<--

ТЕМА: Пси для ловів --з родовідом чи без....

Пси для ловів --з родовідом чи без.... 04/03/2009 18:27 #2463

БОГУН (Користувач)

Бачите наскільки розвинуті звичаї,нам ще довго вчитися.
...
Що це ти таке пишеш. У них з дворнягами полюють і ніхто на мисливського собаку паперів не вимагає. Як попав колись до них на полювання, а вони з такими собаками

Добре що ви підняли цю тему .вона повсдно і повсякчас обговорюється

сам вже хотів у нашого друга пана поляка питати як там у них з цими ПАПЕРЯМИ .
і сьогодні побачив .

Тобто давайте все попорядку про ті СВЯТІ ПАПЕРІ ПСОВІ. .

У нас їх завели недавно напевно в 2007 р обовязково . так чи ні ?

РОСІЯ дозволяє полювати без паперів .тобто родовідів чи то родословних.

ПОЛЬЩА теж ----

....тут би хотів видіти німців .литовців чехів....

...ІСПАНІЯ дозволяє полювати з собаками без родовіду .
ПОРТУГАЛІЯ ,ІТАЛІЯ --- ще точно незнаю але на 90% що БЕЗ .

...хто що ще знає за які країни ?
і хто як ставиться до тих паперів ?
Останнє редагування: 21/03/2009 00:17 від vasyl eger.

RE: Наші пси для ловів --з родовідом чи без.... 04/03/2009 19:56 #2464

Дуже актуальне питання!
На мою думку полювати можна "з мишою або і котом" лише б не залишати підранків, а то чи це собака з родоводом чи сявка на трьох ногах, немає значення. У нас в державі тільки бабла збити б побільше,тому і всякі чудернацькі закони приймають.

RE: Наші пси для ловів --з родовідом чи без.... 04/03/2009 20:44 #2470

Хоча я великий фан Українського Гірського Гончака і полювання без документів пакращило б ситуацію власників, але я проти полювання з собаками без документів.
Поперше це вдарить по заводчикам. По друге зменшиться кількість доступних породних собак. По третє - на полюваннях почнуть використовувати собак не мисливських порід(бультерєри і т.д)
Можемо довести до ситуації, як у Польщі, коли на полюванні використовують дворняги, а мисливські собаки тримають люди не зв"язані з мисливством. Про робочі якості цих собак можна тільки догадуватися.
  • БОГУН
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 1680

RE: Наші пси для ловів --з родовідом чи без.... 04/03/2009 21:21 #2474

Все було б набагато краще як би собачки з родоводами були трошки дешевші і тому були б більше доступніші мисливцям.Мови немає що вони повинні коштувати(годівля,парування,щеплення,утримання....) ,але не настільки.Зараз купити пса 300-400 вбитих єнотів. А це не під силу рядовому мисливцеві.Ітак заначку від жінки ховає на полювання(внески,контрольна картка,відстрілка,переєстрація зброї кожні з роки ,боєприпаси,та і торбу на полювання треба скласти),а ще пес таке "бабло" коштує .А без собаки то не полювання.От і беруть з собою всяких Бровків,метисів і просто мисливських "байстрюків".Які нічим не гірше працюють як родовідний песик,хоча і родовід не дає гарантії.

RE: Наші пси для ловів --з родовідом чи без.... 04/03/2009 21:51 #2476

Я думаю, що мисливець без закону розуміє, що кров, а з тим самим і гени, це перші задатки через які можна буде полювати і одержувати задоволення від роботи собак, бо як на мене мяса в магазинах багато.
Наприклад, як сильно не дусив би за шию сявку, та голосу гончака вона не видасть, і в стійку важко навчити стати двортерєра, так як це зробить лягава і т.д.
Тому мисливець, маючи фінанси явно придбає те що краще, і не буде вчити "кота гавкати", але це не можуть дозволити собі багато незаможних мисливців, які теж полюють і стріляють по птахах звірять не завжди влучно, при цьому ранячи.
Тоді питання, що краще хай будуть підранки чи заборонені сявки?

Питання я думаю заключається у заможності держави і людей, які у ній полюють. Так само сявку можна порівняти з рушницею, в якої стволи з однієї, замки з другої, а цівка з третьої - вона може і стріляєтиме не гірше, але приємніше взяти в руки річ, яку дійсно примно взяти, з якою не встидно між товаришами по полюванню тай ще багато плюсів. Тому державі потрібно не вводити закони,які заставляють, а зацікавлюють.
Але це моядумка -може вона і хибна.

RE: Наші пси для ловів --з родовідом чи без.... 04/03/2009 22:05 #2481

треба просто РЕАЛЬНО дивитись на речі . не так як би ми хотіли чи "повинно бути ".

Наскільки я розумію зараз політику в ЕУРОПІ з псами ... ми тисячі років полювали без документів,
більшість наших сусідів дозволяють ПОЛЮВАТИ З ПСАМИ БЕЗ ...

