• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
<--

ТЕМА: Мисливські забобони

Re: Мисливські забобони 28/08/2011 23:15 #54670

Юра 28 написав:
То козаки перед полюванням потрібно лягати спати окремо від дружини,щоб зранку з нею не пересіктись. Або вставати з закритими очима.

та ні, мова йде про чужих...
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)

Re: Мисливські забобони 28/08/2011 23:23 #54671

strilok написав:
Юра 28 написав:
То козаки перед полюванням потрібно лягати пати окремо від дружини,щоб зранку з нею не пересіктись. Або вставати з закритими очима.

та ні, мова йде про чужих...

Я поняв. Але дамаю Васька,краще вставати на полювання краще окремо від дружини
  • Юра 28
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1292

Re: Мисливські забобони 29/08/2011 01:32 #54682

Треба просто швидше йти до лісу, і щоб по дорозі її не зустрічати-самому повернути до неї до дому! Тоді результат на полюванні гарантовано! З трофеєм точно вернешся!

Якщо по вашому, панове - ахотчики, то в лісі і в полі вже би ні пуха , ні пера точно не було В ті всі приказки не вірив і не вірю . Вірити треба в інше ... І ще... Ніколи, протягом подружнього життя ( в минулому) не було такого, щоб казав, що йду чи їду на полювання, а йшов чи їхав НЕ на полювання, а на Ахоту ... Ну негарно якось ... змішувати святі поняття
  • i19
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2868

Re: Мисливські забобони 30/08/2011 13:14 #54798

Якщо мисливець вміє гарно стріляти, знає повадки звірів, їх стежки, місця виходу з загону. То ніяки забобони йому не страшні. А коли він дуб, то і забобони не допоможуть, тільки "лоховський фарт"

Кількість пійманої риби, відповідна до кількості виїздів на рибалку. Це стосується і полювання, та отримання досвіду.
  • сірий
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1132
Жоден народ не буде вільним, поки не звільнеться сам.
Останнє редагування: 30/08/2011 13:22 від сірий.
За пост подякували: Карпатець

Re: Мисливські забобони 30/08/2011 16:57 #54804

100%-так!
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)

Re: Мисливські забобони 31/08/2011 17:37 #54905

сірий написав:
Якщо мисливець вміє гарно стріляти, знає повадки звірів, їх стежки, місця виходу з загону. То ніяки забобони йому не страшні. А коли він дуб, то і забобони не допоможуть, тільки "лоховський фарт"

Кількість пійманої риби, відповідна до кількості виїздів на рибалку. Це стосується і полювання, та отримання досвіду.

Всяке буває в житті від промаху і осечки набоя ніхто не застрахований навіть Ви.Тому і вірите у покровительку ловчих.
  • Постів: 1830
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...

Re: Мисливські забобони 12/02/2012 00:18 #69122

Полювати легше без забобонів... мені...
  • marik
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 64
За пост подякували: hanter39

Re: Мисливські забобони 02/05/2012 19:25 #76057

сірий написав:
Якщо мисливець вміє гарно стріляти, знає повадки звірів, їх стежки, місця виходу з загону. То ніяки забобони йому не страшні. А коли він дуб, то і забобони не допоможуть, тільки "лоховський фарт"

Кількість пійманої риби, відповідна до кількості виїздів на рибалку. Це стосується і полювання, та отримання досвіду.

Полностью согласен, особо и добавить нечего
  • blesna
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Рыбак
  • Постів: 4

Re: Мисливські забобони 15/11/2012 21:53 #89330

Повір'я та забобони українських мисливців

Живучи в гармонії з природою й спостерігаючи за тими чи іншими явищами, подіями та випадками, люди відзначали певні зв'язки між ними. Одні зв'язки (роса на траві звечора — на сонячну погоду; ворони взимку ховаються в середину крон дерев — на негоду) ми називаймо прикметами, інші (чорний кіт; порожнє відро — невдача) — забобонами. Люди по-різному ставляться до існування останніх, але слід сказати, що більшість у забобони все-таки вірить. Існує ряд професій, а також занять, де відсоток "віруючих" особливо великий. При цьому в кожному занятті існують свої, суто професійні умовності, виконання або невиконання яких несе за собою певний результат.

