• 1
  • 2
  • 3
  • 4
<--

ТЕМА: Мазило або чому не попав?

Мазило або чому не попав? 02/03/2010 15:38 #23252

Може почнемо обговорення хто який стрілець, і як часто промазав. І як досягнути більшої результативності і в чому причина.

Я чесно кажучи мазаю регулярно
Одного разу стріляв в цапка, з метрів 50 стояча мішень, взяв добре на мушку і бах і мимо , і в генделику зразу літруха за промах
Але чесно такий був злий. звичайно на себе
Останнє редагування: 02/03/2010 15:39 від WAWA.

Ві:Мазило або чому не попав? 02/03/2010 16:50 #23255

Ха, цікава тема .
У мене зазвичай 50/50. Стрільба в основному по птиці, рідше по зайчику, ще рідше - лисичка. Стріляю виключно по рухомих цілях. Раніше мазав частіше, не було того хладнокров"я, гарячкував, спішив. Вважаю, що як і у всьому іншому потрібно тренування, якомога більше стріляти. Вибір рушниці і боєприпасу для конкретного виду полювання, також грає не останню роль.
  • Постів: 6008
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77

Ві:Мазило або чому не попав? 02/03/2010 21:55 #23273

Я в этом году макзал как никогда...

Были зайцы, как мне казалось 100% но... Сильно не сожелею,пусть розмножаютса.

Ошибку свою знаю,постоянно беру выше.
  • Рома2323
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2172
2ЭГ,ЗСЛ,иж 27е-1с

Ві:Мазило або чому не попав? 02/03/2010 22:39 #23279

Хтось аже що треба щастя, хтось що змазав - але дійсно подивитися, то як коли повезе - буває таке 100% і мазаєш, а є таке що не повинно падати, а воно паде - парадокс получається! Стріляється з різних позицій, у різних ситуаціях - це ж полювання!!!
Я цього сезону мазанув 2-х зайців, одного на 30 м., іншого на 50 м., за качку не пишу, бо хто її порахує щось мазав, щось збивав, а по козах і кабанах 100% результат, в загальному сезон - супер!!!
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525

Ві:Мазило або чому не попав? 02/03/2010 23:18 #23283

slavamaz писав(ла):
Ха, цікава тема .
У мене зазвичай 50/50. Стрільба в основному по птиці, рідше по зайчику, ще рідше - лисичка. Стріляю виключно по рухомих цілях. Раніше мазав частіше, не було того хладнокров"я, гарячкував, спішив. Вважаю, що як і у всьому іншому потрібно тренування, якомога більше стріляти. Вибір рушниці і боєприпасу для конкретного виду полювання, також грає не останню роль.

Я теж так думаю, що багато факторів впливає, неостаннім є прикладистість, бо дуже багато вистрілів проводиться на вскидку. А також так як Слава каже хладнокров"я, бо вичикати і виміряти, а тоді ба-бахати, а не стрілити аж після того думати

Ві:Мазило або чому не попав? 02/03/2010 23:40 #23289

Шановні ловчі прошу також враховувати набої які також можуть бути однією з причин промахів. І треба постійно пам'ятати про кучність бою своїх ружбайок.
  • Постів: 1794
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...

Ві:Мазило або чому не попав? 02/03/2010 23:56 #23291

Однозначно, я вище писав, що вибір боєприпасу має значення. Після того, як повернувся до самокрутів кількість промахів зменшилася.
І ще одне, мало хто провіряє рушницю і патрони на якість дробового снопу, про узгодження дробу (согласование дроби - рус.) під конкретний ствол, мало хто навіть знає, а на осипь це також сильно впливає.
Думаю, що уділивши трохи часу на випробування і пристрілку рушниці, гру з різними навісками пороху і дробу, використанням дисперсантів, можна зменшити кількість промахів на 20-25%. Говорю про стрільбу вльот по птиці і по зайчику/лисичці. В кульовій стрільбі по копиту я повний "чайник"
  • Постів: 6008
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77

Ві:Мазило або чому не попав? 03/03/2010 11:02 #23298

Та... Трафунки бувають розмаїті... Буває, що на 70 метрів два постріли і дві штуки лягло. А було з 10 метрів в небо... А найбільше мазанув з карабіна в оптику по стоячому на 100 метрів. Мало бути 100 відсоткове попадання, але через співпадання багатьох, як здавалося не значних чинників, промазав...
  • Постів: 3845
Останнє редагування: 03/03/2010 13:07 від ОлегП.