Лиш ми сі зробили найкрутіші тобто ХОЧЕМО ними бути .хехех

недавно у нас 4 вуйка і 2 тети пропхали ЗАКОН по якому ЗАБОРОНЕНО полювати з псами без .
для чого це зроблено думаю всі догадуються .
на мою думку не дуже вірно . Бо цим законом ми підтримуємо-розвиваємо чужі породи .
а свої вийшли вне закону .
а де захист "вітчизняного виробника " хахах .

RE: Наші пси для ловів --з родовідом чи без.... 21/03/2009 00:03 #3201

Про затвердження Положення
про мисливське собаківництво України

Це вкладення прихование для гостей. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся, щоб побачити його.
Вкладення:
  • Прикріплений файл Це вкладення прихование для гостей. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся, щоб побачити його.

RE: Наші пси для ловів --з родовідом чи без.... 21/03/2009 00:45 #3202

---...Держкомлісгосп співпрацює з ФМСУ на підставі договору про співпрацю. Цим договором можуть бути передбачені забов'язання ФМСУ щодо виконання нею у встановленому законодавством порядку завдань, покладених на Держкомлісгосп у сфері мисливського собаківництва.

і незнав що то всьо заправляє держлісгосп .

RE: Пси для ловів --з родовідом чи без.... 26/03/2009 21:18 #3386

Я в принципі підтримую те що кожен мисливський собака повинен мати паспорт,адже це перший документ який в разі чого може засвідчити що собака є дійсно твій.Також в ідеалі паспорти повинні мати тільки чистокровні собаки,адже метисам паспорт не можна булоб давати и до злучки такі собаки йти не можуть.Але все в нашій державі на папері красиво але не в реальності

RE: Пси для ловів --з родовідом чи без.... 27/03/2009 00:54 #3408

добре то поясніть мені хтось будьласка
ЧОМУ " кожен мисливський собака повинен мати паспорт" ? а не мисливський ????
у ЕС всі собаки мають паспорт і чіп і щеплення ОБОВЯЗКОВО від сказу ...!!!!!!!!!!!!!!
не лиш мисливські .

"Також в ідеалі паспорти повинні мати тільки чистокровні собаки"
ні паспорт ПОВИННІ МАТИ ВСІ ПСИ . а от родословна це вже інше .

і чому немож полювати з собакою без родоводу ?

RE: Пси для ловів --з родовідом чи без.... 27/03/2009 10:00 #3411

Цілком згідний з Василем. Паспорт мали б мати усі пси, але Василю не всі Гуцули і Бойки мають паспорти (Писала Ніколь в уахантері) , то що хотіти від собак.
А те що полювати без родоводу - це абсурдно.

RE: Пси для ловів --з родовідом чи без.... 27/03/2009 22:42 #3420

Правильно,З якою собакою полювати це вже діло самого мисливця,богатьом важливий тільки результат і як працює собака.А хто займається племінною роботою то вже інша справа,там потрібен контроль за родоводами.
За пост подякували: Les

RE: Пси для ловів --з родовідом чи без.... 27/03/2009 23:15 #3423

Ну і хто в UA такі правила придумав?
Комусь це таки треба...
Гроші ...

RE: Пси для ловів --з родовідом чи без.... 27/03/2009 23:29 #3424

І тільки гроші.Відкат за відкатом,відкат за відкатом.

RE: Наші пси для ловів --з родовідом чи без.... 28/03/2009 01:21 #3427

ostt написав(ла):
Про затвердження Положення
про мисливське собаківництво України

Це вкладення прихование для гостей. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся, щоб побачити його.

перечитав 2 рази уважно ще давніше . і думмаю що в цім ПОЛОЖЕННІ є 99%
"лобіювання власних інтересів"це так скажу політично коректно
,
і 1 % всяке- різне в тому числі мисливство

RE: Наші пси для ловів --з родовідом чи без.... 28/03/2009 20:54 #3433

Vasyl як завжди Ви праві.
І основна масса мисливців ( яка якраз і не має ПРИБУТКУ з цього) все це розуміє.
А зробити ніц ніхто не може.
Проти системи перти,це як на їжака з голою з..ни..ю!

