нього свято.

Re: Правильний добір підранка 01/03/2011 20:37 #41724

strilok написав:
West написав:
Після роботи собак в трофею не дуже то товарний вигляд ,і то якщо вчасно господарі поспіли.А скільки буває так що пес нікого не підпускає до дичини і спокійно собі ласує дичиною.

Це вже дефект чи недолік по вині господаря. Собака повинна наздогнати, загризти, і облаювати до приходу господаря,або прибігти і привести до трофею.Хоча тут є дві сторони меделі; гірше би було якби тварина мучилась сутку, або й більше.Взагалі на полюванні має бути вистріл і труп.А якщо не увірений, що попадеш по місцю, або нема часу прицілитись, то краще взагалі не стріляти.Особисто я ніколи не стріляю якщо не увірений що попаду, навить по лисові.

Боронь Боже,не труп а трофей.
  • Постів: 1824
О.Бісмарк
За пост подякували: гефест

Re: Правильний добір підранка 01/03/2011 20:41 #41725

[quote="West" post=41724] Боронь Боже,не труп а трофей.
Ну тут я вже дійсно загнався!
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)

Re: Правильний добір підранка 01/03/2011 20:42 #41728

Та нічого,снайперська школа напевно дається взнаки.
  • Постів: 1824
О.Бісмарк

Re: Правильний добір підранка 02/03/2011 17:35 #41835

Я в полюванні початківець, але перед тим як стати офіційним мисливцем добрих два роки ходив на полювання з батьком і старшими колегами як "зброєносець".От і вся "брудна" робота по добору підранків і подальший розбір здобичі припадала на мої руки.
З особистої практики:
- Заєць - береш за задні ноги, чіткий і сильний удар "ребром" долоні в потилицю ближче до вух. Потрібно добряче прикластись, якщо удар слабкий звір мучиться ще хвилин десять.
- качка - розтягуванням, ось тут варто не перестаратись.
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
  • 3
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 0.95 секунд