ТЕМА: Собака для полювання на кабана.

Re: Собака для полювання на кабана. 02/02/2011 23:51 #38745

Найкращі результати по кабану дає РЄЛ. Має сильну злобу і вязкість.Головне щоб у родоводі була робота по кабану.Є собачки які вже починають працювати у 6-7 міс.Але ж повторююсь із собакою треба прцювати і привчати до виду полювання і тоді буде результат.Головне не брати його на початках із тупими псами, які працють тільки на підхваті.
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)

Re: Собака для полювання на кабана. 16/02/2011 15:27 #40199

Згоден. Хороші РЄЛ працюють по кабану дуже добре. А спрацьована пара РЄЛ - то пісня. В мене була пара до Дарка. Називалась Джуна. За характер (щоб не називати Відьмаська ). Так от Дарк находив кабана, а вона його брала за .....цензура..... Кабан на дупі катався по землі. Шкода, що її вже нема.
  • Барва
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 395
загрузка...

Re: Собака для полювання на кабана. 16/02/2011 15:34 #40204

ЗСЛ теж непогані,швагро має,непогано працюють.Але мені чомусь більше подобаються РЕЛ.
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)

Re: Собака для полювання на кабана. 16/02/2011 15:45 #40211

Мені дуже подобаються РЕЛ.

Я думаю, що РЕЛ більше соображають від ЗСЛ, тому що менші.Працюють з меншого віку. Але на більшого звіра я натаскував з 1,5 року. Собака вже має хорошу реакцію, відчуває свою силу.
Якщо собака не боїться звіра і має до нього азарт то назавжди (переживати, що коли була мала і їй не показали кабана не вартує). А якщо боїться чи не має азарту - ніц не вдієш.

Особисте враження.
  • Барва
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 395

Re: Собака для полювання на кабана. 16/02/2011 15:51 #40216

Барва написав:
Мені дуже подобаються РЕЛ.

Я думаю, що РЕЛ більше соображають від ЗСЛ, тому що менші.Працюють з меншого віку. Але на більшого звіра я натаскував з 1,5 року. Собака вже має хорошу реакцію, відчуває свою силу.
Якщо собака не боїться звіра і має до нього азарт то назавжди (переживати, що коли була мала і їй не показали кабана не вартує). А якщо боїться чи не має азарту - ніц не вдієш.

Особисте враження.

Підтримую,але на поводку у вольєр щоб дивилась на роботу дорослих пускаю від 6 міс.А щн краще купити малого піцвинка і пустити з дорослими хай погризуть, а потім дорізати . після такого уроку якщо пес має задатки 90% успіху .
  • strilok
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • полювання,відпочинок на природі.
  • Постів: 928
ИЖ-18 МН (30-06)

Re: Собака для полювання на кабана. 17/02/2011 14:29 #40385

Успіхів тобі у натасці. Кабани будуть
Було б ідеально, якщо б твоя РЄЛ побачила роботу однієї собаки, але по місцю - ....цензура... Толкова лайка легко зрозуміє що має робити із звіром. І такий урок тоже .
  • Барва
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 395

Re: Собака для полювання на кабана. 18/05/2012 02:10 #77279

Дуже добре по кабану працює пара західносибірсиких лайок.
А ще знаю такий випадок що лайка в парі з ягтерєром так клали кабана що можна було ножем дорізувати
  • Юрій.
  • Поза форумом
  • Досвідчений ловчий
  • Постів: 120

Re: Собака для полювання на кабана. 18/05/2012 10:17 #77298

Сам був свідком на одному полюванні в Буську, пара ягдів та лайка розтягнули цапка в кукурудзі, і власник взяв того цапка без пострілу!!!

Але кожному своє!!! Як на мене, процес добування звіра повинен завершуватись влучним пострілом!!!
  • LСергій
  • На форумі
  • Moderator
  • Клуб "Ловецтво України"
  • Постів: 2650
Обов"язково читаємо ПРАВИЛА
............................................

Re: Собака для полювання на кабана. 18/05/2012 10:44 #77302

Я також за влучні постріли, але коли собаки невідступаються від кабана просто сидять на ньому я думаю ніхто би не наваживсяб вистрелити.
  • Юрій.
  • Поза форумом
  • Досвідчений ловчий
  • Постів: 120

Re: Собака для полювання на кабана. 18/05/2012 12:30 #77307

Є такі що наважуються, а відомого КАУРА на кабану положили.
  • Muhaylovuch
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Полювання без собаки , як весілля без музики.
  • Постів: 2033
ТОЗ-63 -16К; ІЖ-27Е -12К. Два Дратхаари, Гладкошерстний фокстер"єр.