RE: Пси для ловів --з родовідом чи без.... 28/03/2009 23:21 #3443

На захист «роботяг»

Хочу через нашу мисливську газету звернутися до усіх мисливців України, законотворчих та контролюючих органів у досить непростій проблемі, яку можна (я сподіваюся) вирішити тільки спільними зусиллями. Не є таємницею, що у мисливському господарстві нашої держави налічується не так багато мисливських собак, які мають родоводи та офіційне право на участь у полюванні разом зі своїми господарями, яких нараховується біля півмільйона. Але подібна статистика абсолютно не відображає дійсності. Насправді наші мисливці, у своїй більшості, собак тримають, але це собаки, хоча й тямущі й роботящі на полюванні, але, м‘яко кажучи, не «аристократи» і, відповідно до закону, не мають право на полювання.
Особисто я полюю вже більше тридцяти років. Мій мисливський досвід дає мені право стверджувати, що серед найбільш елітних собак з правом допуску на полювання є й так званні «диванні» собаки, на яких приємно дивитися на вулиці, навіть на виставкових рингах вони, буває, займають найвищі місця, але як мисливські вони, як це сказати, щоб нікого не образити, явно не «дотягують» до високого звання мисливського пса. В очерети, болото та навіть на чисту воду для пошуку підранка їх просто не заженеш. А якщо там кріпко засів ще й серйозний звір, такий як кабан, то вони воліють за краще відсидітись у теплому джипі на м'якому кріслі.
Разом з тим я можу привести сотні прикладів, коли собаки без родоводів (але, слід відмітити, з усіма ознаками мисливської породи) виявляли справжні чудеса при пошуку звіра та птиці в густих очеретах, у крижаній воді та в непролазних заростях. Як правило, власниками таких собак є сільські мисливці, які не можуть собі дозволити придбання цуценяти з родоводом за сотні доларів. Але саме ці, «сільські» мисливські собаки, найбільш адаптовані до природних умов тієї місцевості де живуть їхні власники, і саме вони є незамінними помічниками при пошуку підранків, знищенню лисиць і т.д.
Про це, звичайно, не подумали наші забезпечені законотворці, коли у столиці «склеювали» правила та закони про полювання. Тож виходить, що творили для всіх, а вийшло – тільки для багатих. Але сьогодні, якщо дотримуватися такої логіки, то можна заборонити рух по шляхам на "Запорожцях", "Москвичах", "Жигулях". Цю тему можна розвинути ще далі: немає у людини багатих батьків – директорів, банкірів, міністрів то й не має вона права бути мисливцем. І так далі, і в такому ж дусі по нашому збіднілому населенню, що складає переважаючу більшість в Україні.
Коли люди, що пишуть Закони, посилаються на те що треба прагнути жити, як в Європі, то хай спочатку створять такі умови життя не тільки для себе та своїх родичів, а й для усього народу.
Практика діяльності УТМР протягом багатьох десятиріч була компромісною у питанні мисливського собаківництва. Для собак мисливських порід, які мають родовідні документи, щорічно проводилось безліч виставок, польових змагань та іспитів. На базі райрад УТМР велась племінна робота, працювали кінологи. Разом з тим не «аристократичні» мисливські собаки також проходили ветеринарні щеплення і допускались до полювання зі своїми власниками, інша справа, що ніхто з кінологів із такими собаками не вів цілеспрямованої кінологічної роботи. Таким чином витримувався баланс, який не шкодив жодному мисливцю України. І бідний, і багатий міг повністю використати своє Конституційне право на активний відпочинок серед природи.
Саме таке положення речей, якщо його сьогодні прийняти, могло б зняти надзвичайно гостру проблему в галузі ведення мисливського господарства. І дуже хотілося, щоб до нашого «волання» все-таки прислухалися, адже через подібні речі одним розчерком пера тисячі людей відразу стають порушниками правил полювання, а то й браконьєрами (це як на якого перевіряючого натрапиш).
І. Синков

RE: Пси для ловів --з родовідом чи без.... 29/03/2009 01:06 #3444

файно написано

RE: Пси для ловів --з родовідом чи без.... 31/03/2009 15:56 #3484

Файно, ще й розумно!

RE: Пси для ловів --з родовідом чи без.... 15/05/2009 17:25 #4647

Нарахунок того, кому вигідно, щоб всі собаки були з родоводом.
Півмільйона (приблизно) мисливських собак в Україні. Порахуйте членські внески (50-100 грн щороку) за кожну собаку. Порахуйте "щенячки" (50-100 грн за кожну). Заміна "щенячки" на постійний родовід (минулого року 100 грн.). Акт в"язки (30 грн), огляд цуценят (30 грн.) і т.д. Тепер порахуйте все разом.
Родоводи УТМР не дійсні, суд визнав позов УТМР до ФМСУ таким, що не має підстав. Племінним розведенням займається тільки ФМСУ. Монополія.
Якщо мисливець хоче полювати з собакою - нехай іде на поклін до ФМСУ і платить гроші. Не хоче - нехай полює без собаки, тому що ФМСУ недоотримає лишні пару сотень грн.
Хоча почитаєш про роль ФМСУ в мисливському собаківництві- плакати хочеться від захвату - все для нас!!!!!!! А насправді у ФМСУ немає навіть своїх угідь. Тобто, ФМСУ наказує члену УТМР з яким собакою полювати в угіддях УТМР. До речі, можна хоч з китайським родоводом, але не УТМРівським.
А це все грошики! І не маленькі.
  • nadyk
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 2391
За пост подякували: vasyl eger
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 0.57 секунд