Ві:Мазило або чому не попав? 03/03/2010 11:21 #23301

этот год был не похож ни на один предедущий начал очень сильно по птице практически не было промахов, всех перепелов по которым стрелял взял практически всех первым выстрелом,при поездке на фазана пару промахов и потом подряд 4 попадания с 4 при чем раз две куропатки одним выстрелом , потом пошел сезон по пуху это был сезон промахов стопроцентные выходы лисиц были, были подранки но на месте не оставалась , хорошо собачки есть
  • Hunter.ua
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2347

Ві:Мазило або чому не попав? 03/03/2010 12:32 #23303

slavamaz писав(ла):
... В кульовій стрільбі по копиту я повний "чайник"

slavamaz то все так само як і по перу - тільки серце бється сильніше і руки трясуться!
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525

Ві:Мазило або чому не попав? 03/03/2010 19:32 #23312

Можу собі представити . Мені при відкритті сезону з непривички калатає коли до стойки підхожу, що казати коли на тебе кабан пре . Та й відповідальність більша, стільки народу на результат працює. Фазана промазав, то тільки собака на тебе подивиться, мол бамбук ти, я тут носом рию, шукаю, а ти впустив, а от коли копито промажеш - то людям в очі дивитися треба ...
  • Постів: 6008
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77

Ві:Мазило або чому не попав? 03/03/2010 21:35 #23316

slavamaz писав(ла):
Можу собі представити . що казати коли на тебе кабан пре . ........ а от коли копито промажеш - то людям в очі дивитися треба ...

А як промажеш то і дістати можна від друзів.
По собі знаю
  • Oleksa
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • Постів: 206
Останнє редагування: 03/03/2010 21:35 від Oleksa.

Ві:Мазило або чому не попав? 03/03/2010 22:36 #23320

Oleksa писав(ла):
slavamaz писав(ла):
Можу собі представити . що казати коли на тебе кабан пре . ........ а от коли копито промажеш - то людям в очі дивитися треба ...

А як промажеш то і дістати можна від друзів.
По собі знаю

Що били вже...

У нас такого нема - ніколи нікого не упрікаємо - це ж охота, хіба як уже багато промахів підрят - то трохи підколюємо - "Ти що з партії Зелених" чи "Ти по захисту тварин"!
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525

Ві:Мазило або чому не попав? 04/03/2010 00:41 #23325

Vano писав(ла):
Oleksa писав(ла):
slavamaz писав(ла):
Можу собі представити . що казати коли на тебе кабан пре . ........ а от коли копито промажеш - то людям в очі дивитися треба ...

А як промажеш то і дістати можна від друзів.
По собі знаю

Що били вже...

У нас такого нема - ніколи нікого не упрікаємо - це ж охота, хіба як уже багато промахів підрят - то трохи підколюємо - "Ти що з партії Зелених" чи "Ти по захисту тварин"!

У нас банда все переводить на горюче промах - пляшка
Роки два тому я з знайомим був в нагінці і вигнали цапка в "броніжелеті"по ньому стріляли чотири чоловіка і бракнуло три вистріла до пів ящика

Ві:Мазило або чому не попав? 04/03/2010 11:12 #23334

WAWA писав(ла):
У нас банда все переводить на горюче промах - пляшка
Роки два тому я з знайомим був в нагінці і вигнали цапка в "броніжелеті"по ньому стріляли чотири чоловіка і бракнуло три вистріла до пів ящика

Оце у вас після полювання можна і на полюватися!!! Я так зрозумів що по цапку ви спеціально мазали, а не броніжілєт йому поміг у важку хвилину...
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525
Останнє редагування: 04/03/2010 23:21 від ostt. Причина: правка ВВ-соde

Ві:Мазило або чому не попав? 04/03/2010 13:14 #23338

Якшо шчесно то цього сезону із 6 зайців по яких я стріляв тільки 1 опинився в рюкзаку усі інші показали мені хвоста а ще деякі зних після 2 вистрілу як мені здалося щей посміювались надімною але нічого ще прийде мій час
  • Slavko
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 850

Ві:Мазило або чому не попав? 04/03/2010 14:12 #23340

Slavko писав(ла):
Якшо шчесно то цього сезону із 6 зайців по яких я стріляв тільки 1 опинився в рюкзаку усі інші показали мені хвоста а ще деякі зних після 2 вистрілу як мені здалося щей посміювались надімною але нічого ще прийде мій час

Ну попадання ще залежитьвід ситуацій, як вискакує.

