Хлопці вітаю, я коротко опишу як свого вчив на постріл, може кому мій досвід знадобиться,
спочатку було все нормально а в місяця 3-4 перелякали салютами, мене на місці не було а жінка не знала що робити, як приїхав до дому ще потім зауважив не нормальну реакцію на постріл,він ще не шугався конкретно,но вже насторожувався,
Хлопці, кажу від разу на це потрібно терпіння, можливо прийдеться сезон пропустити, по моєму досвіду кобеля важко але можна виправити, суку важкий варіант,
Нарізав шматочками м'ясо, завбільшки такими щоб пес смакував та відчув що є в нього щось на зубах, та щоб не було йому забагато, чому мясо? бо мій за ним аж гине, це важливо щоб пес дуже бажав прикормки,
перше коли салюти будуть я приблизно знав, це НР і свята, а свята Садік часто любив організовувати, як починалися салюти, я зашторював і закривав вікна, і Грея гладив і м"яском прикормлював
потім знову привчав до пострілу, на стенді коли стріляли з дороги підходив, дивився на реакцію собаки, починав пес насторожуватися, я гладив і кормив м"яском
но тут потрібно без фанатизму, погодував добре лакомсвом забрав собаку, ні в якому разі не підходь ближче, не меньше ніж через тиждень проводив ще таку процедуру, вдасться підійти далі добре ні ні друге добре головне щоб без фанатизму, і так підводити безпосередньо до пострілів, це довгий процес в мене так спрацювало