<--

ТЕМА: Старі фото книги традиції в ловецтві .

Старі фото книги традиції в ловецтві . 26/08/2009 20:11 #10445

Мене дуже цікавить ця тема

все що повязане з ловецтвом на нашій землі до 2 СВІТОВОЇ ВІЙНИ (бо після маємо багато інформації )

старі фото з мисливцями їх здобич зброя та ПСИ , дані про звіра , рецепти з дичини , книги відео ...все .

хто що має і може тут викласти .
ДЯКУЮ .

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 27/08/2009 03:07 #10475

Це приблизно початок 80-років,мої мисливські вчителі.Полювання на кабана.
  • Baron
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 407

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 11/10/2009 03:17 #13462

як нічого ні я ні інші незнаходять нічого цікавого старовинноло з ЛОВЕЦТВА В НАШІМ КРАЮ то викладаю тут з сусідів РУМУНІІ
а може то частина наша БУКОВИНА

фото з музею ловецтва

img444.imageshack.us/img444/498/653pxposadahuntingmuseu.jpg

файно дужеее

а це королівські лови 1930р ведмедя десь в КАРПАТАХ а може то на півн БУКОВИНІ хто знає .але гарно .

August Von Spiess, Director of the Royal Hunts, after a Carpathian bear hunt, 1930s.

img12.imageshack.us/img12/9843/780pxvonspiessbearhunt.jpg

тут ще королівські лови 1930 на оленя

August Von Spiess, Director of the Royal Hunts, after a Carpathian stag hunt, 1930s.

img23.imageshack.us/img23/7555/66056183.jpg

Останнє редагування: 11/10/2009 03:28 від vasyl eger.

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 01:22 #15174

Вася,це на буковині,Август фон Шпіс відомий серед мисливської братії Австрії,Німеччини,більше ніж Сабанєєв у Росії.Написав багато монографій.Деякі перевидання на нім.мові,а читаю вільно,як українською,я маю.
Під фото-Відстріляний(ведмідь)через вісім ночей засідки.
Я маю пару фотографій з тих часів на Сколівщині,в оригіналі!

Замок Гределя в Сколе.(Львівщина)Зберігся і зараз,комуна знищила сильно.Кафельні усі пєци поїхали в невідомих напрямках.Лишилися тільки стіни де зробили школу-інтернат.

Граф Гредель

Трофеї одного полювання в риковисько.
  • Постів: 1925
Останнє редагування: 02/11/2009 01:42 від ярий.

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 01:40 #15178

Кафельні усі пєци поїхали в невідомих напрямках

У відомому.....на схід
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 01:44 #15180

Думаю і не все поїхало.Трохи наші лизуни прибрали собі,а більшість просто знищили.Не вміли цінити мистецтво і культуру.Голота.
  • Постів: 1925

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 01:50 #15181

Трофеї одного полювання в риковисько.

Мабудь це не з одного полювання, або полювання тривало кілька днів. Другий олень свіжий, останній обрізаний вже на дошку, а решта вибілені.(на це все потрібно час)
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 01:52 #15182

Вася,це на буковині,Август фон Шпіс відомий серед мисливської братії Австрії,Німеччини,більше ніж Сабанєєв у Росії.Написав багато монографій.

От щоб перекласти ці монографії на українську....це добре діло для українського мисливства.
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 01:57 #15184

Можна,готиком читаю теж без проблем,тільки час потріюний і щоб хтось набирав,дозвіл напевно теж.
  • Постів: 1925

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 02:05 #15185

Звалити все на плечі одної людини погана ідея. Може наш Клуб розростеться і зможе профінансувати переклад і видання....
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 02:35 #15189

