• 1
<--

ТЕМА: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ

ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 03/02/2009 22:56 #1431

Цього року на полюванні стався зі мною такий випадок:стою на ранішній зорці на полюванні на качку і чекаю свого трофею,тут надлітає на мене крижень я прицілююсь і хлоп - плюнула ,я з другого ствола і крижень спокійно летить далі з легким переляком .Я скоренько без зайвих думок перезаряджаю і чекаю далі.Азарт.Стою собі,нічого не летить,а я думаю: і чого то плюнув магазинний патрон,як то сталося і.т.д І тут мене осінило ану я подивлюся в стволи,і що ви думаєте: посередині ствола, спокійно собі сидів "контейнер" ,добре що нічого в той момент не надлетіло,а то хто-зна чим би це закінчилось.

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 03/02/2009 23:10 #1432

Повезло що глянув!!!

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 04/02/2009 00:14 #1439

сісі

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 07/02/2009 18:15 #1539

Надумав мій кум купити собі рушницю.Поробили всі відповідні документи і гайда в «поле».Першим його полюванням було полювання на пернату.Це якраз для новачків,де і здобич побачиш і з рушниці вдосталь постріляєш.Одним словом після двох днів полювання ,страшенно змученого,без трофеїв ,з розстріляними трьома патронтажами і величезною гематомою на плечі ,проте задоволеного, я вів кума з першого його полювання до машин. Польвання пройшло для нього безрезультатно,хоч не погано для людини яка перший раз в житті тримала зброю.Отже коли ми повертались назад ,на плесі одного з озер ми побачили лиску,яка собі плавала недалеко від берега .Так як кум повертався з пустими руками було вирішено добувати трофей. Після декількох акробатичних рухів і вдалого пострілу тіло лиски залишилося мирно покачуватись на хвилях.Ну все, перший трофей здобуто,радості немає меж але лиску ще треба витягнути з води.Тоді ще в мене був спанієль,він і зараз є але вже на пенсії.Песик був не поганий але мав норов.Тобто ліз за здобиччю як сам вважав за потрібне і коли мав настрій.Цього разу це не входило в його плани. Я вже викидав цілу жменю камінців і всетаки вмовив.Він собі спокійно поплив,доплив до лиски,понюхав і назд. І лиска далі граціозно залишилася погойдуватись на хвилях.Тут на виручку прийшла стара добра Л-ка.Ну а кому лізти? Ну звичайно хто стріляв.Наділи ми на кума ту Л-ку і вперед.Пройшовши половину відстані ми зрозуміли що то погана ідея так як намул сягнув вище колін,кум ледве ногами перебирав і вода вже була майже під верхом тієї Л-ки.Вирішено було повертати назад і чекати мисливців з робочими псами.При розвороті кум шпортається і падає.Вода починає затікати в Л-ку,він в паніці ,на четвереньках з повною Л-кою води ледве видерся на беріг .А тим часом мій песик повністю усвідомив всю серйозність ситуації,без ніяких команд гордо виніс на беріг злочасну лиску.

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 07/02/2009 18:19 #1540

І таке буває

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 07/02/2009 18:35 #1542

а твій кум ще полює
чи від тоді вже лишив

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 07/02/2009 18:42 #1544

Ну звичайно полює,але в воду лізе з неохотою.

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 07/02/2009 21:23 #1557

Якось на одному з полювань почув таку історію: після полювання мисливці стали сходитись до табору,ну і як належить всі повинні розрядити рушниці.Тут один горе-мисливець,перший раз на полюванні відходить в сторону і бах,бах в землю .Всі в шоці. Питають навіщо це зробив? А він каже що треба розрядити, а в нього курківка і він не знав як спустити курки.

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 11/02/2009 00:17 #1625

Було це багато років тому на полюванні на качок.Була глибока осінь,вже десь під кінець полювання.В угіддях в яких ми полювали,а це рибне господарство, вже були спущені озера.Кругом болота і залишки водоплавної і болотної дичини яка кучкувалась до відльоту в теплі краї. Всі розставились по дамбах на умовні номера в очікуванні підстрілити свій такий жаданий трофей.
Часи тоді для мисливців були не дуже сприйятливі,в плані амуніції і спорядження.Гільзи,порох,капсуля –все було на розхват і в дефіциті,прокладки і пижі рубались самотужки і кількість пижів коливалась від кількості знайдених на стриху валянків. Дріб лилася вручну,за технологією з журналу «ОХОТА».Правда не завжди вона виходила кругла і відповідної твердості,так як свинець попадав то з акумулятора ,то з кабельної обмотки. Від чого і в відповідності страждала якість стрільби.
От такого типу патронами я був споряджений цього разу. В угіддях почалася стрільба,злетіло кілька табунів,і з півсотні поодиноких качок.Після короткочасної стрілянини вся живність порозліталася і настало затишшя. І так тривало з добрих пів-години,аж хтось крикнув «гуси»,і в повітрі почулось легке гиготіння гусей.Всі завмерли і влилися в землю.В ци краях гуска рідкий гість і дуже бажаний трофей. А тим часом табун звернув в нашу сторону і почав неспішно наближуватись.Як то довго ідуть такі хвилини. Табун вибрав собі шлях між мною і сусіднім номером.Ще секунда і звідтам пролунали постріли,не став і я чекати.Постріл,гуси лєтять далі,я ще разок і є .Один гусак з табуна важко впав в намул,та так що майже повністю в нього заліз.Моїй радості не було меж,я був герой.Та не було меж і моїй здивованості коли при обскубуванні я найшов всього навсьго дві нещасні саморобні дробиночки :одна в верхній частині крила яка ані кісточки не зачепила,а друга в шиї що стала причиною смерті гусака і моєї радості.

