• 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: Постріл. Перші спроби і проблеми.

Постріл. Перші спроби і проблеми. 04/06/2010 19:37 #25690

В мене золотистий ретривер. Кобель, 3 роки. До вистрілів привчав з 5 місяців, собака спокійно реагував. В 1 рік брав на полювання , не було проблем. Качку подавав, апортує дуже добре. В 1,5 року злякався феєрверку. Після цього став боятися вистрілів. Порадили кидати петарди, пробував навіть воздушкою біля нього стріляти - не помагає. Може в кого є досвід? Чи можна щось зробити? Чи вже не мучити пса ?
  • plsl
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 4
Останнє редагування: 15/10/2015 19:09 від Slavamaz.

Ві:Собака боїться пострілів 04/06/2010 22:36 #25691

Друже, це дуже делікатна справа.
Тим "знавцям", що порадили тобі петарди, передай від мене "ПЛАМЕННЫЙ ПРИВЕТ". Якщо самі тормоза, хай не вчать цьому інших. Петарди не використовуй ні в якому разі. У мене спанієль злякався, але не салютів, а самого пострілу на полюванні, а це ще гірше, тому що собаки по різному сприймають постріл і звук феєрверку.
Відучати треба дуже поступово, треба набратися терпіння і дуже любити свого собаку. Багато залежить і від азарту пса і від його нервової системи.
Розкажу свій досвід. Не претендую на істину, але я добився того, що собака перестав боятися пострілу. На це мені пішов рік.
Ти пишеш, що кобелю вже 3 роки, а злякався в 1.5. Що ти робив на протязі цих півтора років? Може вже й посадив його нервову систему до ручки петардами .
Для початку напиши, як собака реагує на зброю.
Як відучав вже, які успіхи? Чи може взагалі не відучали? Як собака поводиться після пострілу? Стріляєте на полюванні чи просто виводиш його в поле і стріляєш над головою? Якими зарядами, повними чи ослабленими?
Все це має велике значення.
Чекаю на відповіді, а потім будем думати ЗАГАЛЬНИМ МОЗКОМ
  • Постів: 5964
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77
Останнє редагування: 04/06/2010 22:38 від Slavamaz.
загрузка...

Ві:Собака боїться пострілів 05/06/2010 00:03 #25694

Дякую за відгук! Петардами пробував разів зо 2.Окрім петард, мені ще радили місцеві собачники вивести в поле і пальнути разів 30 - 50. Але я цю процедуру спробував замінити воздушкою. Починав з декількох пострілів /в цей час біля собаки була дружина і заспокоювала/. Пробував стріляти коли в компанії були інші собаки, це був кращий ефект, але всеодно собака нервував. Пробував навіть під час апортування з води, собака старалася вийти подальше від мене. Рушницю також розпізнає, і обходить стороною. На полювання, після того як вияснилося що боїться пострілів не брав, боявся щоб під час суцільної канонади йому геть мозги не повідбивало.
  • plsl
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 4

Ві:Собака боїться пострілів 05/06/2010 00:11 #25696

Пітарди то страшна біда для любого пса
Мої вистрілу не бояться
а як бачуть сірникову коробку чи чваркаю сірником зариваються під землю

Ві:Собака боїться пострілів 05/06/2010 00:31 #25698

В мене цяж проблема з ЗСЛ вже 1,5 року чогось особливого не робив просто собака любить полювання і коли бачить рушницю то сама спочатку незнала що її робити , бувало йде по сліду з голосом і чує вистріл навіть нереагує, а буває що зупиняється і через пару секунд знову продовжує, а на початку то коли в полі розчехляв рушницю то мій Алтай через 5 хв вже сидів дома в буді. Тут головне терпіння бо скажу правду що пару разів після такого хотів його застрелити.... Ще повністю невилікував , але зараз надіюсь що з Флейтою йому буде легче подолати страх....
  • Myron
  • Постів: 2810

