Можна використати кота, чи коти теж дефіцит
Головне, щоб собака в кінці сліду отримала емоційне задоволення, азарт... А якщо вона буде ходити по сліду і в кінці знаходити свою домашню підстилку, то навряд це її сильно змотивує... На сліду можна ще додавати шматочки м'яса для мотивації собаки.
Повернулись.Росказую.З самого початку допустив помилку,зайшов до початку сліду за вітром,собакен "місце попадання" занюхав відразу,почав активно обнюхувати а потім....рити,такса і в Африці-такса Декілька раз пробував підвести на слід,але крутився на місці,активно обнюхував і все... Потім до мене дійшло,зорієнтувався з вітром,зайшли з другого кіця сліду,там також налив достатньо "фарби",30-40 сек обнюхував і чітко пішов по сліду,пройшов чітко,сколовся один раз,там де слід переходив через стежку,повернув повідком назад і вже більше не сходив аж до кінця сліду де і був "вмотивований" своїм любимим лакомством.В цілому я задоволений роботою як на перший раз. Зразу ж виникло питання:чи можна проходити той самий слід ще раз?Дуже вже хотілось подивитись роботу ще раз.Пройшли так само,з тим самим сколом.Хто має практику натаски по кровяному,підказуйте,що не так.
Ще раз йти тим самим слідом не варто (запах господаря мисливському собаці дуже знайомий ),
так само не варто самому класти слід і йти по ньому за малий проміжок часу.
А в мене повний "0". В неділю ранком проклав стежку, крові не мав проте якраз привіз говяжі відрізки собакам і з них в кульок стекло грам 150-200 крові (дуже ріденької) от і вирішив спробувати , після обіду пустив Емку та взагалі не прявила ніякого інтересу до сліду і в результаті хом`ячок залишився цілим . Цими вихідними спробую зі звичайною кров `ю.
У неділю Бірко показав клас, витримка була дві доби, слід місцями через болото, дорогу, а на додачу ще й шукав по свіжоспаленій траві, яку перед пошуком загасили . Кілька раз його хотіли збити з пантелику куріпки, які злітали перед носом та бігали поруч, але він не вівся на ці провокації. І як результат символічний "підранок" в зубах
Шукаю компаньйона зацікавленого в одноразовому тренуванні псів по кров'яному сліду в околицях Львова. Мені зручно робити це в районі: Сокільники-Оброшин-Лапаївка.
Сьогодні вперше спробував Фані по фарбі..
В наявності була лише свинська фарба і на жаль, в скорому майбутньому іншої не передбачається. Тому було вирішено стежку прокласти нею...
Стежка прокладалася тампоном з губки, прив"язаного до палиці.
Йшов так, щоб вітер дув від прокладуваного сліду у мій бік, тобто щоб мій слід не задувало вітром на кров"яну стежку. Для першого разу відмітки фарби ставив через кожні 0.5 м.
Довжина стежки близько 100 м. Оскільки це перша робота, стежку прокладав без різких поворотів.
Витримка сліду 6 год.
В кінці стежки шкіра лиса (оскільки ні косулячої ні кабанячої в обістю поки нема)...
Розумію, що з мого боку було допущено ряд помилок (на відео видно), та загалом ніби не погано... Працюватимемо далі. Наступного разу стежку прокладу вже в природніх умовах...
Про результати буде висвітлено на сайті..
Прошу до обговорення плюсів і мінусів в роботі собаки і ведучого..
Буду вдячний за підказки.
Вах... Дякую, Теодорович!
Наступного тижня неодмінно завітаю в гості.
Завтра планую прокласти стежку в "бойових умовах"..
Старий яблуневий сад з прокошеними міжряддями. Поряд вихід в поля.
Сьогодні їздив у розвідку.
Шкода, не взяв фотоапарата. Сім"я фазанів мирно нишпорила в прокошеній люцерні в двадцяти метрах від мене. При чому я не ховався, був на чистому. Просто не робив різких рухів..
До речі, слід я теж маркую. Маю нарізану катанку із прив"язаними до неї білими тряпочками... Втикаю в землю по мірі прокладання стежки.
Дякую!
Відносно голосу важко сказати...
Гавкає на прохожих по вулиці чи чужих, якщо хтось у двір заходить.
Коли дурачились із шкірою лиса, то не гавкала..
Сьогодні пробував прокладати слід в угіддях.
Повна протилежність попередньої роботи.
Стежку можна сказати пройшов я.
Її цікавило все навкруги, лиш не слід..
Місце для неї було не знайоме. Там була вперше. Оскільки я трохи поспішав, то не дав їй навіть вибігатися. Одразу "в роботу". Думаю, саме це стало причиною. Хай там як, а на сліді вона сьогодні була повний ноль.
Проте в кінці стежки я виставив клітку з живим кролем.
Реакція на кроля була ніби не погана, наскільки я неопитний можу судити.
Сподіваюсь, більш досвідчені норчатники підкажуть добре чи зле
Добре.Вона вже вкурила що від неї хочуть.Головне тепер,щоб їй не відбити необдуманими чи забагато надуманими діями інтерес до кровяного сліду.Ще одно,коли вона сколеться на крові не забирай зразу,дай пройти 3-4м щоб ти переконався,що це дійсно скло,а не закрутило вітром запах.Ще одне,з сколу не відтягуй на поводку,а на руках віднеси на місце сколу.