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 11/02/2009 00:22 #1628

Постріл,гуси лєтять далі,я ще разок і є .Один гусак з табуна важко впав в намул,та так що майже повністю в нього заліз.Моїй радості не було меж,я був герой.

ГЕРОЙ дня можна сказати!!!Вітаю...
Останнє редагування: 11/02/2009 00:24 від ostt.

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 15/02/2009 10:34 #1723

west написав(ла):
Було це багато років тому [...].

progress... DONE
  • WALLY
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Головний редактор
  • Постів: 3501
НЕ КОРИСТАЮ З ПРИВАТНИХ ПОВІДОМЛЕНЬ
Розплідник FCI vom Berufsjager: www.berufsjager.com/
ALLROUNDER SERVICE INTERNATIONALE: www.alldog.eu/

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 24/02/2009 23:45 #2091

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 25/02/2009 00:01 #2095

В мене самого було декілька випадків коли після пострілу качка летіла як ні в чому не бувало і пролетівши метрів 300-400 замерво падала.Після детального аналізу ,виявлялось що всі були уражені в черевну порожнину, в життєво важливі органи. А раз був випадок коли після пострілу ,качка впала перед мною за метрів 10 на чисте плесо і моментально пірнула і пропала ,більше не винирювала.Я вже і в ОЗК лазив,по дні ногами шурав в надії що вона зачепилась за водорослі,але марно, так її і не найшов.

