• 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: Підкажіть, як стати мисливцем

Підкажіть, як стати мисливцем 08/03/2010 00:34 #23535

Маю бажання стати мисливцем, але не знаю з чого почати оформлювати документи - пошу поради, які довідки потрібні і що за чим потрібно робити. Проживаю у м. Києві.
  • 2garin_zmey
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 2

Ві:Підкажіть, як стати мисливцем 08/03/2010 01:23 #23537

Перше і найосновніше то треба - БАЖАННЯ!
Я б почав із дозволу на зброю - бо він займає найбільше часу і ...
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525
загрузка...

Ві:Підкажіть, як стати мисливцем 08/03/2010 02:03 #23538

Отримайте державне посвідчення мисливця (екзамени і т.д.)
потім дозвіл на купівлю і зберігання зброї
а потім вчитися і вчитися...

Ві:Підкажіть, як стати мисливцем 08/03/2010 02:04 #23539

і при бажанні вступ у УТМР!!! звичайно залежить від угідь де плануєте полювати, кому вони належать!!!
  • Vano
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 525
Останнє редагування: 08/03/2010 02:06 від Vano.

Ві:Підкажіть, як стати мисливцем 08/03/2010 20:42 #23548

Дозвіл на зброю
паспорт (копія 1-2 ст, прописка ідентфк)
Характкристика(міська рада, місце праці,дільничого інспектора)
Довідка про судимість(МВС)
Медична довідка(психіатр, нарколог....)
Курси матеріальної частини зброї.
2 - фото.

Посвідчення мисливця
паспорт(копії)
екзамен (тех мін з мисливства)
2 фото.

PS Охотником нельзя стать, этот дар уже заложен внутри человека с рождения. Надо только его развить.
Останнє редагування: 08/03/2010 20:46 від ІГОР-львівщина.
За пост подякували: hanter39

Ві:Підкажіть, як стати мисливцем 09/03/2010 14:22 #23563

Ост правильно каже... Я теж починав з того , що першим ділом зайшов у "Волиньліс" , і прямо з дверей задав запитання:"Я хочу стати мисливцем. Що мені для цього треба?"(доступу до форуму тоді ще я не мав ). От і Вам , на мою думку , спочатку треба зайти в відділення Держлісфонду(напевно у вас це буде "Київліс" , чи щось подібне ). Там Вам все розкажуть... Мені , наприклад , порекомендували спочатку придбати дуже корисну , і цікаву книжечку , де викладені "основи" полювання.Після того , як здасте екзамен по білетах , і все проплатите(тільки не здумайте платити за екзамен ) , Вам дадуть "Посвідчення мисливця"... А тоді почнеться(я маю на увазі нерви , гроші) , вступ до УТМР , дозвіл на зброю... Хіба може ви захочете полювати з хортами , чи ловчими птахами. Тоді простіше... Бо з нашою дозвільною системою зв"язатися...
  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4586
Останнє редагування: 09/03/2010 14:24 від Хімік.

Ві:Підкажіть, як стати мисливцем 09/03/2010 21:07 #23587

Напевно 2garin_zmey передумав йти в мисливці.
побачив що йому наговорили ....

Ві:Підкажіть, як стати мисливцем 09/03/2010 23:49 #23598

та ні не передумав, просто праця - сюди-туди. Стало часу тільки відповіді почитати. Я так і думав, що багато мороки буде, але мрію про це давно, тому постараюся "вибігати" все . Спасибі за відповіді - про результат напишу...
  • 2garin_zmey
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 2

Ві:Підкажіть, як стати мисливцем 09/03/2010 23:54 #23602

2garin_zmey писав(ла):
та ні не передумав, просто праця - сюди-туди. Стало часу тільки відповіді почитати. Я так і думав, що багато мороки буде, але мрію про це давно, тому постараюся "вибігати" все . Спасибі за відповіді - про результат напишу...

Ві:Підкажіть, як стати мисливцем 10/03/2010 11:07 #23622

2garin_zmey писав(ла):
та ні не передумав, просто праця - сюди-туди. Стало часу тільки відповіді почитати. Я так і думав, що багато мороки буде, але мрію про це давно, тому постараюся "вибігати" все . Спасибі за відповіді - про результат напишу...

Похвально!!! Наш чоловік! Удачі , колєго.
  • Хімік
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 4586

Ві:Підкажіть, як стати мисливцем 10/03/2010 21:34 #23665

2garin_zmey писав(ла):
Маю бажання стати мисливцем, але не знаю з чого почати оформлювати документи - пошу поради, які довідки потрібні і що за чим потрібно робити. Проживаю у м. Києві.