Re: Собака для полювання на кабана. 18/05/2012 15:35 #77321

... u mogo znaiomogo "duzhe velyki lyudy " kartechyv zabyly 2 -psa i kabana

Re: Собака для полювання на кабана. 18/05/2012 16:31 #77329

Сам був свідком на одному полюванні в Буську, пара ягдів та лайка розтягнули цапка в кукурудзі, і власник взяв того цапка без пострілу!!!

Для собаки, кабан - противник, коза - жертва. Коза, то як заєць тільки більше (це так примітивно порівнюючи).
  • Vitallik
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 620
Коли Закон втрачає справедливість - Справедливість стає законом
За пост подякували: vasyl eger, бригадирь

Re: Собака для полювання на кабана. 06/10/2012 15:43 #86623

Hunter.ua написав:
я конешно не спец но обьясниет мне зачем нужна собака которая гонит кабана с голосом? Что бы он на номер шел на скорости 40 км в час вместо того что бы выйти спокойно? Для меня лично для охоты на кабана нужны только две вещи от собаки
1 остановка кабана на месте и отвлечение внимания на себя - дает возможность охотнику подойти и сделать выстрел
2 поиск подранков

Федя перший варіант ідеальний для індивідуального полювання на кабана з-під собак, а коли приймаєш участь в колективному полюванні і будеш постійно стріляти кабанів в загоні, бо твоя собака його там тримає, то на тому колективні полювання для тебе можуть закінчитися, бо реально виходить так, що скидуються всі, а полюєш тільки ти , а решта так приїхала горілочки попити...
Для мене:
1. спокійний гін з голосом (без істерики), дає можливість лінії стрілків підготуватися і визначити напрямок руху звіра.
2. зупинка тяжкого підранка на місці до підходу і добору його
з. пошук підранків по кров.сліду
імхо
  • Vitallik
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 620
Коли Закон втрачає справедливість - Справедливість стає законом

Re: Собака для полювання на кабана. 07/10/2012 16:41 #86669

так ради Бога можно изначально определить кто будет подходить к остановленому зверю, или подходит ближний. "Спокойный гон с голосом без истерики" это как? У меня гончие без истерики гоняют копыто точно так же как и зайца и лису, небольших вобще останавливали я тогда и похолол на месте когда увидел кабана грозно стоявшего напротив выжловки, хорошо все обошлось. Но скоко я не видел гонного кабана он летел под собаками как проклятый изо всех сил. Я вобще щитаю если колективная охота и в загоне нету болота или каких то островов камыша собака в загоне не сильно нужна, а вот на доборе подранка незаменивая помошница.
  • Hunter.ua
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1903

Re: Собака для полювання на кабана. 07/10/2012 19:36 #86674

Спокійний гін без істерики, мав на увазі, щоб собака не тиснула на звіра і йшла з заду, якби супроводжуючи ...
  • Vitallik
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 620
Коли Закон втрачає справедливість - Справедливість стає законом

Re: Собака для полювання на кабана. 07/10/2012 20:10 #86675

если собака будет идти с голосом за кабаном то она его полюбому будет напирать и заставлять идти быстрее
  • Hunter.ua
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1903

Re: Собака для полювання на кабана. 07/10/2012 22:21 #86679

Лайка хватками зупиняє кабана досить легко
  • Юрій.
  • Поза форумом
  • Досвідчений ловчий
  • Постів: 120

Re: Собака для полювання на кабана. 08/10/2012 11:37 #86704

Мій лайчук хваток не робить (принаймі не робив 2 роки назад коли возив його на вольєр) зато були випадки коли ми зустрічалися на полюванні з кабаном то без хваток кабан навіть не вставав з місця, аж поки не почув загоничів. З однієї сторони це погано , що не зупиняє кабана хватками з іншої сторони звір під таким собакою поводиться спокійніше....Щодо гонитби з голосом в загонному полюванні то я попав на "браковану" лайку бо гонить все що рухається і все з гав-гав , кращого і непридумаєш для мене , а гончак це вже інший вид полювання....
  • Myron
  • Постів: 2322

Re: Собака для полювання на кабана. 08/10/2012 17:24 #86731

Лайка хватками зупиняє кабана досить легко
Фокс також, + кабан його не боїться, не бачить в ньому суперника
  • Muhaylovuch
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Полювання без собаки , як весілля без музики.
  • Постів: 2033
ТОЗ-63 -16К; ІЖ-27Е -12К. Два Дратхаари, Гладкошерстний фокстер"єр.
Останнє редагування: 08/10/2012 17:26 від Muhaylovuch.

Re: Собака для полювання на кабана. 08/10/2012 17:30 #86732

Смотря какой кабан. Иногда останавливает, а иногда так настёгивает, что потом и 3 собаки остановить не могут.
  • Рома2323
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1627
2ЭГ,ЗСЛ,иж 27е-1с
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 0.52 секунд