Ві:Собака боїться пострілів 05/06/2010 09:32 #25701

Моя думка така. В першу чергу, собаці потрібно дати зрозуміти, що рушниця, це не страшно, що це поле, полювання і таке інше..
Я завжди підзивав собаку, коли чистив рушницю, ходив з рушницею по дому, не звертаючи на собаку ніякої уваги, грався з ним, тримаючи в руках стріляний патрон і таке інше. Завжди брав або рушницю або свіжу гільзу, коли кормив його. Як і всі інші, мій спаник дуже любив гуляти, коли бачив у руках повідок, то ледь двері дому не виносив. Так от, завджи коли ми йшли гуляти, разом з повідком я брав рушницю, в чохлі, без чохла, по різному, доходили до калітки і там я її залишав, пока собака не бачила (сестра або мама потім заносили до хати). ВСе це можна робити і в інший спосіб, єдине, треба скласти у голові собаки, що рушниця пов"язана лише з приємностями. Про постріл, будь-який, забудь як мінімум на пів року. Ну може й менше, якщо самого предмету (рушниці і патрону) собака опасатися вже не буде.
Ну а потім дуже поступово можна привчати до пострілу. Але знову ж таки, не просто стріляти в нього над головою. Зроби спочатку ослаблені патрони, з половиною, а то й третиною навіски пороху. Вийдіть в поле, до річки, чи куди ви там ходите. Хай собака чимсь зацікавиться. Якщо він шукає дичину, то постріл треба робити в момент підйому птаха на крило, або коли заєць з льожки зірветься у собаки на очах. Ось в цей момент і треба вистрелити. І не самому, а товаришу, здалеку, метрів за 100. Якщо собака не зверне ніякої уваги, дистанцію можна зменшити, але користуватися тільки ослабленими зарядами. Якщо таки зверне увагу на постріл, то сам побіжи в сторону дичини, зацікав пса, кинь йому поноску або ще щось, щоб просто відволікти, не акцентувати на пострілі увагу. Треба добитися того, щоб собака розрізняв постріл із рушниці і салют. Рушниця - це полювання, дичина, азарт, ось такий ланцюжок треба виробити в голові собаки.
Розумію, що писати легко, але якби м не пройшов все це, то нічого і не говорив би м. А так пишу все з власного досвіду.
Ще як варіант, якщо недалеко є стенд, де часто стріляють, то теж можна скористатися з цього. Певен, що собака любить гуляти, так от прогулюйтесь в сторону стенду. Зпочатку за пару кілометрів, поступово приближаючись. Добре, якби десь був парк, де б пес міг бігати, займатися своїми справами і так вдалині, слухати ледь помітні постріли. Поступово наближатися до стенду ближче і ближче. Але такі ідеальні умови знайти практично не реально.
Буду за вас вболівати. Тримайтеся і не складайте руки.
Успіхів.
  • Постів: 5964
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77

Ві:Собака боїться пострілів 05/06/2010 19:06 #25704

Друзі , дуже дякую за поради! Буду пробувати. Бо шкода, пес направду на подачу і по сліду добре йде!
  • plsl
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 4

Ві:Собака боїться пострілів 05/06/2010 19:11 #25705

slavamaz писав(ла):
Друже, це дуже делікатна справа.
Тим "знавцям", що порадили тобі петарди, передай від мене "ПЛАМЕННЫЙ ПРИВЕТ". Якщо самі тормоза, хай не вчать цьому інших. Петарди не використовуй ні в якому разі. У мене спанієль злякався, але не салютів, а самого пострілу на полюванні, а це ще гірше, тому що собаки по різному сприймають постріл і звук феєрверку.
Відучати треба дуже поступово, треба набратися терпіння і дуже любити свого собаку. Багато залежить і від азарту пса і від його нервової системи.
Розкажу свій досвід. Не претендую на істину, але я добився того, що собака перестав боятися пострілу. На це мені пішов рік.
Ти пишеш, що кобелю вже 3 роки, а злякався в 1.5. Що ти робив на протязі цих півтора років? Може вже й посадив його нервову систему до ручки петардами .
Для початку напиши, як собака реагує на зброю.
Як відучав вже, які успіхи? Чи може взагалі не відучали? Як собака поводиться після пострілу? Стріляєте на полюванні чи просто виводиш його в поле і стріляєш над головою? Якими зарядами, повними чи ослабленими?
Все це має велике значення.
Чекаю на відповіді, а потім будем думати ЗАГАЛЬНИМ МОЗКОМ
+100%
..

Ві:Собака боїться пострілів 05/06/2010 19:25 #25706

ІГОР-львівщина писав(ла):
Пітарди то страшна біда для любого пса
Мої вистрілу не бояться
а як бачуть сірникову коробку чи чваркаю сірником зариваються під землю
Це точно. Я свого фокса приучив з піврічного віку. Коли діти кидали петарди трохи боявся, як почув салют на вулиці- взагалі заліз під діван. Я його звідти витягнув, і майже час погладжував і заспокоював -так його трусило. Думав буде боятись пострілів. Десь через тижнів два попробував вистрілити поодаль і в іншу сторону від пса і за вітром. Пес трохи насторожився, скочив на рюкзак, але я його заспокоїв. Через кілька пострілів трохи привик. А коли після пострілу потріпав птаха, то зрозумів, -раз звучить постріл -десь дичина. Потім, як тільки бачив рушницю входив в азарт і не звертав увагу взагалі. Але над головою не стріляв ніколи, для чого гучним пострілом травмувати друга.
..
Останнє редагування: 05/06/2010 19:26 від DOK.

Ві:Собака боїться пострілів 05/06/2010 22:55 #25709

Бажаю plsl успіхів.
Я думаю це буде не легка наука.
Знаю був песик (гончак), який мав прекрасний пошук і добре працював, але до першого пострілу, після стрілу він прямою наводкою прямував додому, і що не робили не вдалося його перевчити.