Тугарин Змій я порадив би спочатку потрапити до низового колективу через якогось свого знайомого ловчого. Поцікавився життям колективу , вивчив трохи ловецьку справу зробив пару виходів з колективом прийняв участь у якомусь заході і тоді сам народ рекомендуватиме тебе у свої ряди. У недалекому минулому (мається на увазі минуле століття) спочатку треба було пройти стажування походити з кийком і після того:- два мудрих аксакали із ловецьким стажем не менше 20 років за плечима рекомендували тебе , як одного з достойних до лав ловецької громади.
  • Постів: 1785
Люблю українську природу
гарячий борщ, хлолдну воду...
Останнє редагування: 10/03/2010 21:35 від Aleksis.

Re: Підкажіть, як стати мисливцем 07/04/2011 22:42 #45311

Все це так дорогі мисливці але на свому прикладі можу сказати що в мене і в думці не було стати мисливцем,думаю хватить що на рибалку йде дуже великий витік сімейного бюджету. Зробив всі документи,купив зброю і пішов на перше полювання.Зараз неможу дочекатися відкриття,вже і ягдика придбав.А досвід прийде поступово з кожним виходом і посиденьками біля багаття. Якщо нелінивий крокувати болотами і лісами то буде толк.Сидівши на дивані і чекати коли тебе повезуть на так звану охоту і поставлять як стовпа на номер то краще піти в тир, там і качка і пухнатий також є
  • vitek
  • Поза форумом
  • Ловчий
  • Постів: 79
За пост подякували: DOK

Re: Підкажіть, як стати мисливцем 08/04/2011 08:54 #45339

+1. Правильна позиція. Успіхів з документами....!!
Aleksis писав:
Тугарин Змій я порадив би спочатку потрапити до низового колективу через якогось свого знайомого ловчого. Поцікавився життям колективу , вивчив трохи ловецьку справу зробив пару виходів з колективом прийняв участь у якомусь заході і тоді сам народ рекомендуватиме тебе у свої ряди. У недалекому минулому (мається на увазі минуле століття) спочатку треба було пройти стажування походити з кийком і після того:- два мудрих аксакали із ловецьким стажем не менше 20 років за плечима рекомендували тебе , як одного з достойних до лав ловецької громади.
Це все дуже добре. Так було колись, -при союзі. Якщо є знайомий-знайомі мисливці - то візьмуть в бригаду, а якщо немає..??? не беруть зараз "чужих" до себе в компанії, бо полювання хорошого мало, а в колективах в основному люди "спрацьовані" та й немає вже тієї підтримки чи дружньої допомоги молодому мисливцю. І де гарантія, що попадеш в нормальний "здоровий" колектив??
  • Зараз головне получити всі доки і взяти зброю... На качку-зайця полювання в любому господарстві без проблем, а там закрутиться - мисливські магазини, набої, полювання в різних господарствах, нові знайомства... головне не помилитись і попасти в компанію справжніх мисливців, а не низьковпалих добутчиків м"яса..
    ..
    Останнє редагування: 08/04/2011 09:03 від DOK.

    Re: Підкажіть, як стати мисливцем 08/04/2011 09:07 #45341

    так, повністю згідний з Алексвсом і Вітьком. Перше ніж оформляти документи треба піти на полювання з колективом. В ідеалі ще й попасти на дощ, походити по вязкому болоті, намочити ноги та й ще цілий день відносити на плачах свій і товаришів рюкзак, й при цьому не бачити ніодного зайця чи лиса ( і таке буває)
    Тоді дійсно взається чи потрібне те полювання чи краще дома полежати на дивані і почитати Остапа Вашню.
    не допусти щоб хобі переросло в діагноз
    За пост подякували: ostt, DOK

    Re: Підкажіть, як стати мисливцем 08/04/2011 09:10 #45342

    У мене друг хотів стати мисливцем (надивився гунтерс відео), допоміг йому з документами, з порадами по зброї. Залишалось чекати тільки відкриття сезону. Друг ніяк неміг дочекатись. Проте перше ж його полювання (на качку) принесло йому розчарування, казав що чекав чогось іншого ( в відеофільмах процент попадання по качках приблизно 75,а в нього абсолютний ноль ).
    Ходове полювання на лиса чи зайця такош йому не підійшло, казав що треба багато ходити, і то при тому що день був морозний, ходили по снігу. А як би дощ і замість снігу було б болото ?
    не допусти щоб хобі переросло в діагноз