Я одного разу стрілив у зайця, промазав, пес погнав його в другу сторону, я відкрив ружбайку і хотів поміняти патрон, але гільза чомусь проскочила екстрактор, ні закрити ні витягнути. В той час зайчик зробивши круг, прибіг і сів від мене метра три , а я ні туди, ні сюди, якби не відкривав рушницю, то палив би з другого ствола. А зайчик сів і дивиться як я модохаюсь з гільзою, бачив як його очі ходили. Посидів декілька секунд і поскакав, бо песик ззаді голосив.
От він з мене напевне сміявся

Ві:Мазило або чому не попав? 04/03/2010 23:06 #23359

WAWA писав
Я одного разу стрілив у зайця, промазав, пес погнав його в другу сторону, я відкрив ружбайку і хотів поміняти патрон, але гільза чомусь проскочила екстрактор, ні закрити ні витягнути. В той час зайчик зробивши круг, прибіг і сів від мене метра три , а я ні туди, ні сюди, якби не відкривав рушницю, то палив би з другого ствола. А зайчик сів і дивиться як я модохаюсь з гільзою, бачив як його очі ходили. Посидів декілька секунд і поскакав, бо песик ззаді голосив.
От він з мене сміявся

Якби не промах ,то не було б такого цікавого опавідання про зайця.У мене тоже є пару розповідок,які бувають після невдалого пострілу,але напишу в темі про мисливські байки.
А на рахунок невдалих пострілів то цілком згодний з вище написаним ,хочу ще добавити , що найбільше що впливає на вдалий постріл,це прикладистість рушниці і холоднокровність,сконценрованість при вицілюванні дичини.Мало хто себе контролює, при довгожданній появі зайця чи качки , як у нього лежить приклад і старається якось ще знайти мушку, при цьому ще треба контролювати мішень, і ще дивитися одним оком де знаходиться собака, і думати , що скажуть товариші коли промажу, і т.д.Коли поміняв одностволку на вертикалку почалися проблеми з результативністю.Потім провірив рушницю на прикладистість і вияснилось чому я повишую .Приклад був задовгий .Я поміряв з одностволкою і побачив , що приклад у двостволки на 4см.довший .Я відкрутив резиновий амортизатор і зразу побачив різницю.По цій темі є багато описів у літературі як провірити на прикладистісь рушниці і як можна справити деякі мінуси в прикладі.Успіхів.
  • Norik
  • Поза форумом
  • Ловчий експерт
  • ТОЗ -34 , ІЖ -18
  • Постів: 163
Останнє редагування: 04/03/2010 23:25 від ostt. Причина: правка ВВ-соde

Ві:Мазило або чому не попав? 05/03/2010 11:41 #23375

Щоб було менше промахів, потрібно більше стріляти по тарілках, пластикових пляшках,і.т.д. по шкляних не потрібно. тоді будете впевнені у своєму пострілі.
А коли мисливець робить 20 пострілів на рік, по зайцях чи качках, то звичайно маже. бо не має практики.
При нинішних цінах на набої багато не настріляєш, але перед відкриттям якусь сотню, півтори розстріляти потрібно і побачите зміни на полюванні. Бажаю успіхів.
  • сірий
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1132
Жоден народ не буде вільним, поки не звільнеться сам.

Ві:Мазило або чому не попав? 05/03/2010 12:02 #23376

сірий писав(ла):
Щоб було менше промахів, потрібно більше стріляти по тарілках, пластикових пляшках,і.т.д. по шкляних не потрібно. тоді будете впевнені у своєму пострілі.
А коли мисливець робить 20 пострілів на рік, по зайцях чи качках, то звичайно маже. бо не має практики.
При нинішних цінах на набої багато не настріляєш, але перед відкриттям якусь сотню, півтори розстріляти потрібно і побачите зміни на полюванні. Бажаю успіхів.

+1.
Що я і регулярно роблю.
Цього сезону розстріляв приблизно 400патронів.
по качці стріляв но прохи мазав.
чочири зайчика за сезон з перших пострілів(в основному)

а от минулого року коли тільки купив рушницю то ліпше не розказувати
поміняв горизонталку на вертикалку.
мазав страшне аж стидно було але нічо помалу привик до рушниці

головне стріляти стріляти і ше раз стріляти
і тоді буде результат.
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Час створення сторінки: 0.85 секунд