Ві:Собака боїться пострілів 06/06/2010 00:04 #25712

  • OlaF
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Постів: 635
"Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову"
Ліна Костенко.

Ві:Собака боїться пострілів 06/06/2010 11:45 #25725

Треба докласти праці і, можливо, Ваша plsl собака не буде боятися.
Слідуйте порадам мисливців, які перейшли через цю проблему і буде позитивний результат...
Якщо настрашився феєрверку , а не стріляли по ньому - все має вийти.

Ві:Собака боїться пострілів 08/06/2010 02:14 #25773

Мій Бірко боявся трохи спочатку,коли близько стріляв чужий.Я брав на руки і ходив на відстані 50м.а інший кидав легкі питарди,але пару на день.Пса потрібно заспокоїти в цей момент і відволікти чимось.НЕ БИТИ ЧИ КРИЧАТИ!
Зараз він лежить коло мене чи навіть коли збоку чужий на стрільбищі і спокійно все слухає без "0"уваги.Брав на зйомки фільму то там стрілянина була і з кулеметів і гранати рвали 50м.від нього - без проблем.
  • Постів: 1925

Ві:Собака боїться пострілів 08/06/2010 16:08 #25785

На попередні спроби з петардами і вистрілами, з заспокоюванням і відволіканням, і не мало значення чи близько вистріл чи ні, результатів позитивних не було. Почав з поради, що дав slavamaz. Привчаю до рушниці. Сьогодні пес вже подавав чохол, і навіть підійшов до мене, коли я тримав рушницю,/правда з іншого боку/.Потроху , може щось вдасться.
  • plsl
  • Поза форумом
  • Початківець
  • Постів: 4

Ві:Собака боїться пострілів 08/06/2010 17:43 #25789

Лиш не поспішай. Один необережний крок вперед, може відкинути справу на пару місяців назад
  • Постів: 5964
ТОЗ-БМ 16к; ІЖ-12 16к; Weihrauch 77

Ві:Собака боїться пострілів 09/06/2010 02:42 #25804

Лиш не поспішай. Один необережний крок вперед, може відкинути справу на пару місяців назад

100%
  • Постів: 1925

Re: Ві:Собака боїться пострілів 11/03/2011 15:20 #43066

Здійснюй постріл коли собака в азарті щось жене і не бери собаку на колективні полювання,особливо на качку,де буде здійснюватися поблизу багато пострілів..Старайся якомога більше часу проводити з собакою та рушницею. Добре привчати собаку(злякану від пострілів) до пострілу коли вона жене зайця,і ще краще коли переслідуючий собакою заєць від пострілу упаде,щоб вона його потріпала.Та це не означає що якщо собака не побоялася пострілу,то вона і надалі не буде боятися його,постарайтесь закласти в собаку,що постріл це звір чи птиця,це те що вона любить.
  • Muhaylovuch
  • Поза форумом
  • Ловчий професіонал
  • Полювання без собаки , як весілля без музики.
  • Постів: 2178
ІЖ-27Е -12К. Дратхаар,2 лайки, Гладкошерстний фокстер"єр.

Re: Ві:Собака боїться пострілів 11/03/2011 16:33 #43079

Якщо перестрашена собака від природи то нічого не вийде, а особливо коли який-небудь вуйко ще і стріляв біля собачки або в неї, гаплик.

Михайлович, у нас така традиція склалася, розказувати декілька слів про себе і своїх чотирьохлапих друзів в темі презентація.

Re: Собака боїться пострілів 11/03/2011 17:13 #43087

Я, такого чорта маю, що боїться вистрілу, але того року якось відполювали, всетаки любов до звіра перемогла, хоча всерівно після вистрілу озирається , але то пусте порівняно , що було .....Втікав тільки як бачив рушницю.....Коротче треба собаку з собою тягяти , тягати і тягати і показувати більше звіра при пострілах , але нажаль незавжди так получається... Тут треба терпіння і терпіння
  • Myron
  • Постів: 2810
За пост подякували: strilok

Re: Собака боїться пострілів 11/03/2011 22:06 #43120

Свою помічницю я привчав до пострілу у чотири місяці. Поїхав з нею до стрілецкого стенду і граючись став поступово наближатися до товарищів ,які . Перша реакція на постріли була дещо розгублена

Далі - зацікавленність

Дуже поступово, продовжуучи гратися, підходимо ближще до стрілків

і вже через годину півтори вона гралася біля стріляними гільзами

Далі важливо у собаки сформувати прямий зв"язок між вистрілом та дичиною, її пошуком.
  • FOXTERR
  • Поза форумом
  • Молодий ловчий
  • Постів: 22
Останнє редагування: 11/03/2011 22:10 від FOXTERR.
За пост подякували: Slavamaz, strilok
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
  • 3
Модератори: Myron
Час створення сторінки: 0.61 секунд