    Re: Підкажіть, як стати мисливцем 08/04/2011 09:21 #45343

    DOKtor Nik написав:
    .
    ....... Якщо є знайомий-знайомі мисливці - то візьмуть в бригаду, а якщо немає..??? не беруть зараз "чужих" до себе в компанії, бо полювання хорошого мало, а в колективах в основному люди "спрацьовані" та й немає вже тієї підтримки чи дружньої допомоги молодому мисливцю. І де гарантія, що попадеш в нормальний "здоровий" колектив?........[/li][/quote]

    абсолютно правильно, навіть нема що додати бо так воно всюди є.
    Маю стаж 9 років без рушнці в одному колективі. За цей час переконався що то мені дійсно треба. І коли на десятий рік вже прийшов на полювання з рушицею то став повноцінним "спрацьованим" членом колективу

    Для Тугарина дружня порада - спочатку підіть на полювання туристом.
    Правда час трохи непідходящий, бо не мисливський сезон, а до початку сезону можна виробити документи і придбати зброю. ДИЛЕМА, як бути
    не допусти щоб хобі переросло в діагноз
    Останнє редагування: 08/04/2011 09:27 від Федько-халамидник.

    Re: Підкажіть, як стати мисливцем 08/04/2011 11:07 #45352

    Федько-халамидник написав:
    У мене друг хотів стати мисливцем (надивився гунтерс відео), допоміг йому з документами, з порадами по зброї. Залишалось чекати тільки відкриття сезону. Друг ніяк неміг дочекатись. Проте перше ж його полювання (на качку) принесло йому розчарування.............Ходове полювання на лиса чи зайця такош йому не підійшло, казав що треба багато ходити, і то при тому що день був морозний, ходили по снігу. А як би дощ і замість снігу було б болото ?

    Маю стаж 9 років без рушнці в одному колективі. За цей час переконався що то мені дійсно треба. І коли на десятий рік вже прийшов на полювання з рушицею то став повноцінним "спрацьованим" членом колективу

    Для Тугарина дружня порада - спочатку підіть на полювання туристом.
    Правда час трохи непідходящий, бо не мисливський сезон, а до початку сезону можна виробити документи і придбати зброю. ДИЛЕМА, як бути
    В мене з племінником подібна історія, купив я другу рушницю ( для нього), походили на качку - нічого, а потім як помісив сніг, та й холодно, вітер на полі, а вдома тепло... не судилося стати мисливцем - прийшлось продати суперову Іжівку... . Висновок - не можна незрілому мисливцю давати такі фільми дивитись Вони ж не розуміють, що фільм знімається не за одне полювання, а може й за роки і монтуються самі цікаві моменти... А насправді полювання - це важкий труд в любу, часто в погану, погоду...
  • Я мав на увазі - якщо вже він твердо вирішив стати мисливцем, то згодом і знайомства хороші будуть і колектив ... бо навіть простим загоничем в якомусь колективі побути - теж друзів-мисливців потрібно мати, бо просто так чужі не приймуть...
    ..
    Останнє редагування: 08/04/2011 11:12 від DOK.

    Re: Підкажіть, як стати мисливцем 18/04/2011 00:36 #46395

    Щось 2garin_zmey пропав з поля зору.Мабуть передумав бути мисливцем.
    • Юра 28
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Постів: 1292

    Re: Підкажіть, як стати мисливцем 20/04/2011 21:07 #46556

    І я так думаю спочатку домовитись в низовинному колективі щоб було де і з ким ходити по угіддях і трохи походити з мисливями побачити як полюють здружитись з ними а документи і все інше можна на протязі рока виходити булоб за що.
    • Elektrik
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Постів: 466
    ТОЗ-34 12к.

    Re: Підкажіть, як стати мисливцем 21/04/2011 23:42 #46642

    Незнаю, я починав полювати в одиночку і досі люблю індивідуальне полювання (потропити зайчика,лисичку), а увійти в колектив пізніше можна, чи у вас без колективу не полюють?
    • Muhaylovuch
    • Поза форумом
    • Ловчий професіонал
    • Полювання без собаки , як весілля без музики.
    • Постів: 2178
    ІЖ-27Е -12К. Дратхаар,2 лайки, Гладкошерстний фокстер"єр.
    • Сторінка:
    • 1
    • 2
    • 3
    Час створення сторінки: 0.72 секунд