Людина, яка живе або хоча б вряди-годи перебуває на лоні природи, рано чи пізно усвідомлює, що вона далеко не її цар, а лише крихітна частинка, від якої не так вже багато й залежить. І, мабуть, природно, що мисливці становлять ту категорію суспільства, в якій віра в забобони особливо сильна.

Потрібно сказати, що існують повір'я як загальномисливські, так і суто індивідуальні, які "справджуються" тільки у певних полювальників. Вони можуть у чомусь перекликатися або бути схожими на інші професійні забобони. Наприклад, загальновідомо, що не тільки в мисливців існує певне упередження до жіночої половини людства.

Так, у ніч перед полюванням, за мисливськими законами, не дозволяється спати з дружиною (або хто там кого має), а одна з мисливських прикмет говорить, якщо, ідучи на полювання, ти на своїй дорозі першою зустрінеш жінку (особливо стару), то сьогодні тобі вже не пощастить. У одного мого знайомого мисливця ця прикмета була пов'язана лише з однією особою жіночої статі, помешкання якої знаходилося саме біля дороги, якою той ходив на полювання. І хоча не щоразу, коли він її не зустрічав, йому так уже й таланило, проте завжди після зустрічі з нею він втрачав настрій на весь день. Траплялися в нього з цією жінкою і "курйози". Так, одного разу ідучи полювати качок, знайомий обійшов трикляте помешкання, як кажуть, десятою дорогою, після чого, задоволений, підходячи до озера, зустрів цю особу на березі водойми, де збирався полювати (від долі не втечеш!). До речі, ця жінка про свої фатальні можливості навіть не здогадувалася і кожного разу привітно вітала мисливця й від щирого серця бажала йому удачі.
Якщо вищезгадану властивість мисливці загалом пояснюють впливом "поганих жіночих очей", які, до речі, можуть мати не тільки жінки, існує категорія повір'їв, які ніхто вам не зможе пояснити. Так, наприклад, досвідчені мисливці можуть розповісти з власного досвіду, що в році існує кілька днів, у які просто безглуздо виходити на полювання, оскільки в ці дні навіть зроблений упритул до звіра постріл абсолютно йому не шкодить. До такого "незрозумілого" розряду також відносять випадки, коли ваша надійна, перевірена не на одному десятку полювань рушниця враз відмовляється "бити" звіра, роблячи, в кращому випадку, лише підранки. До речі, цю дивну властивість мисливської зброї описував у книзі "Охота пуще неводи" С. Аксаков. Він пригадував, що у нього і в його знайомих мисливців таке траплялося. Сергій Тимофійович радив при такій напасті повісити рушницю на стіну, щоб та якийсь час "відпочила", а далі полювати з іншою зброєю. Після певного часу вона мала відновити свої колишні відмінні якості, б'ючи звіра наповал з першого пострілу.

Ця порада, звісно, гарна, але тільки для тих, хто має кілька рушниць. Напевно, Аксаков, даючи такі настанови, не стикався із дозвільною системою радянського штибу та нашими законами й інструкціями, що стосуються власників зброї. А як же, скажіть, бути при такому казусі нещасному володарю лише однієї рушниці, коли на дворі розпал мисливського сезону? Запитання досить слушне, оскільки переважна більшість наших мисливців має у своєму арсеналі одну рушницю, і вийди вона з ладу (хоч технічного, хоч душевного), їхнім володарям доводиться на певний час відмовляти собі у можливості пополювати, у чому вони, звісно, собі відмовити не в силах. Через які тільки умовності не переступають нещасні власники таких рушниць!

Решта статті тут - hunt-fish.com.ua/article.htm?ident=11953bd95d68732
не допусти щоб хобі переросло в діагноз
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 0.81 секунд