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 26/02/2009 22:17 #2152

RE: ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 28/02/2009 22:47 #2233

Счастливый случай

Часто случается в охоте, что именно того не находишь, чего ищешь, и наоборот: получаешь драгоценную добычу там, где об ней и не помышляешь. Много раз езжал я с другими охотниками на охоту за волками с живым поросенком, много раз караулил волков на привадах, много раз подстерегал тех же волков из-под гончих, стоя на самом лучшем лазу из острова, в котором находилась целая волчья выводка, — и ни одного волка в глаза не видал. Но вот что случилось со мной в молодости. Это было в 1811 году, 21 сентября. Поехал я рано утром стрелять тетеревов и вальдшнепов. День был пасмурный, и по временам моросил мелкий дождь. Я убил трех вальдшнепов и пять тетеревов, которые еще не состаились, мало садились и недолго сидели на деревьях, да к тому же и ветер сгонял их. Проездив часов до одиннадцати и возвращаясь домой, я хотел выстрелить во что-нибудь, чтоб разрядить ружье, заряженное середней утиной дробью, то есть 4-м нумером. Несколько раз подъезжал я к беркуту (степной орел), необыкновенно смирному, который перелетал с сурчины на сурчину; два раза подъезжал я в меру, но ружье осекалось (оно было с кремнем); наконец, у самой деревенской околицы вздумал я завернуть на одно маленькое родниковое озерцо, в котором мочили конопли и на котором всегда держались утки. Только что я своротил с дороги и стал спускаться к уреме, как вдруг кучер мой, как-то оглянувшись назад, закричал: «Волки, волки!» — и осадил лошадей. Я обернулся: два волка неслись прямо на нас за двумя молодыми собаками, которые были со мною на охоте. Я сидел верхом на дрожках, но проворно перекинулся назад, лицом к запяткам, снял ружье, висевшее у меня за спиной, и развязал платок, которым был обернут замок, потому что шел мелкий дождичек. В самую эту минуту передний волк, гнавшийся по пятам за собакой, наскакав на самые дрожки, отпрыгнул и шагах в двадцати остановился, почти боком ко мне. Я мгновенно прицелился и выстрелил: волк взвизгнул, подпрыгнул от земли на аршин и побежал прочь, другой пустился за ним; собаки спрятались под дрожки; лошади почуяли волков и подхватили было нас, но кучер скоро их удержал. Волки исчезли в небольшом, но крутоберегом вражке, называющемся и теперь Антошкин враг. Остановив лошадей, я зарядил поскорее своего испанца (так называлось мое любимое ружье) картечью, заряд которой как-то нашелся у меня в патронташе, и поскакал вслед за волками. Шагах в пятидесяти, в глубине вражка, один волк лежал, по-видимому, мертвый, а другой сидел подле него; увидев нас, он побежал прочь и, отбежав сажен сто, сел на высокую сурчину. Я, удостоверившись, что стрелянный волк точно издох, лег подле него во вражке, а кучеру велел уехать из виду вон, в противоположную сторону; я надеялся, что другой волк подойдет к убитому, но напрасно: он выл, как собака, перебегал с места на место, но ко мне не приближался. Я вышел из моей засады, кликнул кучера и попробовал подъехать к волку; но он, не убегая прочь, держался в дальнем расстоянии. Делать было нечего, я остановился, положил ружье на одно из задних колес и выстрелил: мера была шагов на полтораста. Вероятно, картечь слегка задела волка, потому что он сделал прыжок и скрылся. Я воротился к убитому волку. Все это время я был в каком-то забытьи, тут только опомнился и пришел в такой восторг, какого описать не умею и к какому может быть способен только двадцатилетний горячий охотник. Убить волка, поехав стрелять вальдшнепов и тетеревов, возвращаясь домой, у самой околицы, без всяких трудов, утиной дробью, из ружья, которое перед тем осеклось два раза сряду... только охотники могут понять все эти обстоятельства и оценить мою тогдашнюю радость! И какой волк! Самый матерой, даже старый! Трудно было взвалить убитого зверя на дрожки, потому что лошади не стояли на месте, храпели и шарахались, слыша волчий дух; но, наконец, кое-как я перевалил волка поперек дрожек и привез в торжестве домой мою добычу. Полдеревни и вся дворня сбежались на такое зрелище, потому что мы с кучером кричали как сумасшедшие и звали всех смотреть застреленного волка. Рассказав не менее ста раз, всем и каждому, счастливое событие со всеми его подробностями, я своими руками стащил волка к старому скорняку и заставил при себе снять с него шкуру. Я положил волку двадцать четыре дробины под левую лопатку. Волк был необыкновенно велик и сыт; в одной его ноге нашли два железных жеребья, давно заросшие в теле. Очевидно, что он был стрелян. Желудок его оказался туго набит свежим свиным мясом вместе со щетиной. По справке открылось, что в это самое утро эти самые волки зарезали молодую свинью, отбившуюся от стада. И теперь не могу я понять, как сытые волки в такое раннее время осени, середи дня, у самой деревни могли с такой наглостью броситься за собаками и набежать так близко на людей. Все охотники утверждали, что это были озорники, которые озоруют с жиру. В летописях охоты, конечно, можно назвать этот случай одним из самых счастливейших.

<<< Сергей Тимофеевич Аксаков

Ві:ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 09/12/2009 19:00 #18311

Десь зо два роки тому, на одному з колективних полювань відгонили цілий день і пусто.Відвернулася від нас мисливська вдача і все,навіть не бачили нічого.Вже повиходили до машин,позачохлювали рушниці і перекушуємо.Все це супроводжується шумом і гамом,ще і пси коло нас шустають.Як на дорогу за метрів 500 щось собі вийшло походило і знову в ліс зайшло.Кажу до хлопців що то сарна.А вони кажуть шо не може бути,то пес,Та і яка сарна як там полювали і ніц не було.Потім коли підїхали то на снігу виразно були видні відбитки ратичок. І зрозумій звіра.

Ві:ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 09/12/2009 20:52 #18320

У мене був схожий випадок. Відполювали цілий день в пусту. Уже вечорії, як у нас кажуть, "хапає за очі"... Я стою на половині дороги до машини, чекаю приятеля, решта хлопців уже пішли. Місце де я стояв виглядало так: голий горб по середині якого до низу йде польова дорога, з боку горба в напрямку дороги заходять смуги корчів від межуючого з полем лісу. Я стою десь псередині гори , нижче останньої смуги корчів, а приятель спускається дорогою з гори. Стою собі спокійно, розрядив рушницю, вже практично зовсім стемніло...Аж тут боковим зором бачу як на відстані десь 50 метрів від мене, від смуги корчів відділяється щось темне і суне до низу. Що ж то таке? Ніяк не розберу в темряві... Піднімаю біноколь, дивлюся і чуть не падаю з ніг. "Йой, мамо, дик..." Ви можете собі уявити як виглядає дичара в 8-ми кратний біноколь з 50 метрів... Рушниця розряджена, зверху бачу силует приятеля... Навпомацки, стараючись не шуміти, але при цьому дику жестикулюючи руками, лечу до товариша. "Диии...к..." і махаю руками в сторану кабанюри. А дичара, тим часом, спокійно переходить поле і ховається в темному лісі...
  • Постів: 3851

Ві:ВИПАДКИ НА ПОЛЮВАННІ 10/12/2009 17:16 #18371

  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4601
  • Сторінка:
  • 1
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 0.75 секунд

  • Продана. Далі...