НЕОФІЦІЙНО МОЖНА ВЖЕ.є ДОРЕЧІ БАГАТО ЛІТЕРАТУРИ ПРО ПОЛЮВАННЯ В НАШИХ ТЕРЕНАХ ЩЕ ДО ВІЙНИ.ПРО КАРПАТИ І МИСЛИВСТВО ТОГОЧАСНЕ,ПОТРІБНО ШУКАТИ В ПОЛЬСЬКІЙ І НІМЮюАВСТРІЙСЬКИХ КНИГАХ.ПЕРЕКЛАД ЗРОБИМО.
  • Постів: 1925

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 02:38 #15190

То запропонуй якусь цікаву монографію.....
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 03:02 #15191

про СКОЛІВЩИНУ ТУСТАНЬ і на офіційній сторінці ловецької фірми пише файно і є фото

а що ін небуло

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 12:16 #15193

Тема - гарна. Треба її розвивати. І спробую трохи додати....
Це уривок з книги "В країні ловів" (польською, Варшава). Переклад (адаптований)- мій.

"На території України, яка входила до складу Австро-Угорської імперії, у 1862 році створюється Міське мисливське товариство у Львові. Це товариство зібрало до своїх лав купців та промисловців, а з часом і представників міської інтелігенції, і мало право на полювання в багатьох маєтках міста Львова.

Більш ексклюзивний характер мало засноване в 1871 році Лисовецьке товариство, яке діяло на підставі оригінального статуту, згідно з яким кількість його членів не могла перевищувати 14 “товаришів”. В лавах товариства панувала сувора дисципліна та високий рівень мисливської етики. Ця мисливська спільнота видала три томи хроніки, яка охопила його діяльність за період 1870-1921. Ця організація проіснувала до початку другої світової війни.

Необхідно також згадати про засноване у 1876 році Мисливське Товариство ім. Святого Губерта. Воно славилось багатством своїх угідь та їх досконалим управлінням, а його статут став взірцем для багатьох інших мисливських організацій.

Зовсім інший характер мало Галицьке мисливське товариство, засноване у 1876 році з ініціативи Володимира Дідушицького, творця відомого природничого музею у Львові. Метою цього товариства було впорядкування мисливських стосунків, поширення сучасних методів вирощування тварин та мисливської етики, боротьба з браконьєрством та грабіжницькою експлуатацією угідь. Пік розвитку Галицького мисливського товариства припадає на початок ХХ сторіччя. У цей час воно налічувало біля 1 500 членів."
  • ivans
  • Постів: 1269

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 12:20 #15194

Думаю, дещо і тут є цікаве, хоча мова йде про схід України.

www.uoor.com.ua/ukr/about_organization/history#content
  • ivans
  • Постів: 1269
Останнє редагування: 02/11/2009 12:21 від ivans.

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 12:34 #15195

ivans писав(ла):
Думаю, дещо і тут є цікаве, хоча мова йде про схід України.

www.uoor.com.ua/ukr/about_organization/history#content

Молодець.
Перше фото старого організованого українського мисливства!

  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 13:00 #15197

Цікаво які були під час Австро-угорщини і польської окупації українські(русинські) товариства на західні Україні.
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 13:11 #15200

Богун , ти зацікавлюєш народ на форумі такими запитаннями?
Наскільки я тебе вже віртуально знаю то ти якраз і цікавишся цією темою, дискутуєш на літературних форумах
От візьми і досліди цю тему і заодно розкажи форумчанам
Зроби цю гілку цікавою

Гарну статтю показав ivans

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 13:19 #15206

Давайте разом
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

Ві:Старі фото книги традиції в ловецтві . 02/11/2009 13:27 #15211

Цікаво, що поляки історію своїх мисливських товариств розпочинають саме зі Львова.
Дивись тут: Це вкладення прихование для гостей. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся, щоб побачити його.
Вкладення:
  • Прикріплений файл Це вкладення прихование для гостей. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся, щоб побачити його.
  • ivans
  • Постів: 1269
Останнє редагування: 02/11/2009 13:29 від ivans.
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 0.51 секунд

  • Продана. Далі...